-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
ostry1960
ostry1960
Witam, 3 dni temu zaczęły się problemy z moim komputerem. Otóż pierwsze co to wyskoczył blue screen więc zresetowałem kompa i było wszystko ok przez pare sekund od pojawienia sie pulpitu... Znowu wyskoczył blue screen ale tym razem po resecie bios piszczal ze nie ma ramu. Wyciągnąłem jedną kość i komputer nie piszczał ale zawiesił sie na biosie (a disk read error occurred). Po jakimś czasie znowu odpaliłem kompa i nie bylo zadnego błędu (ale na jednej kości ram) i postanowiłem go sformatować. Po instalacji nowego systemu doszło do ponownego uruchomienia, a następna miała być konfiguracja (nazwa kompa itd...), ale niespodzianka "a disk read error occurred". Nie pamiętam dokładnie co potem zrobiłem, ale dokończyłem jakoś instalację. No dobra wszystko chodziło ale komputer mulił, bo chodził na jednej kości ram, a jak dokładałem drugą to nie odpalał, dlatego zresetowałem bios i pozamieniałem miejscami ramy (miałem na slotach 1 i 3 a przełożyłem na 2 i 4). Po tym komp chodził dobrze na obydwóch kościach ale tylko przez parę godzin. Zaczął sie dziwnie zwieszać przykładowo: mam odpalone skype (rozmawiam z kolegą) i lola, lol sie zawieszał ikonka skype która mierzy czas rozmowy również (ale głos kolegi słyszałem on mnie też), minimalizować ani nic klikać nie mogłem, ale myszką poruszałem i locki na klawiaturze mogłem zapalać i gasić. i tak zawiesza sie co jakiś czas "do połowy", a jak resetuje kompa to wyskakuje komunikat że wystąpił błąd i muszę wybrać opcje: uruchom normalnie itd... Co może być tego przyczyną ? Proszę o pomoc.
Specyfikacja:
Win 7 64bit
2gb ram
Procesor: pentium® dual-core CPU E5200 @2,5GHz 2,5GHz
@Edit
Komputer zaczął długo się odpalać
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.