Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gifty i klucze z Allegro - Kupujecie?

PoLaRnY01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tak jak w temacie, kupujecie Gifty i Klucze z allegro? bo ja już od dłuższego czasu kupuje, nigdy nie miałem zadnych problemow , ale mimo to od jakiegos czasu zaczalem sie zastanawiac czy z tego powodu moga mnie spotkac jakies nieprzyjemnosci, typu blokada VAC czy cos? 

Opublikowano

Ja często kupuje i nie mam żadnych blokad za te klucze.

Mam tylko blocka za haxy w grze.

Opublikowano

Gdy są jakieś okazje to też korzystam z Allegro w celu zakupu danego tytułu i do tej pory mnie też NIE spotkała z tego powodu żadna nieprzyjemność. Pewnego dnia z czystej ciekawości postanowiłem poszperać trochę w internecie w celu nabycia informacji na ten temat. No i znalazłem tylko to, że sprzedający może kupującego oszukać (np. Nie wyśle klucza/giftu). Widziałem jeszcze na Allegro pewne aukcje "Random Steam Key / Losowe Klucze Steam" i w opisie aukcji sprzedający oferuje, że możemy trafić na najnowsze tytuły np. Watch_Dogs, Wolfenstein: The New Order, GRID Autosport w bardzo obiecującej cenie jaką jest 5zł (o.O). I znowu z czystej ciekawości poszperałem trochę w internecie i znalazłem kolejne informację na ten temat a mianowicie takie, że gdy ktoś to kupi dostanie klucz z tzw Bundli (Paczki gier które można nabyć za grosze). Także podsumowując na Allegro też jest wiele naciągaczy i trzeba uważać. Pozdrawiam :)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Oke, czyli mozna zostac oszukanym na allegro, ale od strony Steam nic nam raczej nie grozi ? :P

Z strony Valve (Steam) raczej nic Ci nie grozi, także o to możesz być (chyba) spokojny. Napisałem "chyba" ponieważ nie jestem jakimś tam specjalistą więc mogę się mylić co to tego także wiesz... :)

64162916285590050566.png

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Kupywalem na allegro jakies 2 lata temu do Minecrafta i bylo ok ;) za 30 zl.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Na allegro jeżeli chodzi o minecrafta często dochodzi do oszustw.
Najczęściej jest tak, że ktoś kupi GitCode i ten gift przyjdzie na e-maila, ale za miesiąc zostanie mu odebrany ten gift i sprzedany innej osobie.
Było wiele takich przypadków.
Kiedyś na jednej stronie było tak, że za sms chyba 25zł kupiłeś minecrafta a za dwa tygodnie przyszła wiadomość, że ktoś ci się włamał na to konto.
Wniosek jest taki, że nie jest najbezpieczniej robić zakupy kodów z allegro.
Najbezpieczniej jest kupić na Steam, bądź na stronie danej gry.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Witam
Otóż dzisiaj zakupiłem gifta do gry infestation na znanej platformie G2A.COM po całej transakcji dostałem link po wejściu w którego wyświetliło mi się logowanie steam, po zalogowaniu nie dostałem żadnej nowej wiadomości ani prezentu (grę kupiłem od gościa z w miarę dobrymi opiniami)
Wiecie jaka może być tego przyczyna? Może trzeba odczekać określony czas? Tak czy inaczej pomocy, z góry dzięki.

Opublikowano

@kalen007 ; mozesz zrobic tak, ze odpal sobie dowolna gre na Steam, otworz sobie Steam przez Shift + Tab i tam wklej tego linka który dostałeś :P 
Ja tak zawsze robie i gift dodaje sie bez logowania.

Opublikowano

Do tej pory kupiłem 2 klucze na allegro i nie miałem z tego powodu żadnych problemów, wystarczy mądrze wybierać sprzedawce.

Racja. Jeżeli już masz kupować klucz/gift na Allegro to musisz również mądrze wybierać sprzedawców. Najlepiej jest sprawdzić opinie o nim oraz czy nie ma negatywnych komentarzy. :)

64162916285590050566.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...