Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows Server 2008r2 disconnect po 10minutach gry

dragonir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam VPS z Windows Server 2008r2 x64 i mam taki problem wszystko działa ale podczas gry po 10-15 minutach dostaje dc probowalem na roznych plikach i to samo ip wszedzie wpisane prawidłowo porty odblokowane wie ktoś co może być przyczyną i jest wstanie mi pomoc ?

Opublikowano

Trochę mało informacji podajesz.
W jakiej firmie masz vps'a?

Zmieść logi GS'a choć to raczej nie wina plików skoro twierdzisz że próbowałeś kilku.

Najpewniej powodem tego zajścia jest po prostu niskiej jakości VPS. Niestety wiele firm obiecuje gwarantowany ram który tak na prawdę jest "overselled"(nie umiem znaleźć polskiego odpowiednika) i ma ustawiony burst :)

Miałem dokładnie taki przypadek jak ty. Ale wiele się wyjaśni jak podasz firmę oraz parametry VPS'a.

Ultymek.png

Opublikowano

co ma dc do vpsa?

źle masz w gs wpisane ip albo gdzieś go pomyliłes :P moim zdaniem to jest przyczyna choć logi wszystko by wyjaśniły ;< 

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

co ma dc do vpsa?

źle masz w gs wpisane ip albo gdzieś go pomyliłes :P moim zdaniem to jest przyczyna choć logi wszystko by wyjaśniły ;< 

DC do VPS'a ma bardzo dużo. Jak już pisałem niestety nie każda firma która oferuje owe VPS'y jest uczciwa i prowadzi overselling(sprzedaje więcej zasobów niż posiada) swoich usług.

Takie BURSTowanie parametrów powoduje później gubienie pakietów w sieci, nagłe przenoszenie pamięci ram do swapa.. itp... Co właśnie może skutkować długimi czasami odpowiedzi chwilowym braku odpowiedzi aplikacji. Jeśli był byś tym dalej zainteresowany chętnie podeślę Ci trochę lektury.

Ale to sie tyczy raczej budżetowych VPS'ów, a minthost do nich nie należy. 

Więc dragonir dobrze by było jak byś wrzucił logi GS'a i JoinServera. Wiele by to wyjaśniło. Nie muszą być całe. Ważne żeby był zawarty w nich moment DC.

Ultymek.png

Opublikowano

DC do VPS'a ma bardzo dużo. Jak już pisałem niestety nie każda firma która oferuje owe VPS'y jest uczciwa i prowadzi overselling(sprzedaje więcej zasobów niż posiada) swoich usług.

Takie BURSTowanie parametrów powoduje później gubienie pakietów w sieci, nagłe przenoszenie pamięci ram do swapa.. itp... Co właśnie może skutkować długimi czasami odpowiedzi chwilowym braku odpowiedzi aplikacji. Jeśli był byś tym dalej zainteresowany chętnie podeślę Ci trochę lektury.

Ale to sie tyczy raczej budżetowych VPS'ów, a minthost do nich nie należy. 

Więc dragonir dobrze by było jak byś wrzucił logi GS'a i JoinServera. Wiele by to wyjaśniło. Nie muszą być całe. Ważne żeby był zawarty w nich moment DC.

Podeślij tej lekturki na pw.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zaraz podesle logi z dc bo dalej nie rozwiazalem problemow zmienilem ponownie pliki na nowe i po chwili znowu dostalem dc mi sie wydaje ze to moze vps gubi pakiety i dlatego sa przerwy w sieci 

Opublikowano
Podaje log z GS chyba problem sie rozwiazal ale co oznacza ten blad 

11:09:03 (Hero)(Dragon) Time synchronization poorness caused to block connection -7300

WSARecv() failed with error 10038 ?

LOG-GS przy dc

11:09:00 ***0477*** [Hero][Dragon] (6)29/75 Get serial:21621361 (Seraphim Helm)(3633)(3)(0)(0)(0) Ex:(89,0,0,0,0,0,0) Set : (0)

11:09:03 (Hero)(Dragon) Time synchronization poorness caused to block connection -7300

WSARecv() failed with error 10038

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 0 44

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 1 67

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 2 68

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 3 69

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 4 70

11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 5 71

11:09:
Opublikowano

Podaje log z GS chyba problem sie rozwiazal ale co oznacza ten blad 
WSARecv() failed with error 10038 ?

LOG-GS przy dc

11:09:00 ***0477*** [Hero][Dragon] (6)29/75 Get serial:21621361 (Seraphim Helm)(3633)(3)(0)(0)(0) Ex:(89,0,0,0,0,0,0) Set : (0)
WSARecv() failed with error 10038
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 0 44
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 1 67
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 2 68
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 3 69
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 4 70
11:09:03 [Hero][Dragon] Skill Save Complete. 5 71
11:09:

W tym momencie mogę tylko potwierdzić moje wcześniejsze przypuszczenia. Choć mintshost bym o to nie podejrzewał. Być może to też błędna konfiguracja od ich strony środowiska wirtualnego? Nie mam pojęcia. W ramach potwierdzenia kilka tematów z RZ mam nadzieje że można je tutaj wrzucić.

http://forum.ragezone.com/f82/wsarecv-failed-error-10038-a-757722/
http://forum.ragezone.com/f82/time-synchronization-poorness-caused-block-811969/
http://forum.ragezone.com/f82/disconnect-time-synchronization-619434/

Problem się powtarza a rozwiazanie jedno.

processor clock problem

if you dont believe me, try running server in other cpu n u see that really works.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Its because of your PC/VPS/Dedi Processor or in the unit. i had this problem before and the only way to solve it is either change PC/VPS/Dedi and Try again.

Jeśli masz na dłużej VPS'a tam wykupionego to napisz do supportu, być może Ci pomogą.

Ultymek.png

Opublikowano

no tez tak myslalem ale co mam im napisac

Napisałeś że problem sie rozwiązał. Tzn że występuje on tylko czasami?

W takim razie to jest na pewno wina konfiguracji KVM. (Ktoś za bardzo wykorzystuje zasoby procesora, do którego zapytania się zapychają i powodują timeouty.) Choć to tylko takie moje luźne przemyślenie, nie siedze aż tak dokładnie w konfigach wirtualek.

Ultymek.png

Opublikowano

Tak administrator sieci minthost powiedzial ze jest to mozliwe wykupiłem server dedykowany wiec raczej juz nie powinno byc takich problemów czekam na aktywacje uslugi i zobaczymy.

Opublikowano

Tak administrator sieci minthost powiedzial ze jest to mozliwe wykupiłem server dedykowany wiec raczej juz nie powinno byc takich problemów czekam na aktywacje uslugi i zobaczymy.

Na dedyku na 100% takich przygód nie będzie. Ale jak coś służę pomocą :)

Ultymek.png

Opublikowano

witam, jezeli używasz ConnectBorServera to zle masz ustawiony anticheat i wywala jezeli przekroczy maxymalna prędkość  :) spakuj i podeslij
I had this error recently and spent ages trying to fix it (and could not find the solution anywhere). Now that I've fixed it, I would like to post a guide for those as unfortunate and unlucky as me who get this error message.

This is a rare error that happens when your commonserver.cfg file isn't configured properly, although sometimes it can be your OS that's the problem (so I've heard). So it may not work for you but it will work in the majority of cases.

The problem: when you attack certain monsters ingame (particularly the Golden Budge Dragon or similar) you will be disconnected after a short period of time.
When you look in your game server log, you will see the WSARecv() 10038 error, or something similar.

The solution: open your commonserver.cfg file and scroll down to the 'Hack Detection Settings'. Delete what is there and then paste the following to replace:

;Hack Detection Settings
AttackSpeedTimeLimit = 100000
IsIgnorePacketHackDetect = 0
HackCheckCount = 1000000
MinimumAttackSpeedTime = 200
DecTimePerAttackSpeed = 100000

Now scroll down to the 'SpeedHackPenalty' settings and replace with the following:

;SpeedHackPenalty Settings
SpeedHackPenalty = 3 ; SPEED HACK PENALTY
DetectedHackKickCount = 1000000 ; HACK CHECK COUNT 
IsKickDetecHackCountLimit = 100000 ; HACK CHECK COUNT 

Scroll back to the top and make sure the SpeedHackPlayerBlock = 0

This should solve that annoying error and you will no longer get disconnected, yay! You can experiment with this and change the numbers if you want (if you still get disconnected after a period of time) to something like 99999999 but generally this should work the way it is.

I hope this helped those who are experiencing this error. If it doesn't work then it may be your OS, but I don't know... sorry 001_unsure.gif 

Hope I helped guys 001_rolleyes.gif

More Power MuOnline

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...