Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić obraz na 2 monitorach?

Mongee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam takie pytanie, a mianowicie czy istnieje jakiś sposób/program aby na dwóch różnych monitorach działy się dwie różne sytuacje? Chodzi o to że, np. na monitorze głównym z komputera brat gra sobie w grę, a ja na drugim monitorze oglądam film.

Bo jest taka opcja, że na obu ekranach widać ten sam obraz, a czy da się przełączyć żeby na tym drugim ekranie leciał film?

Opublikowano

wystarczy podłączyć drugi monitor , reszta to już wystarczy myśleć by sobie ustawić, wszystko ma system w ustawieniach ekranu, tak samo mają to i sterowniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a mógłbyś dokładniej powiedzieć jak to zrobić? Bo szczerze powiedziawszy siedziałem kiedyś nad tym chyba z godzine i nie znalazłem takiej opcji ;/

Opublikowano

Wystarczy ustawić oby dwa monitory na tryb "rozszerz " :) Nie wiem dokładnie jak nazywało by się to u Ciebie ;) 

Jest to opcja, która ustawia dodatkowy monitor jako przedłużenie pierwszego :) Czyli dzieli pulpit na dwa ekrany, Brat musiałby grać w "oknie" a Ty na zminimalizowanym trybie oglądać film ;P

Nie wiem dokładnie jak było by z dźwiękiem bo nigdy nie bawiłem się w takie coś.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

najwidoczniej nie potrafisz skonfigurować monitorów w opcjach bo bez problemów powinno działać na jednym pełnym ekranie ( aktywny ) a na pasywnym np już puszczony film

jeśli sobie wyobrażałeś że można przy grach  na pełnym ekranie obsługiwać na raz dwa monitory to sobie odpuść bo tego Windows nie umożliwia

problem dźwięku to też twój problem by działało dla każdego obrazu osobno musi być przynajmniej jeden monitor HDMI i najlepiej druga dodatkowa karta dźwiękowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no okej, HDMI mam, z nowymi informacjami może coś uda mi się zrobić :D dzięki za udzielone porady, każdy ma lajka, jak coś jeszcze bedzie niejasne to napisze xD thx

Opublikowano

no już mam problem xD da sie bez drugiej karty dźwiękowej zrobić tak że np dzwięk z gry odtwarzany jest przez słuchawki a film na głośnikach? Mam Realtek HD Audio, i gdy mam podłączone głośniki do jednego slotu, to gdy podłączam słuchawki to głośniki przestają działać i leci tylko na słuchawkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...