Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna pod i5 4690k

Lexus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje plyty glownej, ktora wspolpracowac bedzie z procesorem i5 4690k oraz grafiką GTX 970.

oczekuję dobrej:

- jakości wykonania

- sekcji zasilania

- potencjału do OC

- w miarę porządnej sieciówki

zintegrowana karta dźwiękowa bez różnicy, ponieważ i tak będę kupował dedykowaną.

Póki co moje faworytki to: 

MSI GAMING Z97-G43 

Gigabyte GA-Z97-HD3

Liczę na pomoc w wyborze.

Budżet 400-500zł

Opublikowano

Jaki budżet? Brałbym Msi z97-G43.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

400-500zł

zastanawiam się nad MSI Gaming 3 vs z97-g43 gaming

Czym się różnią? I czy złącze Sata M.2 jest w ogóle przydatne (bo gaming 3 ma, g43 już nie)? Mam dysk ssd crucial m500, w przyszlosci planuje zakupić drugi ssd.

Opublikowano

400-500zł

zastanawiam się nad MSI Gaming 3 vs z97-g43 gaming

Czym się różnią? I czy złącze Sata M.2 jest w ogóle przydatne (bo gaming 3 ma, g43 już nie)? Mam dysk ssd crucial m500, w przyszlosci planuje zakupić drugi ssd.

Zwykły chwyt marketingowy. To są te same płyty, jedna ma logo msi na radiatrze druga nie. Tu chodzi bardziej o aspekty wizaulne niz faktyczną różnice w wydajnosci.

Opublikowano

Zwykły chwyt marketingowy. To są te same płyty, jedna ma logo msi na radiatrze druga nie. Tu chodzi bardziej o aspekty wizaulne niz faktyczną różnice w wydajnosci.

ale cena się też niewiele różni, a jednak gaming 3 ma trochę lepszą zawartość

to jak, ktoś coś jeszcze poleca, ma jakieś zastrzeżenia? co z tym sata m.2?

jak nie, to biore gaming 3  :rolleyes:

Opublikowano

"Ktoś" w dalszym ciągu nie umie czytać ze zrozumieniem więc powtarzam kolejny raz: Z97-G43 i Gaming 3 to całkowicie inne płyty główne! Gaming to nie jest żadna pomalowana wersja G43jki.

Jak możesz to bez zastanawiania bierz Gaming 3. Ew. jeśli uda Ci się znaleźć to ASRock Extreme 4 ale wątpię abyś znalazł go poniżej 500zł.

Kto musi ten wie o kogo chodzi ;) 

Gaming 3 jest ogółem lepszej jakości niż G43, jest lepiej wyposażona i ma prawdziwy, czarny laminat ( nie żaden połyskujący brąz) 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

"Ktoś" w dalszym ciągu nie umie czytać ze zrozumieniem więc powtarzam kolejny raz: Z97-G43 i Gaming 3 to całkowicie inne płyty główne! Gaming to nie jest żadna pomalowana wersja G43jki.

Kogo masz na myśli pisząc KTOŚ bo serio nie wiem? Wyżej kolega napisał, że to w zasadzie te same płyty, więc na tym się opierałem.

Z tego co czytałem w specyfikacje płyty są bardzo podobne i różnią się pojedynczymi rzeczami, w dodatku prawie ten sam wygląd.. Więc trudno stwierdzić, że są to całkiem inne płyty.

nevermind, biorę gaming 3

zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...