Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Filatelistyka

Przepraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Ostatnio po porządkach na strychu, znalazłem dwa w dość dobrym stanie klasery z znaczkami. 
Jest ich trochę, zwierzęta, samochody, kwiaty, dyscypliny sportowe, olimpiady, znane postacie, miasta, państwa i wiele innych. 
Niestety większość jest stemplowana, z tego co mi wiadomo nie wszystkie ale większość znaczków ponad 40 lat. 
Nie znam się na tym, i niestety w promieniu 50km w okolicy nie ma nikogo kto by się na tym profesjonalnie znał.
A nie będę jeździł po 100km jak się może okazać z bezwartościowymi znaczkami. 

Ciekawostka : kilka znaczków jest od Ciotki z Stanów, mają na bank +40 lat może i więcej. 

Jestem ciekaw czy jest to coś warte? 
Filatelistyka to nie moje hobby, a nie mam co z tym zrobić, a szkoda wyrzucać, może jednak jest to coś warte? 
Orientuje się ktoś w tych sprawach? Lub wie gdzie mógłbym uzyskać fachowej porady eksperta? 
Prosiłbym o pomoc, jeśli są one coś warte to bez problemu odpalę komuś na dobre winko z wyższej półki za pomoc.

Opublikowano

Tylko ich nie wyrzucaj, mówiłeś, że są stemplowane, ale nie wszystkie. Czy te stemplowane też mają po 40lat +?

Jeśli tak to trochę lipnie, bo to zmniejsza ich wartość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...