Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa? ( Zaczynam gre)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam przygode z wowem i nie wiem jaka profesja jest dobra na poczatek. We wszystkich grach gram klasami o poteznych obrazeniach leczeniu i niskim hp oraz pancerzem. Będę gral z 4rema ziomkami. Ale nie moze byc tak ze kiedy ich nie ma ja nic nie moge zrobic (expic itp.). Lubie pvp wiec profa nie moze odstawac od innych.

Opublikowano (edytowane)

Zaczynam przygode z wowem i nie wiem jaka profesja jest dobra na poczatek. We wszystkich grach gram klasami o poteznych obrazeniach leczeniu i niskim hp oraz pancerzem. Będę gral z 4rema ziomkami. Ale nie moze byc tak ze kiedy ich nie ma ja nic nie moge zrobic (expic itp.). Lubie pvp wiec profa nie moze odstawac od innych.

Napiszę Ci to, co piszę wszystkim kiedy wybierają klasę :) Wybierz tą, która najbardziej Ci się podoba/daje najwięcej frajdy z gry. Granie klasą, która jest aktualnie OP w pvp jest bezsensu. Każda klasa nadaje się do pvp i żadna "nie odstaje" od innych, są tylko drobne różnice w danym patchu(np. jedna klasa ma troszkę większy dps) ale to wszystko jest w miarę zbalansowane.

Napisałeś, że zawsze grałeś klasami o poteznych obrazeniach, leczeniu i niskim hp - przychodzi mi na myśl warlock lub mag, tylko te klasy się nie leczą. Obrazenia wszystkich klas są takie same więc trudno coś wybrać... niski pancerz i leczenie - to będzie monk albo druid feral tak jak kolega wyzej napisal.

Edit:Nawet jakbyś grał obecnie najlepszą klasą to jak nie będziesz ogarniał to i obecnie najsłabsza będzie dawała Ci mocno w kość :) 

@Seldek IV słyszałem, że teraz feral teraz jest dosyć znerfiony

Opisałem tutaj sytuację jaka panuje na serwerach globalanych gdzie cały czas balans się zmienia. Jeśli grasz na privie, gdzie patche się nie zmieniają to może lepiej wybrać klasę najbardziej op jak już mamy dostawać łupnia od innych :P

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!!