Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inflacja

mati3126

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Inflacja nie jest wcale takim złym zjawiskiem. Pozostająca na poziomie ok. 4% wspiera gospodarkę państwa.

Jednak jej nadmiar jest niebezpieczny, podobnie jak deflacji. Na szczęście nie mamy galopującej inflacji.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W Polsce poziom inflacji jest jak najbardziej w normie. 

narastającego poziomu inflacji w naszym cudowny kraju.

To zdanie nie ma sensu, inflacja jest wzrostem poziomu cen, więc narastająca inflacja to masło maślane.

Opublikowano

Mówisz, że się inflacja podwyższa?

Zdaje mi się, że może troszeczkę, ale może o setną %. Według mnie nie jest jeszcze źle, ale zawsze mogło być lepiej.

Opublikowano

W Polsce poziom inflacji jest jak najbardziej w normie. 

To zdanie nie ma sensu, inflacja jest wzrostem poziomu cen, więc narastająca inflacja to masło maślane.

Inflacja jest spadkiem wartości pieniądza, a nie wzrostem cen.

Inflacja rosnąca jest dobra dla gospodarki kraju jednak tylko w zdrowych granicach.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Myślę, że inflacja nie jest złym zjawiskiem. Gorzej sytuacja wygląda przy hiperinflacji. Jak ceny podwajają się parę razy w tygodniu. Polecam poczytać o Republice Zimbabwe jest to kraj z największą na świecie inflacją. :P

Opublikowano

Jakie hejty.

Wzrost cen może być spowodowany innymi czynnikami. Niekoniecznie wina inflacji.

gdzie ty widzisz hejt? jak ktoś ci błąd wytknie to jest nienawiść? widzę, że nie rozumiesz nie tylko pojęcia inflacji ale również wielu innych słów

Opublikowano

gdzie ty widzisz hejt? jak ktoś ci błąd wytknie to jest nienawiść? widzę, że nie rozumiesz nie tylko pojęcia inflacji ale również wielu innych słów

inflacja jest wzrostem poziomu cen

Rozumiem, że jak będzie nieurodzaj i wzrośnie cena produktów spożywczych to wina inflacji.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rozumiem, że jak będzie nieurodzaj i wzrośnie cena produktów spożywczych to wina inflacji.

a ten dalej swoje..

Cytuję definicje z różnych stron internetowych, jeżeli jesteś mądrzejszy niż ludzie, którzy je opracowywali to daj na to dowód, bo myślę, że definicje ustalone i przyjęte od dawna są bardziej wiarygodne od typka z jakiegoś forum:

„Inflacja jest to wzrost przeciętnej ceny dóbr w jakimś okresie

Inflacja jest do zjawisko długotrwałego wzrostu średniego poziomu cen w gospodarce.

Mianem inflacji określamy długotrwały wzrost średniego poziomu cen w gospodarce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...