Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki język wybrać do napisania bota z GUI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Coz, probowalem jakos ladnie zatytulowac temat ale chyba nie wyszlo zbyt dobrze.

Po pierwsze, prosilbym o nie odpowiadanie w stylu "google".

Po drugie, nie jestem dzieckiem.

A wiec do sedna, probuje napisac bocika do gierki ArcheAge ktory mialby mi pomoc z roznymi rzeczami.

Przede wszystkim zalezy mi na 2 mozliwosciach bota:

- Klikanie w odpowiednich miejscach, bardzo lubie DTM'y

- GUI, by umozliwic szybkie ustawienie

A wiec moje pytanie brzmi nastepujaco:

W jakim języku najlepiej/najłatwiej/najprzyjemniej napisać cos takiego?

Aktualnie napisalem bota ktorego potrzebuje w Simbie (Pascal) jednakze nie ma zadnej mozliwosci dodania GUI tudziez skompilowania do wersji wykonywalnej.

Wiec prosilbym o informacje w ktorym jezyku to zrobic najefektywniej? 

Pozdrawiam, se7en

Ile mój steam jest warty... :( ---> LINK <---

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

Najłatwiej: Autoit

Najlepiej: C++

Oczywiście bez znajomości RE nic nie zrobisz.

A w Autoicie jestem w stanie zrobic jakies custom GUI? Czy jestem zdany na windowsowy wyglad ?

A zna ktos jakis bocik do chociazby innej gry napisany w cpp zeby podejrzec kod ?

P.s. Jeb** mnie ile mam postów, chcecie dać warna za "nabijanie postów" ? Lepiej mi zmieniajcie ilosc postow na '0'.

Opublikowano

A w Autoicie jestem w stanie zrobic jakies custom GUI? Czy jestem zdany na windowsowy wyglad ?

A zna ktos jakis bocik do chociazby innej gry napisany w cpp zeby podejrzec kod ?

Tylko windowsowy, nie ma innych styli.

Poza tym nie sugeruj się tym co napisałem, że najlepiej w c++ tylko poszukaj swojego języka, w którym będziesz się dobrze czuł.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Poza tym nie sugeruj się tym co napisałem, że najlepiej w c++ tylko poszukaj swojego języka, w którym będziesz się dobrze czuł.

Dobrze sie czuje w PHPie ale w nim chyba nie napisze takiego programu, a nawet jesli (bo sie da) to zajeloby mi to 10x wiecej czasu niz na cpp

Zawsze chcialem w sumie zaczac ogarniac cpp wiec to dobry moment :D

Opublikowano

Ktoś tam kiedyś wrzucał jakiego liba do AU3, gdzie można robić customowe okna. Możesz spróbować poszukać.

Ewentualnie Qt w C++, tam na pewno można takie coś łatwo zrobić.

Aktualnie napisalem bota ktorego potrzebuje w Simbie (Pascal) jednakze nie ma zadnej mozliwosci dodania GUI tudziez skompilowania do wersji wykonywalnej.

Przecież można skompilować każdy działający kod. To, że wykorzystuje konsolę nic nie zmienia.

Opublikowano

Najłatwiej: Autoit

Najlepiej: C++

Oczywiście bez znajomości RE nic nie zrobisz.

C++? Po co go w to angażować? Do bota, aż takiej wydajności nie potrzebujemy, aby mordować sie z c++.

Odpowiedź na pytanie autora tematu: Python, java, c#

Opublikowano

C++? Po co go w to angażować? Do bota, aż takiej wydajności nie potrzebujemy, aby mordować sie z c++.

Odpowiedź na pytanie autora tematu: Python, java, c#

No tak, lepiej c#/java hehe.

Ja tylko napisałem, że c++ jest do tego najlepsze.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...