Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban za L# - Dostanę, czy nie? - oficjalna wypowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

By uniknąć ciągłych tematów typu "Dostanę bana?", "A jest za to ban?", "Czy to jest bezpieczne" zamieszczam oficjalną wypowiedź moderatora L# oraz tłumaczenie

http://www.joduska.me/forum/topic/2587-anti-cheat/

Treść (ANG.):

Hi there!

Due to the daily threads about the League of Legends "Anti-Cheat", I wanted to make this situation clear in an announcement.

General 

First of all I would like to clarify that there is always a risk of getting banned if you use of third party programs.

Third party programs, for example LeagueSharp, are obviously not allowed in League of Legends which is confirmed in the Terms of Use from Riot Games, League of Legends.

League of Legends Anti-Cheat 

Riot added an anti-cheat system to the 4.13 patch which was instantly detected by joduskame and bypassed, that means LeagueSharp is 99% safe to play with.
joduskame is always checking if Riot is changing anything, for example (The stuff that Riot changed in the 4.13 patch), figuring out what they do and deal with them neatly. - so we will NEVER push an update of LeagueSharp before having done investigation.

Does Riot Games know about LeagueSharp? 

Ofcourse they do. There is no point in flaming people who start using L# due to reddit as L# is already known due to the spell exploit, and so furthur publicity won't harm the project.

W skrócie:

Zawsze jest ryzyko otrzymania bana za używanie programów trzecich, gdyż jest to niezgodne z regulaminem gry, jednak:
- Przed każdym patchem twórca aplikacji (joduskame) sprawdza co riot zrobił przeciwko cheatom (przykład: patch 4.13 anticheat, który natychmiast został wykryty przez joduskame), a dopiero potem wypuszcza aktualizacje L#

- Riot wie o istnieniu L#, szczególnie z powodu reddita i tematu o 'Spell exploit'.

- W samej wypowiedzi: "Riot added an anti-cheat system to the 4.13 patch which was instantly detected by joduskame and bypassed, that means LeagueSharp is 99% safe to play with."

Lub przetłumaczona:

"Riot dodał anti-cheat'a do patcha 4.13, który został natychmiastowo wykryty przez joduskame oraz pominięty, złamany. Oznacza to, że L# jest w 99% bezpieczny do użytku."

Moje spostrzeżenia:

Nie używając Exploitów i pakietów, dostanie bana jest praktycznie równe 0. (W obecnym momencie za używanie pakietów raczej możliwość otrzymania bana jest również równa 0%)

Joduskame nie wypuści aktualizacji bez pewności że jest to bezpieczne (dlatego update czasami tak długo zajmuje)

Także ja używałbym L# bez żadnego ryzyka nawet na mainie, gdy używa się tego z mózgiem nie ma szansy na bana.

Hello there.

Opublikowano

W sumie praktycznie z pakietami też się nie dostanie bana, no bo niby jak? :) Pakiety wysyłają tylko zapytania prosto na serwer, stąd szybsze castowanie skilli :)

153xova.png

Opublikowano

W sumie praktycznie z pakietami też się nie dostanie bana, no bo niby jak? :) Pakiety wysyłają tylko zapytania prosto na serwer, stąd szybsze castowanie skilli :)

Na obecną chwilę, rzeczywiście, nie można. Ale patrząc w przyszłość, może dodadzą jakieś obserwowanie gry a wtedy jak będzie 3 pakiety z różnicą 1 ms. to posypią się bany.

Hello there.

Opublikowano

Ja tam jak widzę, że ktoś używa np. evadee to zawsze nagrywam i wysyłam do riotu, nigdy nie zdarzyło się żeby gracz nie dostał perma. Więc tyle mogę wam powiedzieć w temacie, a uwierzcie mi, że co jak co ale evadee jak na tyle widoczny, że spokojnie bana można wyrwać.

Opublikowano

Przykro mi ale tak sztucznych i nie naturalnych ruchów samemu się zrobić nie da ( Fizycznie się da, ale w praktyce nikt nie ma czasu rekacji 0,1s+ nikt perfekcyjnie nie obchodzi skili) i  od kiedy to można robić uniki a jednoczesnie pakować całe combo w przeciwnika, bo raczej w 2 miejsca nie klikniesz, no chyba, że evadee.

Opublikowano

Przykro mi ale tak sztucznych i nie naturalnych ruchów samemu się zrobić nie da ( Fizycznie się da, ale w praktyce nikt nie ma czasu rekacji 0,1s+ nikt perfekcyjnie nie obchodzi skili) i  od kiedy to można robić uniki a jednoczesnie pakować całe combo w przeciwnika, bo raczej w 2 miejsca nie klikniesz, no chyba, że evadee.

no chyba że jesteś dobrym graczem  :) 

używałem bola baaaardzo długo, teraz używam L#, miałem zawsze włączone evadee i nigdy nikt mi nawet nie napisał że gram na skrypcie, a co dopiero żebym bana dostał :D 

do tego używałem czasami exploitów i też bana nigdy nie było :) 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Jak ma się mozg i potrafi się go uzywać, to nawet z pakietami jest 1% szansy na bana :)

Ale trochę przesada, wczoraj na pakietach pocisnąłem katą i quadre zrobiłem 3/4 sekundy, poprostu ult i skacze na kazdego xD

Opublikowano

Ja tam jak widzę, że ktoś używa np. evadee to zawsze nagrywam i wysyłam do riotu, nigdy nie zdarzyło się żeby gracz nie dostał perma. Więc tyle mogę wam powiedzieć w temacie, a uwierzcie mi, że co jak co ale evadee jak na tyle widoczny, że spokojnie bana można wyrwać.

Jesteś na prawdę śmieszny,otrzymanie bana za wysłanie filmiku z tzw. dodg'em jest nie możliwe :) ,więc panu już podziękujemy za sianie fermentu ;)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Jesteś na prawdę śmieszny,otrzymanie bana za wysłanie filmiku z tzw. dodg'em jest nie możliwe :) ,więc panu już podziękujemy za sianie fermentu ;)

Pomijając to, że support tego nie czyta. Od określonej liczby wysłanych "filmików", zgłoszeń na gracza support się tym zajmuje.

Wątpie, iż nawet po 10 zgłoszeń przeczytali któreś z nich.

Uwierzcie mi, że na slowmotion widać wszystko.... i wystarczy krótka kompilacja. Nie wiem kto wam powiedział, że support nie odpisuje, ja w max 3dni dostaję zawsze jasną odpowiedź.

Od bota.

QUhIR7.png

Opublikowano

Uwierzcie mi, że na slowmotion widać wszystko.... i wystarczy krótka kompilacja. Nie wiem kto wam powiedział, że support nie odpisuje, ja w max 3dni dostaję zawsze jasną odpowiedź.

Opublikowano

daj ss z przykładem :p

Hello there.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...