Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie o takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem w trakcie tworzenia serwera minecraft.

Nie tworzę go po to by zarabiać (itp.) tylko po to że lubię konfigurować, sprawdzać, pluginy po prostu to moje hobby ;) Jednak fajnie by było gdyby troszkę (czyt.Dużo)

osób grało ;D Napiszcie co myślicie o takim serwerze, i czy ma szansę na popularność.

Na serwerze było by:

tryb Survival [sV] oraz SkyBlock oraz mini-gierki (dodawałbym to co by gracze chcieli ;))

Serwer wyróżniałby się:

pluginami, które są w sieci ale nie spotkałem się jeszcze żeby były na serwerach. Dziwne bo pluginy są naprawdę dobre.

Wszystko było by dopracowane na maxa. Żadnych lagów a co najważniejsza Administracja która NIE ma zawsze racji. Bo to że ktoś ma range Admin to nie znaczy że wszystko wie.

PISZCIE CO DODAĆ.

PS:

1.Umiesz pisać pluginy?? PISZ---> [email protected]

2.Masz pomysł ma nazwę serwera MC?? PISZ---> [email protected]

Opublikowano

Dziwny pomysł ^^.

Takie coś jak napisałeś nadaje się pod tzw. Serwerownie .

Czyli kilka serwerów w jednym ( połączonych BC ) .

Ja z starą ekipą kiedyś miałem pomysł na zrobienie serwera Allin1 z ang. "All-in-One" - "Wszystko w jednym".

Więc ja ci daje taki pomysł zrób serwer All-in-1 ^^

Opublikowano

Hmm.. Czy ja wiem. Z jednej strony dobry pomysł, z drugiej średni. Zrobienie takiego serwera jak ty napisałeś to dość ciężka sprawa, ja ogólnie bym się skupił na jednym trybie a potem zrobić serwerownie i każdy serwer z innym trybem gry. Według mnie takie rozwiązanie byłoby okey. A może zrób jeden porządny Survival+Gildie bo ciągle nie ma tego jedynego mimo iż jest tysiące serwerów o takim trybie, wciąż tworzone są dla pieniędzy przy tym - zero wkładu. A taki serwer z ogarniętą Administracją pluginami itp. to nie lada wyczyn. Na pewno miałbyś +80 Graczy prawie przez cały czas. 

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Pełno, jest serwerów Survival cały czas są tworzone na okrągło takie serwery. Według, mnie malutko jest serwerów typu RPG/Hardcore. Ja na twoim miejscu, nie robiłbym trybu Survival ;) Nie lepiej, jakiś RPG? Dużo, graczy teraz takich serwerów pragnie ponieważ, jest ich mało a takie serwery mają fajne klimaty :) Jeżeli, tak uparłeś się na ten serwer ''Survival'' i masz plany to dodaj duży spawn, fajne duże budynki na spawnie, fajnie mody jak i misję. Oczywiście, musi być dużo misji ;) Ponieważ, wymaga tego tryb Survival (przynajmniej w moim odczuciu) Pozdrawiam. 

Opublikowano

Nie ,najlepiej skupić się nad jednym trybem i nic dalej nie wymyślać. Nie zmieniać go cały czas (nie zmieniać trybów) tylko prowadzić w miarę no tak ... yy... NORMALNIE! Czyli dać graczom pograć.

To tylko moje zdanie ;d

Pisanie bezsensownych postów to moja specjalność.

|Ostrzeżenia| ---> 55% <---

Opublikowano

Dzięki. Spodziewałem się odpowiedzi typu: "Ten serwer to kolejne g**no będzie" albo "I tak Ci się nie uda zrobić" itp. 
Bardzo się zaskoczyłem że widzicie ten serwer "wyżej"

Chodziło mi o to że zrobię najpierw SV+Gildie a potem inne tryby (Mam fajny pomysł, tylko to bardziej jest minigierka)

Zastanawiałem się nad serwerem RPG Jednak to dużo pracy. Będę go jednak robić ale niestety dopiero od wakacji zacznę.

Teraz za dużo nauki ;D Ale na pewno kiedyś pojawi się serwer RPG Ogarnięty i z Dobrą wyrozumiałą Administracją :D

PS: Tematu nie Zamykać. Piszcie co o tym myślicie (Ci co jeszcze nie pisali)

PS:

Opublikowano

Spróbuj go dobrze reklamować np. za zaproszenie 10 graczy i przegrają ileś tam godzin dostanie Vipa na 10 dni. Moim zdaniem to najskuteczniejsza reklama i efekty są super ;)

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

Serwerow surv + gildie jest pelno, sky-block troche mniej, ale nadal duzo jest tego typu serwerow. Najlepiej sprawdzily by sie mini-gry.

Najlepiej na poczatku zaczac z Surv + gildie, a potem mini gry.

Dotego serwerow mini-games jest dosyc malo, a jak sa to slabo zrobione.

(...) a co najważniejsza Administracja która NIE ma zawsze racji. Bo to że ktoś ma range Admin to nie znaczy że wszystko wie.

Pierwszy raz widze, ze admin nie ma zawsze racji ;d.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

MrMIXKRIPL Nad tym co napisałeś zastanawiałem się bardzo długo.

Masz rację że taki serwerów jest dużo ale mój nie będzie "taki sam"

Będzie się wyróżniać i bardzo mocno.

Nie rozumiem dlaczego na tych najbardziej popularnych serwerach i tych trochę mniej są takie sytuacje:

przykład 1: Grałem dawno, bardzo dawno temu na takim serwerze, który został zrobiony dla kasy, ponieważ zrobili dobrą reklamę, 100 slotów i jak ja wszedłem było około 80 graczy i 50 z nich kupiło rangę Vip ponieważ miała bardzo dużo atutów. Vup kosztował 20zł co daje (50*20=1000zł) Hosting, reklama max 300zł czyli zarobili 700 zł ponieważ po tym jak ostatnia osoba z tych 50osób kupiła vipa serwer został wyłączony i napis.:"SERWER ZOSTAŁ WYŁĄCZONY Z POWODÓW FINANSOWYCH"

Przykł 2: (tu chodzi o rację administracji ;D)

W regulaminie pisało: "Admin ma zawszę ragcję"

(ten wyraz "ragcję" jest tak specialnie napisany zaraz dowiesz się czemu)

No i gracz napisał do wlasciciela:"Czy tylko Admin ma rację czy właściciel terz" odp: terz..

Pytanie: "A to ty pisałeś regulamin??" odp: Ja a kto.

Pytanie "To dopisz do regulaminu: Admin ma zawszę słownik"

Potym jak to napisał dostał bana a po złożeniu podania na unbana odp.: Admin ma ZAWSZĘ racje.

Jak to zobaczyłem to padłem.. Na rację yy na prawdę xdd

To są dwie "akcje" na serwerach, które były bardzo popularne, takich akcji było więcej. Teraz albo tego serwera nie ma albo jest tam mniej graczy niż na serwerze hamchi.

Chciałem się z wami tym podzielić.

I właśnie tym będzie różnił się mój serwer. Więc jak tam grało 80osób to u mnie powinno być terz przynajmniej tyle.

PS:

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKqKostuch pamiętaj, że jeśli to były SMS'y po 20zł (czy raczej 23,37zł z VAT) to dostało się o wiele mniej. Jeśli na hosting i reklamę wydali 300zł (choć i tak pewnie więcej było) to aż tak dużo nie zarobili. Jeśli ktoś wyśle SMS za 23,37zł to idzie to tak: VAT z tego SMS'a (4,37zł) idzie do państwa, więc zostaje 19zł. Z tego hosting SMS bierze zwykle 47-53%, więc już zostaje jakieś 9,50zł. Więc wychodzi jakieś 480zł - reklama i hosting no to zostaje te 180zł. W tym jest praca nad serwerem, budowanie spawnu etc. Z własnego doświadczenia wiem, że to nie jest chwila moment. A co do serwera - wystarczy spojrzeć na publikacje serwerów i zobaczysz setki jak nie więcej serwerów survival+frakcje, które mają nawet nieskonfigurowane pluginy i można tym rozwalić cały serwer, a ludzie i tak grają na takich serwerach... Bez jakieś jutjubera się nie wybijesz, więc musisz o tym pamiętać. Nawet jak będziesz miał super dodatki, to i tak sama prezentacja na MPCF nie wystarczy. Naprawdę, serwer musiałby czymś zaskakiwać, a nie te same pluginy (Factions, RevoGuild, FunnyGuilds, CobbleX z mchc, automatyczne stoniarki - tym już nie zaskoczysz). Przydałoby się trudne craftowanie setów prot 5, trudne do zdobycia koxy etc, a nie każdy idzie na klepę z 20 koxami i 3 setami w eq. Chociaż teraz ludzie są już tak leniwi, że nie chce im się nic robić i grają na easyhc. Więc wybicie się serwera sv+frakcje/gildie jest trudne w tych czasach.

tenor.gif

Opublikowano

Pomysł nie należy do najgorszych ani też do wybitnie kreatywnych. Moim zdaniem osiągnąłbyś sukces ale potrzeba dobrej reklamy. Dodatkowo musisz pamiętać, że to może być trudne w realizacji bez odpowiedniej ekipy do pomocy :)

R6p2osg.jpg

Opublikowano

Bardzo trudno jest zrobic taki serwer, w którym jest wiele rzeczy w jednym. ;/

Moim zdaniem lepiej skupic się na jednej rzeczy, ale zrobic ją bardzo dobrze. :)

Prawie każdy, kto zakłada serwer, żeby miec robi survival, dlatego taki zwykły survival nie ma raczej sensu. Ale jeśli zrobisz survival połączony z jakimiś zadaniami, misjami + może dodasz gildie ma szansę byc dobry, tylko trzeba go cały czas rozwijac. ;)

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Opublikowano

Sieemankoooo. Czemu jestem taki szczęśliwy?? Dzięki wam. Piszecie takie komentarze, że aż się człowiekowy miło robi :-) :-)

Dziś wziołem się za budowanie spawnu. Budowałem 5godz. czy było warto?? Hmmm Tak! Jestem zadowolony jednak nie jest to jakiś kull spawn taki 6/10 mojim zdaniem. Jutro wrzuce ss to se pooglądacie (teraz nie mam jak pisze z tableta)

Mówicie, że trzeba ekipę. No właśnie to jest najgorsze znaleźć kogoś kto chce umie i ogarnia tworzenie serwera.

Bo jak miałbym szukać oddzielnie to bym zbankrutował np.: 1 osoba od pisania pluginów, druga pd strony www (strona jest właśnie tworzona :-) więc przydał by się ktoś kto napisze pluginy i już ostatecznie jakiś buduwniczy (po Boba nie będę dzwonić xD)

#Info

Szukam [budowniczego] pisz na priv. (Tylko i wyłącznie na priv)

Wzór:

Imię: (jak nie chcesz pisać to nie ale jak mam się do cb zwracać np. Na skype)

ss: svreeny ze zdjęciami budowli (najlepiej spawn lub parkour inne też.)

Ile czasu budujesz:

Czy masz/miałeś/aś rangę Budowniczy na jakimś serwerze (nie hamachi) lub czy budowałeś/aś cośdla jakiegoś serwera

Czy posiadasz mikro, skype, lub ts3 (wole skype)

#Info2

Szukam [Admina] dokładnie 2

Co wymagam przede wszystkim wiek:15 nawet więcej masz 20 (tak wiem trudno znaleźć takie osoby)

Być miłym dla graczy, uczestniczyć na serwerze (jak by się dwóch znalazło to tak się umówić żeby np bylo tak 1od 8 do 14 a 2 od 16 do 20

Żeby mniejwięcej był administrator na serwie ale nie cały czas bo graczy nie mieli by "wolności"

Żeby nie przeklinał i miło się zachowywał

Co oferuję: Ranga [Admin] na serwie i forum komtak skype, ts3 komendy takie jak dla admina

Nie wiem co jeszcze mógłbym dać od sieboe ;D

Piszcie na priv

@topic

Wiem że trudno zrobić taki serwer, ale się postaram i zrobię wszystko żeby ten serwer ujżał światło dzienne.

Dziwny Pomysł ale Pewnie Bym Wbił Zobaczyć Co I Jak : D

Dziwny pomysł ^^.

Takie coś jak napisałeś nadaje się pod tzw. Serwerownie .

Czyli kilka serwerów w jednym ( połączonych BC ) .

Ja z starą ekipą kiedyś miałem pomysł na zrobienie serwera Allin1 z ang. "All-in-One" - "Wszystko w jednym".

Więc ja ci daje taki pomysł zrób serwer All-in-1 ^^

Dlaczego dziwny pomysł. Normalny.. ee serwer <(°} ^^^

PS:

Opublikowano

Boże jak czytam wasze wypowiedzi to macie taką nienawiść do innej osoby że "o ja p******e" ludzi żyjemy w wolnym internecie i przysługuję trochę netykiety.

Co do pomysłu nic kreatywnego dla Mnie ponieważ znam dużo takich serwerów i są do bani,ale dla zwykłego przeciętnego użytkownika bez patrzenia od strony pluginów i serwer tylko na zabawę
to może się udać. Powodzenia ~~Tytanek 

Opublikowano

@Lord Tytan Dzięki

Ja ten serwer robię dla zabawy. Ale tak jak już pisałem fajnie by było gdyby grało z 30/40 osób ;) A od wakacji zacznę tworzyć profesionalny serwer RPG (już nie dla zabawy ;D)

PS:

Opublikowano

To powodzenia  :D

Dla podpowiedzi ja nie lubię jakichś RPG albo innych modów .

Ja lubię podstawowe i przede wszystkim CZYSTE tryby :

-PVP

-SV

-SKYBLOCK;

:)

Pisanie bezsensownych postów to moja specjalność.

|Ostrzeżenia| ---> 55% <---

Opublikowano

To powodzenia :D

Dla podpowiedzi ja nie lubię jakichś RPG albo innych modów .

Ja lubię podstawowe i przede wszystkim CZYSTE tryby :

-PVP

-SV

-SKYBLOCK;

:)

Planuję terz dodać skyblocka ale to w dalekiej przyszłości ;)

PS:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...