Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum zaoczne

Mostro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mial ktos stycznosc z liceum zaocznym? jak to wyglada przejscie z 3 klasy technikum do 3 klasy liceum zaocznego? jak wygladaja owe zajecia?

Opublikowano

Z technikum do liceum ? To raczej zł pomysł. Po liceum nic nie masz, nie masz pracy a po technikum jest praca. Taka prawda o liceum. Ale jak chcesz. Możesz zaryzykować.

Opublikowano

Z technikum do liceum ? To raczej zł pomysł. Po liceum nic nie masz, nie masz pracy a po technikum jest praca. Taka prawda o liceum. Ale jak chcesz. Możesz zaryzykować.

w technikum trzeba zdac egzaminy zawodowe zeby miec zawod, i nie kazdy pracodawca Cie przyjmie wiec zalezy jak sie trafi.

Opublikowano

witam mial ktos stycznosc z liceum zaocznym? jak to wyglada przejscie z 3 klasy technikum do 3 klasy liceum zaocznego? jak wygladaja owe zajecia?

Zazwyczaj w systemie zaocznym zajęcia są co dwa tygodnie. Zaczynają się rano, a kończą wieczorem/późnym popołudniem. Ponadto, jeżeli programy z liceum, do którego chcesz iść i technikum pokrywają się to istnieje możliwość, że będziesz miał odgórnie zaliczone przedmioty (ale w Twoim wypadku byłby to tylko pierwszy semestr, bo jak mniemam 2-ego nie ukończyłeś). Zajęcia różnią się tym, że większość materiałów dostajesz do przerobienia w domu. 

Opublikowano

Po liceum masz średnie wykształcenie, a bez zawodowego też średnie. Może i po techikum masz pracę(z tytułem technika), ale tylko w kierunku jakim uczyłeś się i zdałeś ten zawodowy. Poza tym większość ludzi niby idzie do technikum, ale nie zdaje tego egzaminu. Po co? By stracić 1 rok?

A sam system zaocznych zajęć działa tak, że przyjeżdżasz na konkretny dzień i cały czas uczycie się/etc. - Zresztą to powiedziała też Miyoshi.

Opublikowano

dziekuje za podpowiedzi, a ktos moze tak sie przenosil i wie mniej wiecej jak to wyglada w praktyce?

Nie wiem, jak jest z technika do lo, ale wiem o wymianie technikum->technikum. Znajomy zmieniał tak szkołe i musiał zaliczyć różnicę programową. - Czyli nadrabiasz  materiał i go zdajesz w określonym terminie. Oczywiście tylko wtedy, gdy są z materiałem do przodu. A skoro to LO to pewnie tak będzie. Tak wygląda taki transfer, jeżeli dyrektor nie zacznie wydziwiać.Można śmiało założyć, że podobnie jest z twoim typem transferu.

Opublikowano

dziekuje za podpowiedzi, a ktos moze tak sie przenosil i wie mniej wiecej jak to wyglada w praktyce?

Ja się przenosiłam do LO, ale dziennego. Przeniesienie do zaocznego właściwie niczym się nie różni poza tym, że masz inaczej rozplanowane zajęcia. ;)

Opublikowano

Ja się przenosiłam do LO, ale dziennego. Przeniesienie do zaocznego właściwie niczym się nie różni poza tym, że masz inaczej rozplanowane zajęcia. ;)

musiałaś nadrabiać jakiś zakres materiału? :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...