Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping na turniejowkach

Grobel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z pingiem. Wszystko bym rozumiał gdybym miał tak we wszystkich grach, na każdym serwerze. Tutaj zaczyna sie problem. Gdy chce zagrac turniejówke to najpierw szuka około 2-3 minut, gdy juz dołącze do gry to ping mam ~300. Na zwykłych serwerach społeczności (POLSKICH) mój ping nie przekracza 10. W cs 1.6 też mam niski ping. Według mnie, wysoki ping mam tylko na zagranicznych serwerach. Ma ktos może na to jakieś rozwiązanie, lub zna chociaż przyczyne? Nagradzam każdą odpowiedź. Z góry dziękuje ;).

Opublikowano

W ustawieniach daj max ping na 80.

Jaki dostawca internetu?

Masz jakieś programy na kompie które ingerują w twoje ip lub porty?

Uruchom cs.a jako administrator, nadaj mu wysoki priorytet.

Odkrywca
Opublikowano

Ostatnio serwery są zapewne DDoSowane, większość serwerów w grze wywala wszystkim graczom 150-300+ pingu, zależy od internetu.

siegnij po wiedze z internetow, csgo ma obecnie ponad 150 tyś. serwerów na których grają ludzi - i co myślisz, że każdy jest ddosowany 24/7? po prostu te serwery sa zlokalizowane posrodku (np. polacy czesto graja na szwedzkich/francuskich/holenderskich serwerach) zeby inni (anglia itp jak na nich traficie) tez mialy jakis komfort gry... najlepiej maja holendrzy bo czesto trafiaja oni na swoje srwery i maja pingi po 20

Opublikowano

W ustawieniach daj max ping na 80.

Jaki dostawca internetu?

Masz jakieś programy na kompie które ingerują w twoje ip lub porty?

Uruchom cs.a jako administrator, nadaj mu wysoki priorytet.

CityNet. Kumpel ma ta sama siec i u niego jest wszystko w porzadku. Zadnego programu nie mam. Calej reszty probowalem. Najsmieszniejsze jest to, ze mam tak na kazdym serwerze zagranicznym jako jedyny. Inni maja normalne pingi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...