Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(szukam) Komputer do gier za 3000zł

BlackErgas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasilacz 630W? Na co to komu? Karta od Gigabyte? :v

Zmodyfikowałem swój zestaw, poprawiłem brak twardziela, jednak dałem r9 270 od Msi. Za to w moim zestawie dostajesz bardzo fajny 550 watowy zasilacz od CM'a, lepszą płytę pod Z97, oraz R9 270 od Msi (dość cicha i chłodna - zupełne przeciwieństwo kart od Gigabyte'a): http://www.morele.net/inventory/info/MtQ1lZ/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zasilacz 630W? Na co to komu? Karta od Gigabyte? :v

Zmodyfikowałem swój zestaw, poprawiłem brak twardziela, jednak dałem r9 270 od Msi. Za to w moim zestawie dostajesz bardzo fajny 550 watowy zasilacz od CM'a, lepszą płytę pod Z97, oraz R9 270 od Msi (dość cicha i chłodna - zupełne przeciwieństwo kart od Gigabyte'a): http://www.morele.net/inventory/info/MtQ1lZ/

Nie mam pojęcia skąd ten wstręd do gigabyte... Posiadam hd6850, siedzi w obudowie za 5 dych, do tego 0 wentylatorów na tym piekarniku a temperatury w stresie nawet do 60° nie dochodzą. Co do głośności to również nie zauważam, może dlatego że box intela troszkę się męczy ale to nie zmienia faktu że karta chodzi przyzwoicie. Nie wiem jak tam w tych nowych modelach chłodzenia, ale opinie nie są najgorsze ;p
4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie mam pojęcia skąd ten wstręd do gigabyte... Posiadam hd6850, siedzi w obudowie za 5 dych, do tego 0 wentylatorów na tym piekarniku a temperatury w stresie nawet do 60° nie dochodzą. Co do głośności to również nie zauważam, może dlatego że box intela troszkę się męczy ale to nie zmienia faktu że karta chodzi przyzwoicie. Nie wiem jak tam w tych nowych modelach chłodzenia, ale opinie nie są najgorsze ;p

Na 6850 siedzi Windforce x2, a poczynając od 270x jest to już Windforce x3, który jest po prostu do bani. Miałem styczność z 270x od Gigabyte'a i huczy niemiłosiernie pod większym obciążeniem, a jako, że na 280 jest takie samo chłodzenie to będzie podobnie. (Temperatury nie są jakieś strasznie wysokie, ale na chłodzeniach od innych producentów są niższe).

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Na 6850 siedzi Windforce x2, a poczynając od 270x jest to już Windforce x3, który jest po prostu do bani. Miałem styczność z 270x od Gigabyte'a i huczy niemiłosiernie pod większym obciążeniem, a jako, że na 280 jest takie samo chłodzenie to będzie podobnie. (Temperatury nie są jakieś strasznie wysokie, ale na chłodzeniach od innych producentów są niższe).

Ale zobacz też na stosunek ceny do wydajności karty. Może gość na ma uszach słuchawki i głośność nie ma znaczenia? ;P Oczywiście jak dla kogoś jakość sprzętu stoi zdecydowanie na 1 miejscu to warto patrzeć na takie rzeczy, ale z tego co widzę kolega wspomina o mocnym sprzęcie do oc ;) 

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Już widzę te ultra na karcie pokroju R9 270. Ktoś tu jest niepoważny proponując taki PC.

Przecież przy takim konfigu te OC, to pomoże, ale przy grach pokroju World of Tanks.

Chcesz grać przy detalach ultra? Zainwestuj w porządną kartę + zrezygnuj z OC. Przy tym budżecie nie ma szans połączyć tych dwóch elementów.

Propozycja autora gniecie na łopatki wszystkie tu przedstawione.

Można oczywiście dokonać w niej kilku poprawek tj. wstawić za M23 obudowę Zalmana: http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-czarna-matx-atx-okno-usb-3-0-605201/

Czy też dać napędu Asusa, który nie ma problemu z odczytywaniem mocno zarysowanych płyt: http://www.morele.net/naped-asus-drw-24f1st-e-green-24x-sata-drw-24f1st-blk-b-as-oem-567728/

Opublikowano

A jest możliwość zrobi dnia dobrego zestawu oc jak dołożę 500zl do budżetu?

Albo OC albo wydajność w grach.

Żeby zrobić to i to musiał byś dołożyć trochę więcej.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Jaja se robisz z tym gotowcem? :D

Zasilacz: 620W 120mm FAN Silent
Obudowa: Akyga

Za 3500zł masz Core i5, GTX 970 od Asusa, 8 GB ram.

W tym zestawie zasilacz to nie tykająca bomba a obudowa to nie piekarnik jak w tym gotowcu

http://www.morele.net/inventory/info/QNby9c/

@down

1944414158047321079789.png

A jak mu się spali tydzień po zakończeniu gwarancji? Z tym gównem nigdy nie wiadomo.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...