Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzór matematyczny na ranking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według jakiego wzoru matematycznego jest obliczany ranking na xcr lub skkf? Mówimy tutaj o rankingu graczy za zabójstwa jak i gildii, za podanie wzoru dziękuje :)

Opublikowano

Ja to był ruszył głową i obliczył ;)
Polecam funkcję kwadratową : >

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Karolek :3, nie będę miał nic przeciwko jeżeli zastosujesz tą funkcję kwadratową i podzielisz się ze mną działaniem ;)

Opublikowano

Może wiesz jaki wyszedł wynik ?

Ps. możesz wbić na mój serwer otwarcie w ten piątek !!!
Będzie mega Event czekamy na Ciebię !

/Użytkownik zbanowany

Nudzi ci się? Zapraszam na serwer Hardcoreee !
Bardzo dużo zabawy/eventy/konkursy/

Otwarcie 07.11.14 w piątek o godzinie 17:00 

Ip. hdcraft.ench.pl

Czkeamy na ciebię 

Opublikowano

Ranking jest jedna z prostszych chyba rzeczy pisania w pluginie, po prostu wystarczy napisać formulke:) nie wiemy nawet jakie "ilosci" punktow twoi gracze maja dostawac, mozesz zrobic ze podstawowy ranking to 10 tys. ale podam przykład - rankingu dostawałbyś tyle-> (twój ranking + ranking przeciwnika)/2 - twój ranking +100 i bedzie dzialac to tak-> masz 1000 rankingu, przeciwnik ma 500 - otrzymujesz (1000+500)/2-1000+100 i to będzie -150 rankingu dla ciebie, poniewaz jest wielka roznica miedzy toba a przeciwnikiem, a więc możesz mieć jedynie 200 więcej rankingu nad przeciwnikiem aby nie stracić pkt, ale jezeli działasz na większej liczbe punktów rankingowych to możesz ustawić zamiast 100 np. z 500 i wtedy różnica punktów aby nie stracić byłaby 1000 no i też dostawałoby się wiecej ofc, no ale jak chcesz -

-1/2a +1/2b +200 ( lub inna lczba jak chcesz )

To moja propozycja ( jak wgl o to ci chodzi... )

czyli na przykład

wynik=a/2-a+b/2+200

Moja odpowiedz była pomocna? Kliknij napispng_wpwaara.png, a będę Ci wdzięczny ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...