Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z postawionym serwerem na komputerze

Narky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale kolega wyżej zapytał się na czym postawiłeś ten serwer chodzi o to czy kupiłeś serwer na hostingu, na vps czy na własnym kompie :D.

Pomyśl jak napisał :

Adres : 127.0.0.1:9987 

To znaczy że na PC :3

Co do autora tematu wiesz że kolegą dajesz inne ip a nie 127.0.0.1:9987  ?

Opublikowano

Tzn. robiłem tak jak w poradniku. Adres : 127.0.0.1:9987 taki mi wyskoczył.

Adres 127.0.0.1 jest to ianczej localhost, więc jeżeli komuś podasz ten adres to nie wejdzie na twój serwer.

Jeżeli masz odblokowane porty ( Porty TCP/UDP: 9987, 10011, 30033 ) to wystarczy, że podasz swoje IP osobom, które mają wejść na serwer.  ( w przypadku windowsa ) Swoje IP możesz sprawdzić:

http://twojeip.wp.pl/

I wyświetli Ci się twoje IP :)

Jeżeli vps to stawiasz serwer i podajesz IP VPS'a osobom, które mają wejść na serwer.

Pomyśl jak napisał :

Adres : 127.0.0.1:9987 

To znaczy że na PC :3

Co do autora tematu wiesz że kolegą dajesz inne ip a nie 127.0.0.1:9987  ?

Skoro już tłumaczysz to mogłeś wytłumaczyć też jak to zorbić.

Opublikowano

Z tego co pamiętam musisz mieć dodaną do tego sieć hamachi aby ktoś wbił na twój serwer.

Jeżeli hamachi to tak, lecz nie wydaje mi się, aby o to mu chodziło :)

odblokuj porty :D

To samo napisałem wyżej lecz jak już to pisałeś mogłeś dopisać jakie porty, wątpię aby to wiedział.

Opublikowano

Sorry, że taki nei ogarnięty w te sprawy jestem, ale chce się czegoś nauczyć a to mój 1 serwer ts'a.

Czyli jeżeli chciałbym zrobić serwer na "routerze", to musze odblokować porty.

Przy odpaleniu serwera wpisać swoje ip. Skonfigurować jak należy i będzie gitara ?

husaberg.jpg?ZqeVnO9mpJKUydndo4ZmaQ

Opublikowano

Sorry, że taki nei ogarnięty w te sprawy jestem, ale chce się czegoś nauczyć a to mój 1 serwer ts'a.

Czyli jeżeli chciałbym zrobić serwer na "routerze", to musze odblokować porty.

Przy odpaleniu serwera wpisać swoje ip. Skonfigurować jak należy i będzie gitara ?

Jeżeli odblokujesz porty, wystarczy że podasz swoje IP osobom, które chcą wejść na twój serwer i tyle. Tylko pamiętaj aby serwer działał twój komputer musi działać oraz być podłączony do internetu :) Pamiętaj także za każdym włączeniem komutera musisz włączyć swój serwer :) Ew. dodaj go do programów uruchamianych podczas startu systemu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...