Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Duże zużycie ramu

SoDaR

Pytanie

Opublikowano

Witam, problem polega na tym że podczas korzystania z komputera na pulpicie gdzie wszystko wyłączę zużycie ramu jest na 80-90%

Tak jak widać na tym SS

http://bankfotek.pl/image/1811536

Mam tak od paru dni, nie mogę potwierdzić czy miałem tak cały czas bo nie sprawdzałem tego i w ostatnim czasie dokupiłem 4gb ramu i karte graff.

Skanowałem CCleaner'em, Avastem i AntiMalware'em nic nie było.

Jak można rozwiązać ten problem ?? dodam specyfikacje komputera i to że mam nieoryginalny windows 8

Proc: Inter Core i5-4690 3.50GHz

Ram: 8GB

Karta graff: Gigabite R9 270x OC 2gb 

Płyta główna: ASROCK H87 PRO4

sodar_gameplay.png

CPU:Intel i5-4690 3.5Ghz GPU:Gigabite Radeon R9 270x OC 2gb RAM:2x2GB 1333MHz MOBO:Asrock H87 PRO4 HDD:650GB PSU:Tacens Radix VI 650 Sys:Windows 8 64bit

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam planuje format w czwartek i przejdę tak samo na 7 bo nie da sie w nic grac na 1gb ramu ;/

Daje ss od największego zużycia 

http://bankfotek.pl/image/1811981

dodam że wyłączenie przeglądarki nic nie daje i tak na 80% zużycie jest 

sodar_gameplay.png

CPU:Intel i5-4690 3.5Ghz GPU:Gigabite Radeon R9 270x OC 2gb RAM:2x2GB 1333MHz MOBO:Asrock H87 PRO4 HDD:650GB PSU:Tacens Radix VI 650 Sys:Windows 8 64bit

Opublikowano

Wykonałem, wytworzyło 3 logi zapodam je bo nie widzę sensu kopiować tak sporej ilości ;]

http://przeklej.org/file/hBD7zq/Logi.zip

Gdyby ktoś znał rozwiązanie proszę o szybką odpowiedz planuje formatować komputer w czwartek 11.06 i nie jest mi to na rękę ale z takim problemem nie można funkcjonować 

sodar_gameplay.png

Opublikowano

Pokaz liste procesow ofc. Daj tak zeby bylo widac co najwiecej zabiera.

Mam taki sam problem tyle ze ja instaluje windowsa na SSD. U mnie reset kompa pomagal i tak co 2-3h po 2 tyg. Mnie c**j strzelil i na 7 wrocilem.

graphic.png
Opublikowano

@offtop 8.1 Często tak ma, mój znajomy kupił PC i ma tam 16GB ramu to wykorzystywanie pokazuje mu czasami nawet 15GB podczas bezczynności! 

Opublikowano

Nie wiem jak to sie stało, zaniosłem swój dysk do kolegi i podczepiłem go pod jego PC w celu zgrania plików które chciałem zachować, niestety do formatu nie doszło gdy wróciłem do domu ram się ogarną i wszystko gra ;]

sodar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...