Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki z dobrymi basami.

F4rr3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od dłuższego czasu poszukuje słuchawek które mają bas od najniższych aż do najwyższych przedziałów basu a przy tym jakość dźwięku jest bdb.

Oglądałem się za Ath 50s i AKG k240 MkII ( i szukam czegoś właśnie w tym przedziale) ale wyczytałem że u AKG bas zaczyna się dopiero od górnego przedziału i nie wiem czy to będzie dobry wybór. Czekam na propozycje (najlepiej od kogoś kto miał styczność z tymi lub podobnymi słuchawkami).

Opublikowano

Słuchawki do użytku domowego czy bardziej mobilnie ? Jakie źródło ? Jaki przedział cenowy (po modelach sądzę że ok.600zł) ?

Opublikowano

Oj tam, prawie nówka sztuka, prosto z linii, jeszcze ciepła ;) Ważne, że jest. Starsze sprzęty czasem się lepiej sprawują, aniżeli nowiuśka "cuda" ;)

Co do słuchaweczek. Studyjniaki grają przeważnie "wszystkim czym mają", pełne pasmo, nie naciskają szczególnie na określone pasmo. Jednakże może uda się coś znaleźć Słuchawki DJ'skie mają basowy charakter, ze względu na zastosowanie. Zamknięta konstrukcja, wytrzymałe, lekkie, łatwe w transporcie... Jest jednak opcja, że nie będą zbyt wygodne na dłuższą metę, niektóre modele tak mają...

Z tego co mogę zaproponować (od najdroższych; najtańsze linki jakie znalazłem):

~ Soundmagic HP 200

~ Soundmagic HP 150 

~ Beyerdynamic Custom One Pro [regulacja; bas]

~ Beyerdynamic DT990 Pro-250 [bas]

~ Audio-Technica ATH-AD500X [klarowne]

~ Shure SRH750DJ [bas]

Oczywiście to tylko moje subiektywne polecane modele. Jednakże zapraszam Cię na forum mp3.store, gdzie dostaniesz bardziej sprawdzone rady od osób, które w tym już trochę siedzą i dzielą się własnym doświadczeniem..

http://forum.mp3store.pl/

Możesz też odwiedzić blog audiofanatyka, gdzie dostaniesz bardzo dokładny i profesjonalny opis poszczególnych testowanych przez niego słuchawek. Tutaj rozpiska "polecane".

http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-muzyczne/

PS: Nie bój się nie zżynałem od niego, choć coś tam się może powtórzyć ;)

Pozdrawiam i życzę udanych poszukiwań :) !

Opublikowano

Dzięki napewno popaczam :), ale w sumie nie dowiedziałem się nic o moich propozycjach :) Najbardziej interesuje mnie zdanie o AKG MK II, czy posiadają przyjemny basik który potrafi zejść w miare nisko i ogólnie jest dobrze wyczuwalny. Moje obawy co do basu spowodował niegdyś zakup Sennheiser-ów HD201 gdzie po tygodniu słuchania rzuciłem je na półkę bo aż uszy bolały od tego co się z nich wydobywało. 

Opublikowano
http://www.audiofanatyk.pl/akg-k240-mkii/

Nie będę się wypowiadał, bo nie miałem okazji ich użytkować. Odsyłam do (przeze mnie) najbardziej zaufanego źródła ;)

Zważ też czy źródło nie będzie Ci koloryzowało w jakiś sposób dźwięku, szczególnie gdy wyprowadzi słuchawki na naturalną pozycję, bo wtedy to mija się z celem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...