Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xlast Bardzo Zmniejszona Popularność...

trolll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Może wiecie ale wczoraj wydarzyło się takie coś że serwer XlasT uległ zmniejszeniu użytkowników z 1800 użytkowników na ok. 100-250 (ja tez także odeszłem i moi koledzy)(A W M1 M2 DOLINA ITD.. PUSTKA a kilka dni temu bylo tak fajnie).Dlatego że wczoraj obyło się włam na baze danych i musieli zrobic cofke o 2 DNI i zrobili i <>>>>>>>SPAM NA CZACIE JAK NIC <>>>>>>>>>> A DO TEGO POCZEKALISMY 10-30MINUT A TU GM RESTART SERWA I UKRADL NAM CALUTKA KASE(mialem 2.5kkk I ZOSTAWIL TYLKO KAZDEMU 100K ZAL I DO TEGO NAPISAL ZE TEAM XLAST NIE ODDAJE ITEMOW ((((((((PIEPRZE TEGO SERWA)))))))))!!

RADZE NA NIM NIEGRAC BO BEDZIESZ GRAC A POTEM ZAJE..A CALA KASE ITEMY ITD ZAL MI SERWA.

NARA WSZYSTKIM!

DAWAJ MI ,,-'' !

NO CO DASZ?

CZEMU NIE? NO CZEMU ZWANIACZKU ?? NO CO SIE TAK GAPISZ JAK SMOŁA U BABKI?? NO DAWAJ JUZ ,,-'' SZYBKO!!!

NO TO ZNÓW JA DAWAJ MI ,,-'' NAWAL ILE WLEZIE...

NO I SŁUSZNIE POSTĄPIŁEŚ DZIĘKUJĘ.

Opublikowano

Właśnie teraz taki serv kitowy poukradali po 2.6kk i dali 100k i jescze range na - ( okrótny) 22k

reflink

Opublikowano

JAK WY SIE ZACHOWUJECIE NIE MACIE SZACUNKU DO TEAMU CHOCIAŻ PRACUJĄ NA SERWERZE NON STOP

-WYZYWACIE

MARUDZICIE

-ŻULICIE

GRACIE ZA DARMO ONI PŁACĄ ZA UTRZYMANIE TEGO SERWA TY MYŚLISZ ZE ULEPSZANIE ,ZMIANY SERWEROWNI ITP. SĄ ZA DARMO ONI PŁACĄ ZA TO ŻEBYŚCIE WY POGRALI

IDŹCIE NA INNY JAK WAM ŹLE LUB NA PL TAM NIE MA RESTARTÓW KASY LECI WIĘCEJ LEPSZY EXP I W OGÓLE JEST ZAJEBISTY CZY NIE TAK ?

ALE WAM CIĄGLE MAŁO

ZASTANÓWCIE SIE TROCHE NAD TYM CO ROBICIE I CO PISZECIE W STRONE TEAMU TO NIE BĘDZIE TAKIEGO BURDELU

A JAK ŹLE TO POWIEDZIAŁEM IDŹ NA PL TAM MASZ SUPER DROP IS I WGL.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

oj nie pierdziel ze za darmo bo xmow dali po 5000 i stac jedynie na fryzurke wiec pewnie duzo osob doladowalo sobie xmy zeby miec zmiane statusu itp a jak mowisz ze tylko wyzywamy to po co robią serva jak nie umią go utrzymac i po co piszą ze nie oddają itemow skoro to nie taki problem jak mogli wczoraj teleportowac do siebie graczy to tez mogli chyba oddac itemy? przeciez to to samo

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zajebiscie a teraz wypierdalajcie na chinola bye

@up

no dokladnie te nubki co 30 lvl wbili najwiecej placza bo ise 100kk dorobili :P

Opublikowano

Ja tam pierdziele ten serwer lepiej sie na csyt2 gra albo na fkyt2. Tam chociaz zbroje hwang i inne pierdołki z IS'u za darmo mozna miec.

18706.png

18413.png

33625.gif

33669.gifJEŻELI POMOGŁEM, NIE BĄDŹ ŻYŁA I JE#N#J "LAJKA"

33278.png

30497.png

33662.gif

33723.png

Opublikowano

xLast to typowa komercja z tego co czytam. Jak można graczom po obniżać range tylko dlatego żeby zarobić?!

?!

co ty opowiadasz czyli ze czytałeś a nie grałeś ..... a może pograj i sie wypowiadaj

ranga raz została na - wbita wszystkim graczom 1 kwietnia jako żart ... tylko że fasolki zen były po 1 k w sklepach i 1 regenerowała 2 k rangi więc nie bardzo wiem jakie zarobić i na czym

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Każdy serwer ma swoje wzloty i upadki :D Były czasy chwały, to teraz trochę popularność zmizerniała...

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

oj nie pierdziel ze za darmo bo xmow dali po 5000 i stac jedynie na fryzurke wiec pewnie duzo osob doladowalo sobie xmy zeby miec zmiane statusu itp a jak mowisz ze tylko wyzywamy to po co robią serva jak nie umią go utrzymac i po co piszą ze nie oddają itemow skoro to nie taki problem jak mogli wczoraj teleportowac do siebie graczy to tez mogli chyba oddac itemy? przeciez to to samo

ty weź nie pierdziel człowieku bo ja gram od 2 tygodni (mniejwięcej) i nawet nie zużyłem 1/4 xm z tych co mam ... a kupowałem co chciałem a fryzury to moge sobie zmieniać codziennie i niczego nie doładowywałem bo nawet sie nie da ..... !? jak stron zatrybi kliknji opcje jak doładować XM bo ta opcji mi sie jeszcze ani razu nie wczytała tylko był błąd zresztą po co to pisze jak taki człowiek jak ty tylko płakać i marudzić potrafi

wielu was oj wielu

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a ja mam takie pytanie bo słyszałem ze ma być całkowity res kont i charow , i wszystko ma wrócić do normy jak to było przed cofka .

Moze wie ktoś coś na ten temat ?? :mellow:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Z I strony dobrze zrobili a 2 źle, ponieważ:

1 Była w chuj duża inflacja, więc postanowili coś z tym zrobić, ale zrobili źle(wg mnie najlepiej było napisać: zmniejszamy drop yangu i ilość yang na serwerze) i wstawić jakiś item do sklepów, że przed resetem kupujesz go za 10 kk potem reset i możesz go sprzedać za 1kk albo 500k, i to by było dobre a nie, ktoś ma powiedzmy 100kk 2 ma 50kkk i nagle każdy ma tyle samo.

2 sprawa: wcześniej włożenie 5/6 bonu(bo marmuru błogosławieństwa na 5 normalny bon nie ma) Można było włożyć z is'a a teraz (wcześniej 80 XM) a teraz reset po 5k XM, a dodanie po 10/15k XM(5k na start).

(3) kolejną rzeczą którą zjebali to brak kolczyków z kości smoka/tygrysa, 3 rąk, rękawic złodzieja itp. uważam że jak to było w sklepie to niech będzie.

4. Potki na bonus speeda i speeda ataku po 16 kk u handlarki (10 minut na atlantydzie(początek niebiańskich wojownuków) to jakieś 100-120k)[niema już 3 ręki], a za 20 kk można kupić stal dla szamana :D?? Co byście woleli jako szaman stal czy potki ??:D (200 fioletowych - 16kk, 200 zielonych - 16 kk, więc w sumie za taki zestaw 32kk)

5. Perły w sklepie były a teraz niema i patrząc na prawdopodobieństwo dropa to perły jakieś 80 kk będą chodzić, drop ulepszaczy był lekko podkręcony (jakieś x3), i chodziły one po 50kk/100kk/20kk, a teraz z mojego doświadczenia (41 droper wcześniej leki z każdego spotu teraz ledwo mi z 5ego dropnoł i to jeszcze z rękawicą której mi mało co zostało).

A jeszcze powiem że mają troche głowę, nie chcą żeby ludzie im cały czas płakali, wiec było tak : zajebiście(nikt nie płacze bo jest ok :D)>MAXYMALNIE ŹLE[Prawie jak pl, drop wszystkiego jakiś 0,5x podkręcony](każdy wyzywa gm'a)>Bardzo źle(troche osób płacze ale reszta się cieszy że nie jest maxymalnie źle)

Takie ładne zagranie psychologiczne.

.

Opublikowano

Witam,

Z uwagi na to że wszystkie zmiany jakie wprowadzaliśmy już zostały wcześniej opisane pozwolę sobie ich raz jeszcze nie wypisywać.

A więc zmniejszenie ilości yang na serwerze to nie była żadna złośliwość z naszej strony czy też chęć zarobienia, zmiana ta dokonana została ponieważ w ostatnim czasie zaobserwować można było na naszym serwerze całkowity spadek wartości yang tzn. gracze posiadali tak duże ilości yang że nie był im potrzebny do dalszej gry, dlatego też wymieniano się "towar za towar".

Co do zmiany rangi to był żart na 1 kwietnia czyli "PRIMA APRILIS" .

Cofka do tyłu o 2 dni którą wykonaliśmy musiała zostać wykonana ponieważ po ataku na nasz serwer baza wtedy obecnie funkcjonująca została kompletnie zniszczona, nadal jednak mamy kolejne ataki obciążające prace serwera.

Wprowadzaliśmy nowe zabezpieczenia bazy danych i systemu.

Zmiany które cały czas wprowadzamy na serwer mają na celu utrzymanie większej stabilności serwera, ale też utrzymanie odpowiedniego poziomu gry na serwerze.

Pozdrawiam

FrosT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...