Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra łapie dziwne freezy

barti09812345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mój problem jest taki,że po krótkiej przerwie gry w bfa (który śmigał na ultra bez lagów) dostaje freezy,nie,nie są to typowe spadki fpsów bo są one momentalne z 80 do 2.Otóż przy największych wybuchach gra potrafi działać płynniutko a czasami bez powodu złapie sekundowego freeza (zużycie procesora nie dochodzi do 100%),zmiana ustawień graficznych z ultra na high niewiele daje.Czy przyczyną mogą być pofragmentowane dane na partycjach?
Intel core i5-4430
Radeon 7770 1gb
8gb ramu
temperatura procesora w stresie ~46C

i około 45 na karte

Co prawda kompa nie czyściłem już ze 3 miechy,ale nie wygląda na zasyfionego (chłodzenie i filtry skutecznie sobie radzą z kurzem)
Czekam na pomoc bo trochę wkurzają te niezapowiadane freezy

Zasilacz corsair vs450
Dodam że z nagrywaniem nie ma problemu,poza tymi freezami

p.s w ostatnim czasie aktualizowałem sterownik do grafy

Opublikowano

Problem rozwiązany
dla ciekawskich problemem był "origin w grze",należało to wyłączyć. ._.

Można wiedzieć za co dostałem warna? za to że sam znalazłem rozwiązanie problemu i chciałem się nim podzielić? a jakbym edytował sam temat to i tak by nikt tego nie przeczytał?

Opublikowano

Dobrze, że napisałeś bo np. mi pomogłeś, ale mody na tym forum to żenada więc wiesz ;). Dzięki!

2ynl345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...