Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Polski] Uzupełnienie kilku słówek - potrzebne jak najszybciej!

iVenoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o uzupełnienie.

Europejska cywilizacja antyczna czerpała z dorobku starszych kultur Bliskiego Wschodu, i basenu morza śródziemnego , kultury .............1................., .............2............., ...........3...............i ................4.......

Daję lajki, jeśli okaże się, że odpowiedź jest poprawna.

Nie bierzcie odpowiedzi ze strony do tego przystosowanej.

Opublikowano

starożytnej Grecji, starożytnego Rzymu, Mezopotamsjkiej oraz Arabskiej. (grecja i rzym to na pewno, co do Mezopotamskiej i Arabskiej nie jestem do końca pewien.)

Opublikowano

starożytnej Grecji, starożytnego Rzymu, Mezopotamsjkiej oraz Arabskiej. (grecja i rzym to na pewno, co do Mezopotamskiej i Arabskiej nie jestem do końca pewien.)

Ich twórcy mogli korzystać z dorobku cywilizacji sumeryjskiej, egipskiej, babilońskiej i fenickiej.

Co z tym ? ;)

Takie coś znalazłem w podręczniku.

Opublikowano

Ich twórcy mogli korzystać z dorobku cywilizacji sumeryjskiej, egipskiej, babilońskiej i fenickiej.

Co z tym ? ;)

Oparłem się na osiągnięciach greków w dziedzinach typu literatura, odwzorowaniu ich architektury itp., co również tyczy się cywilizacji rzymskiej. Cywilizacja sumeryjska to cywilizacja Mezopotamska, cywilizacja Bizantyńska była w dużym stopniu kontynuacją kultury Rzymu. Co do Fenicji to po prostu nie wziąłem jej pod uwagę. Te odpowiedzi są także poprawne, wybierz po prostu te które są najbardziej zgodne z omawianym tematem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...