Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe pyt. - Czołgi ciężkie USA czy Francuskie?

japroja1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kazdej grze widze kv-1.. Który wybrać aby mieć sredni pancerz nie dawac dupy w mobilnosci i magiczne pierdolniecie?

Aa zapomnialem dodac ze hp ma miec takie nie za male ale tez nie Mausowe a pancerz taki jak mediumtaknks.

Opublikowano

Magiczne pierdolnięcie... KV-1 z haubicą na goldzie. A tak na poważnie o co cie chodzi? Wyjasnij, bo nie zzrozumiałem.

Opublikowano

Przebicie pancerza i dmg dziala ma byc po prostu piekne. Pancerz i hp ma byc tj. MT. Mobilnosc taka zeby nie odstawal od reszty.

Rzeczywiscie nie precyzyjnie. Sorki. Chodzi mi o linie czolgow ktora mam wybrac i kryteria jakie powinna linia spelniac macie up.

Opublikowano

Nie można mieć wszystkiego. Na tą chwilę chyba nie ma czołgu który by spełnił te wymagania na zwykłej amunicji.

Przed ostatnim patchem było KW-1S, teraz... Może VK2801 z 10,5 i goldem? T-34-85 z 122mm i goldem? M4 z 105mm i goldem?

Patrz na medy(ew. lt) z hałbicami.

#

Jeśli wybierasz tylko miedzy HT USA i Francuskimi-francja. Ale tam z pancerzem słabo.

Opublikowano

T1 Heavy jesli chodzi o V tier, dobry pancerz, no chyba, ze ci ktos w dupe strzeli albo w bok, a czesto sie to zdarza w T1 heavy. Szybkosc dziala, jego moc oraz penetracja pozwoli ci ogarnac dobrze sytuacje, moje poczatki z tym czolgiem byly owocne, malo kto docenia ten czolg, a robi duzo.

Polecam, T1 Heavy oraz KV1.

Opublikowano

@Szokron

Wg mnie jeżeli wie się gdzie strzelać w wieże T29 to traci już na wartości. Oprucz osłony działa ta wieża jest bardzo słaba (wg mnie)

A tak ogólnie nie ma czołgu idealnego. Polecam ci T1 HT ze względu na szybkoatrzelne działo i dobry pancerz (z przodu)

Opublikowano

@Szokron Wg mnie jeżeli wie się gdzie strzelać w wieże T29 to traci już na wartości. Oprucz osłony działa ta wieża jest bardzo słaba (wg mnie) A tak ogólnie nie ma czołgu idealnego. Polecam ci T1 HT ze względu na szybkoatrzelne działo i dobry pancerz (z przodu)

Nie prawda, wieża jest świetna i rzadko wchodzi we właz.

Opublikowano

Żeby łatwo strzelić we właz trzeba mieć przewagę wysokowościową nad t 29 gdy jej nie mamy i jesteśmy na równym poziomie to dosyć trudno trafić we właz jednak gdy my jesteśmy nad przeciwnikiem gdy gramy t29 i wykorzystujemy dobre opuszczanie działa to wierzy nie przebije nam przeciwni jedynym ratunkiem dla wroga jest ucieczka lub wyjechanie na nas no i jeszcze nieprzyjemna altyleria na którą zawsze trzeba uważać jak gramy t 29 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...