Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. początków

Foson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, a więc dziś 'zacząłem' grać w ArcheAge i mam kilka pytań.

O co chodzi z klasami na początku? Są cztery, lecz podzielone na dwie grupy po dwie postacie. Czyli jeśli ja wybiorę z jednej grupy postać, a kolega z drugiej, to nie będziemy mogli grać razem, nie rozpoczniemy gry w tym samym miejscu?

Na czym gra się opiera? Bardziej na robieniu questów, czy na zdobywaniu doświadczenia w grupie? Chciałbym znać te najważniejsze informacje.

Aa i dziś otworzyłem Glypha i miałem update zrobić na north america bodajże, więc klikam, potem mi się pobrało 180mb, a potem nagle 8,60gb... Aktualizacja waży tyle samo co cała gra? Dwaj kumple mają to samo. O co chodzi?

graphic.png

Opublikowano

Patchuj tylko serwer na ktorym grasz tzn EU, bo NA mialo wczoraj patcha duzego z Aurorią [ nowa mapa ].

Co do samej gry:

Masz do wyboru 4 rasy, podzielone na 2 nacje tzn. Jesli masz Firrana [ kota ] i Harana [ czlowieka ] - sa to postacie z jednej nacji ktora ze soba wspolpracuje, kolejne 2 rasy to Nuian [ czlowiek ] i Elf które róznież ze sobą wspoplracują, ale Haranie i Firrany walczą z Nuianami i Elfami, wiec sa to wrogie nacje i zabijaja sie bez zadnych konsekwencji.

Sama gra ma mnostwo sciezek rozwoju, expic mozesz dosłownie na wszystkim... Expa dostajesz za craft, gathering [ zbieranie roslin ], mining [ kopanie rudy ], husbandary [ prowadzenie trzody chlewnej ], no i standardowe zabijanie mobów jak w kazdym mmo. Sama gra jest bardzo rozwinieta i ciągle jest co robić, na poczatek polecam zapoznac sie z mechaniką, mapami, nastepnie ogarnąć sobie co to jest traderun - gdzie oplaca sie je robić z czego sie robi poszczegolne paczki i zarobic sobie na Patrona [ konto premium ] - konto premium pozwala Ci na szybsze zdobywanie punktów Laboru [ które sa potrzebne Ci do wykonywania " pracy " w grze - farmingu, craftu i tego wszystkiego... ] dodatkowow dzieki Patronowi mozesz postawić sobie własną farmę, domek ... Dostajesz 5 loyalty tokenów na dzień za które potem mozesz sobie kupować jakieś pierdołki w sklepie.

Milej gry :)

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Chcę zrobić postać magiczną, tzn z duużym atakiem, a co za tym idzie małą obroną.
Mam pomysł stworzyć firrana, z połączeniu z sorcery - to dobry wybór?

graphic.png

Opublikowano

Na poczatku masz do wyboru tylko jedna klase np. sorcery [ podstawa praktycznie kazdego maga ]

Potem mozesz wybrac kolejne 2 klasy które łączą sie w Twoją głowna, co za tym idzie w grze jest 120 różnych klas postaci.

Ja osobiscie gram Lamentorem - Sorcery - Songcraft - Witchcraft, srednio popularny build, ale daje rade.

Najbardziej polecanym buildem na Maga jest Daggerspell - Sorcery - Shadowplay - Witchcraft ...

Kolejne spoko buildy to:

Demonologist - Sorc - Witch - Occ

Requiem - Sorc - Occ - Songcraft

To jaki build sobie wybierzesz zalezy tylko od Ciebie, jesli Ci sie nie spodoba, nie martw sie zawsze mozesz cofnać klase za kilka silvera i zmienić ją na inną [ u Nui, na mapie zaznaczona skrzydełkami ].

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Na poczatku wybierasz 1 podstawową klase, potem wraz z levelowaniem dostajesz kolejne drzewka umiejetnosci... Mozesz wybrac TRZY klasy.

Lamentor/Domonolog/Requiem/Daggerspell to nazwy klas złozone z TRZECH innych :D

Opisałam Ci które drzewka umiejetnosci wchodzą w dana klase.

Daggerspell >>> Sorcery - Shadowplay - Witchcraft

Lamentorem >>> Sorcery - Songcraft - Witchcraft

Demonologist >>> Sorcry - Witchcraft - Occultism

Requiem >>> Sorcery - Occultism - Songcraft

Moja klasa wyglada tak:

gSRE3Mu.png

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Na poczatku wybierasz 1 podstawową klase, potem wraz z levelowaniem dostajesz kolejne drzewka umiejetnosci... Mozesz wybrac TRZY klasy.

Lamentor/Domonolog/Requiem/Daggerspell to nazwy klas złozone z TRZECH innych :D

Opisałam Ci które drzewka umiejetnosci wchodzą w dana klase.

Daggerspell >>> Sorcery - Shadowplay - Witchcraft

Lamentorem >>> Sorcery - Songcraft - Witchcraft

Demonologist >>> Sorcry - Witchcraft - Occultism

Requiem >>> Sorcery - Occultism - Songcraft

Moja klasa wyglada tak:

422971415213100106064.png

Wybrałem Sorcery - Shadowplay - Witchcraft, lecz nie jestem w pełni zadowolony z skilli... Skille z Sorcery w pełni przydatne, bije praktycznie tylko z nich, a chciałbym mieć jeszcze jakieś mocne skille do bicia, a najlepiej obszarowe...

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...