Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania]Metin Od Strony Technicznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pragnę sie dowiedzieć o metinie od strony technicznej jak najwięcej mianowicie:[b/]

1. Jak klient komunikuje się z systemem operacyjnym czyli poprostu Czy klient metina ma jakieś swoje API (jak ktoś się zna to zrozumie o co chodzi)

2. W jakim języku najlepiej pisać coś a'la expbot.

3. Czy bardzo trudno jest nauczyć bota że jak walnie jednego mooba to zaatakują go trzy.

4. Czy da się z procesu pobierać dokładne informacje o moobach w okolicy gracza, czyli: stoi sobie gracz 1lvl i ma w swojej okolicy tylko wilki ale pojawia się pies i automatycznie idzie go zabić.

5. Czy uda mi się bota zaprogramować tak żeby zabijał tylko tego jednego mooba np. Goo-Pae jak się koło mnie zrespi

6. I w końcu czy jak namierzę już mooba (zakładając że 5 pkt będzie działał) to uda mi się zasymulować kliknięcie na niego LPM i naciśnięcie załóżmy po kolei co 3sek F1 F2 F3 F4(skille), dalej bedzie go bił normalnie bronią bo będzie miał ustawiony auto-atak.

Generalnie się rozpisałem jak nigdy ale mi zależy się dowiedzieć o te rzeczy a najbardziej pkt5.

Jak będą konkretne odpowiedzi a nie offtop +polecą.

Opublikowano

2. Visual C++, Delphi, ale wybrał bym osobiście VB++,

3. Nie

4. Tak, wystarczy zczytywać np co 2 sec mapę, i zrobić funkcje gdy X potwór pojawi się w obrębie zczytanej mapy, to należy go zaatakować.

5. Da się, atak po nazwie monstera.

6. Tak uda Ci się, np poprzez funkcje sendmessage, naciskanie klawisza F1, gdy X zmienna zostanie wykonana/jest w trakcie wykonywania.

TibiaBot NG 4.9.8 pod Tibię 8.61 - Cracked!

Opublikowano

Gdy rozpakujesz pliki metina to masz tam all skrypty zrobione w PYTHONIE

Ten słynny expbot (EasyMetin2) został napisany w pythonie.

Więc jak chcesz pisać boty takie dobre, to w pythonie.

Opublikowano

2. Visual C++, Delphi, ale wybrał bym osobiście VB++,

3. Nie

4. Tak, wystarczy zczytywać np co 2 sec mapę, i zrobić funkcje gdy X potwór pojawi się w obrębie zczytanej mapy, to należy go zaatakować.

5. Da się, atak po nazwie monstera.

6. Tak uda Ci się, np poprzez funkcje sendmessage, naciskanie klawisza F1, gdy X zmienna zostanie wykonana/jest w trakcie wykonywania.

nie zgadzam sie zle to wyjasniles

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dzieki za tutka, zaraz tam zajrzę. I pytanie: istnieje opcja żeby dorwać pliki źródłowe EasyMetina? Bo o ile sie orientuje to proces kompilacji nieodwracalny jest...

Opublikowano

Dzieki za tutka, zaraz tam zajrzę. I pytanie: istnieje opcja żeby dorwać pliki źródłowe EasyMetina? Bo o ile sie orientuje to proces kompilacji nieodwracalny jest...

EasyMetin2 to mieszanka pythona z c++.W samym pythonie nic nie zrobisz.Poszukaj pliki z końcówką py i pyc.Otwórz to i edytuj ^^

ca1ek.png

userbaraj.png

sygnau.gif

userbar813526.gif

2526571.png

^Kliknij.Najlepsza gra online^

Chiński expbot <<-- klik

Prawdziwy spammer:

sygnap.png

• Dodaj nową pozycję...