Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechatronika czy informatyka?

matixd3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktory kierunek lepszy i dlaczego?

Z mechatronika to mi chodzi o jakies roboty mikrokontrolery lub procesory i ich programowanie etc

Opublikowano

programowanie procesorów? Chyba nie wiesz co gadasz.

Jeżeli interesujesz się mechatroniką/inżynierią to ucz się C, w innym wypadku gdy interesujesz się programowaniem (bardziej polecam) to bierz c++/c#/java, ponieważ są językami obiektowymi i przyszłościowymi.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Co pytania 1 to wydaje mi się ,że mechatronika ,ponieważ jest duży zakres materiału z przedmiotów ogólnotechnicznych ,co za tym idzie większy szablon możliwości wyboru pracy .

A tak poza tym to wybierz to co cię bardziej interesuje i tyle , nie można nastawiać się tylko na kasę .

bez gif

Opublikowano

Ktory kierunek lepszy i dlaczego?

Z mechatronika to mi chodzi o jakies roboty mikrokontrolery lub procesory i ich programowanie etc

"Wybierz sobie zawód, który lubisz, a całe życie nie będziesz musiał pracować." - Konfucjusz

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeśli chcesz budować interaktywne wibratory to mechatronika będzie jak najbardziej :ninja: Tak poważniej, wybór zależy do tego co lubisz. Tak jak ktoś tam wyżej powiedział, oczywiście moim zdaniem posiadając tytuł technika informatyka łatwiej będzie znaleźć pracę, w dzisiejszych czasach informatyk znajdzie pracę praktycznie wszędzie, od konserwacji komputera pani Grażyny z spożywczaka po wojsko.

apple.png

Opublikowano

programowanie procesorów? Chyba nie wiesz co gadasz.

Jeżeli interesujesz się mechatroniką/inżynierią to ucz się C, w innym wypadku gdy interesujesz się programowaniem (bardziej polecam) to bierz c++/c#/java, ponieważ są językami obiektowymi i przyszłościowymi.

Te procesory to dalem od tak bo nie zaglebialem sie az tak ale prpgramowania w javie sie uczylem a mikroprocesorami sie zaczelem intetesowac tak 2 miesiace temu i teraz tak nie do konca wiem gdzie pojsc

Bardziej jestem sklonny na programowanie (java, c++ i php)

Opublikowano

Odpuść sobie informatykę, niczego ciekawego się tam nie nauczysz. Idź na mechatronika albo elektronika, a w domu ucz się programować.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Te procesory to dalem od tak bo nie zaglebialem sie az tak ale prpgramowania w javie sie uczylem a mikroprocesorami sie zaczelem intetesowac tak 2 miesiace temu i teraz tak nie do konca wiem gdzie pojsc

Bardziej jestem sklonny na programowanie (java, c++ i php)

To sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

@1361622928-U485574.pngTibson

Hobby: ★Pliki_Serwerowe_Minecraft★

3-razy-nie-dziekujemy.jpg

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

jeżeli materiał obejmuje programowanie to i tak nikt cię tego nie nauczy nawet na AGH, musisz sam się uczyć. więc cokolwiek wybierzesz to i tak sam sie musisz uczyc

Opublikowano

Oba te zawody są dzisiaj podobnie potrzebne i podobnie płatne.

Musisz sam wybrać co wolisz, w czym się będziesz lepiej czuł.

Opublikowano

Nie polecam informatyki... za duży wysyp jest teraz informatyków.. chodziłem.. i z mojej 30 osobowej klasy max 3 pracują na kierunku związanym z informatyką. Lepiej już iść na mechatronika.. bo potem możesz iść na automatykę albo gdzieś, łatwiej pracę znaleźć. 

Opublikowano

Nie polecam informatyki... za duży wysyp jest teraz informatyków.. chodziłem.. i z mojej 30 osobowej klasy max 3 pracują na kierunku związanym z informatyką. Lepiej już iść na mechatronika.. bo potem możesz iść na automatykę albo gdzieś, łatwiej pracę znaleźć. 

70% osób na tech inf to idioci, którzy poszli tam, żeby przesiedzieć te 4 lata. A jeśli ktoś lubi i umie i będzie się coś uczył samodzielnie to i prace w informatyce łatwo znajdzie.

Opublikowano

70% osób na tech inf to idioci, którzy poszli tam, żeby przesiedzieć te 4 lata. A jeśli ktoś lubi i umie i będzie się coś uczył samodzielnie to i prace w informatyce łatwo znajdzie.

;_____;

nie ladnie tak kamilek

Opublikowano

To, tyle że programowanie wymaga analitycznego myślenia. Jak matematyka na poziomie gimnazjum sprawiała komuś problemy, to radzę sobie odpuścić. Chyba że kogoś satysfakcjonuje pisanie gier w unity, gdzie wszystko za nas jest przygotowane xD

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...