Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile będę miał fps?

dailymatix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja u siebie na lapku na zintegrowanej mam 80+ :)
i7 4790 :--DD
na Gtx 980 (komputer) - 200+

a na jakichś i3 to pewnie +- 30 na wysokich bez cieni

nn4e86.gif

The future starts today, not tomorrow.

The rest is silence. High by the beach.

Will you go crazy? What do you mean?

Opublikowano

Do autora tematu, jesteś w 100 % pewien że karta graficzna jest zintegrowana?

Pytam, bo większość użytkowników ma z tym problem, faktycznie karta zintegrowana to taki mały chip wpięty w matrix komputera.
Kiedyś karta zintegrowana tak wyglądała, natomiast teraz karta zintegrowana to chip połączony z procesorem.
Jeśli dopiero kupujesz ten laptop to warto zapytać sprzedawcy jaki jest to rodzaj karty graficznej.

Inna sprawa to taka, że dzisiejsze laptopy są wyposażone w GPU albo w APU.
Sam posiadam laptopa opartego na rozwiązaniu APU, czyli karta zintegrowana wbudowana w procesor, i do tego karta dedykowana - czyli normalna karta grafiki (tak na chłopski rozum).
Warto poczytać na ten temat zanim kupisz sprzęt :).
I nie sugeruj się opinią, że karta zintegrowana jest słaba, KIEDYŚ była słaba.
Spokojnie pograsz na tym sprzęcie w LoLa, kolega ma właśnie procesor z kartą zintegrowaną, 4gb ramu i spokojnie ciśnie na 50-60 fps.

Tak na koniec, nie kupuj sprzętu z procesorami intela, zwyczajnie przepłacasz, lepiej jest kupić z prockiem amd, który jest 2, a czasem nawet 3 razy tańszy od intela i przy tym nie ustępuję jakością.
Przepraszam, że tak się rozgadałem. Mam nadzieję że pomogłem chociaż trochę, a przy tym nie namieszałem.
Drogi autorze poczytaj w Internecie o: GPU, APU, CPU i kartach zintegrowanych oraz kartach dedykowanych.
Powodzenia :).

Opublikowano

30-40 fps ,mialem kiedys podobneego lapkka

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...