Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Championy do carrowania.

Czaro_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Założyłem ten o to temat aby poruszyć dwie kwestie.
Pierwszą z nich jest informacja ,że poszukuje kogoś do duo (min.g1) żeby wejść do platyny bo sam poprostu już nie daje rady i potrzebuje pomocy ?
(jeżeli chcesz ze mną pyknąć napisz mi na pw nick i kiedy ewentualnie możemy grać - gram w Kondike: http://online.freeware.info.pl/klondike.html
A sprawą drugą jest byście dali jakieś champy ,którymi łatwo wykerować z golda 1 do platyny i jakieś porady jak nimi bobów carrować.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Polecam Zed'a

+ łatwy harras

+ łatwa farma

+ łatwy escape

+ mobilny

+ silny splitpush

+ bestia 1vs1

+ brak many

- Wysokie koszty energi

- Zależny od itemów

- Trudny do ogarnięcia

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Vayne:

• Ciekawa mechanika,
  • dobra wymiana z Q na linii + mały cd,
  • stun/odrzut z E,
  • mobilność ze względu na Q,
  • dash,
  • dmg % z W,
  • jeden z najsilniejszych adc w mid/late game,
  • świetny ult, który daje Ci dmg oraz niewidzialność na krótki czas.

Minusy:

• Trzeba umieć nią grać,
  • słabe early,
  • kontruje ją dużo adc z dużym zasięgiem, ale w late nadrabia.
Opublikowano

Sprawdź masterem masz na forum najlepszy sposób grania nim przez cowsepa który ma w korei master tier grając masterem,tryndamer na adc tristana/i oczywiście godyr(udyr) masz w du°°° sojuszników i farmisz kiedy wyjdziesz sam możesz zabić kazdego nawet z wielkim feedem sprawdź poradniki trick2g jak grać godyrem.

Opublikowano

Yasuo najłatwiejszy do carry game.

Budujesz go atak speed i kryt + kupujesz angela (przydaje się daje nam panca, mg resisty i nas wskrzesza).

Bierzesz flesha + ignite. 

Nie buduj hydry, ewentualnie botrka. Pierwszy item to stattik, przydatne infinity, możesz dancera złożyć, butki to zależy czy masz w enemy ap'eków

ddvv4VY.png

Opublikowano

Również polecę Vayne, Dobrze rozpisał ją Zarax, tylko polecę ją prędzej na TOP'a, ładnie sobie radzi. jedynym minusem jest to że jest to trudny champion, i trzeba poćwiczyć escape :> w Lejcie ADC robisz na 3 hity jeżeli będziesz radził sobie na TOP'ie. 

Opublikowano

Yasuo najłatwiejszy do carry game.

Budujesz go atak speed i kryt + kupujesz angela (przydaje się daje nam panca, mg resisty i nas wskrzesza).

Bierzesz flesha + ignite. 

Nie buduj hydry, ewentualnie botrka. Pierwszy item to stattik, przydatne infinity, możesz dancera złożyć, butki to zależy czy masz w enemy ap'eków

Yasuo insta ban na rankedach więc nie pocarrujesz a bez feeda możesz się schować w krzaki,master najłatwiejsza postać co by się nie zbudowało to bije.

Opublikowano

Riven, trzeba trochę poćwiczyć, ale jak już opanujesz jej mechanikę będziesz niezniszczalny na linii.

+ Tarcza "E"
+ Escape "Q" i "E"

+ Mobilność, swoim "Q" może przeskakiwać przez ściany

- Riven walczy wręcz, co utrudnia jej walkę z postaciami typu Ryze.

Opublikowano

Riven, trzeba trochę poćwiczyć, ale jak już opanujesz jej mechanikę będziesz niezniszczalny na linii.

+ Tarcza "E"

+ Escape "Q" i "E"

+ Mobilność, swoim "Q" może przeskakiwać przez ściany

- Riven walczy wręcz, co utrudnia jej walkę z postaciami typu Ryze.

Bardzo utrudnia, na 3lvl zabijasz takiego ryze'a na combo zanim klatkę rzuci, gdyby Riven miała problemy z rangedami nie byłaby grana na midzie w swoim czasie. Zanim ogarnie mechanikę Riven to się S5 będzie kończył.

@top

Riven

Plusy:

+Zajebisty burst

+Mobilna

+Mocny shield

+AoE damage

+AoE knock i stun

+Fajne autoataki

+Niskie CD z dobrym buildem i runami, masterkami

+Bonusowe AD z ulta

+Przydatne omijanie animacji

Minusy:

-Dostaje CCki/focus i ma lipe, najlepiej się weflashować na 3RD Q w adc/apc.

Opublikowano

Bardzo dobrze działa Amumu i Leona, bo są to postacie z AoE stunem, większosc nowych/słabych graczy w goldzie nie wie jak przeciwko takim championom grać. Jeśli szukasz czegoś innego to Fiora albo Katarina, aje.biste postacie  z impactem. Dobre wejscie i penta murowana.

Opublikowano

No więc tak po dłuższym przemyśleniu i zagraniu powiem tak :
Zedem jak widać nie potrafię grać (a widać to po moich statystykach 4/11 nie polecam)
Vayne jak gram to muszę coś farmić a to u mnie nie kiedy sprawia trudności ale jak idę na ad to tylko vayne :)
Udyrem nie jestem jeszcze dokońca pewny mogę spróbować 
Riven dawno odstawiłem ale fajnie się nią i tak gra szkoda ,że i tak po flash q + w mój team nic nie robi a mnie focusują bo jestem w środku ;-;
Yasuo już nie banują ale moim zdaniem to ussles champ
http://forum.freeware.info.pl/gry/risen.html
Podsumowując : 
Skorzystam z udyra i wymyśliłem ,że zagram rumblem i mi wyszło wieć w moim champion poolu pozostaje Ryze n Rumble in the jungle
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...