Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trudna sprawa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może jednak nie?

Ostatnio rozmyślam ,czy może coś muszę zmienić w swoim życiu.I stwierdziłem ,że stanowcze TAK!

Wydaje mi się ,że brakuje w nim trochę kreatywności, wolne myślenie , również wydaje mi się ,że słabo buduje zdania , odpowiedzi ktoś się mnie zapyta o coś tam to ja prosto odpowiadam.

Chciałbym własnie zmienić to ,tylko nie wiem jak wie ktoś może jak mi doradzić??Chciałbym to zmienić , zacząć szybko myśleć wymyślać szybko jakieś dobre teksty do danej sytuacji , już się powtarzam ,che być kreatywny.

Rzadko wychodzę gdzieś z kolegami ,bo to szkoła ,a daleko daleko mam do niej tak jak i moi koledzy to oni wszyscy prawie wyjechali i przyjeżdżają tylko w sobote i niedziela południe wyjeżdżają.I właśnie przez to nie mam jak bardzo się z nimi spotykać, bo tylko 1 dzień jest wolny a ja to często pracuje czasami to od poniedziałku do niedzieli.A jak mam wolne to nie mam jak się z nimi spotkać ,to sobie siedzę na kompie i gram w te durne gry.Właśnie wydaje mi ,się ,że ten je**** komp ryje banie ,że tylko siedzi robi często to same czynności bez myślenia o czymś innym ,bo co jak gra się w grę to tylko spamuje się klawiszami na klawiaturze i człowiek się przyzwyczaja ,ze ma to zakodowane i bez myślenia robi to.Tak samo w robocie robi się często to samo ,i mało się myśli.Uważam ,że te moje problemy to przez to są spowodowane.Co wy mi radzicie??Z chęcią bym wyrzucił przez okno tego kompa ,ale bym się nudził. Myślę ,że muszę się zmienić wyjeb te gry i zająć się czymś innym ,np czytać różne ,rzeczy "to jak by trochę mózg się wyrobi przynajmniej ryć się nie będzie"nawet czytać na kompie.Albo znaleźć sobie "drugą połówkę" chodzi mi o dziewczynę.Sam już nie wiem ,co robić.

A zapytam się was czy to prawda ,że komputer zabija szare komórki ,bo coś takiego słyszałem ,tylko nie wiem czy to prawda.

Opublikowano

Znajdź sobie zajęcie.Zapisz się na basen, na siłownie itd.Czytanie książek to naprawdę fajna rzecz, zabija czas a jak cię wciągnie to tylko o niej myślisz a przy tym  uczysz się ortografii, nowych słówek itd.Spróbuj coś zmienić w życiu, sam miałem kiedyś podobny problem, wystarczy wziąć się w garść.Nie musisz wyrzucać komputera ale ogranicz go tak aby nie był twoją najważniejszą rzeczą.Nie jest to łatwe, zamienić słowa na czyny ale warto spróbować.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

zwykłe czynności uczą kreatywności, gra na komputerze i oglądanie TV niestety Ci w tym nie pomoże.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Komputer rozwija szare komórki jeśli ćwiczysz na nim CSS a nie CS. Gdzieś wyczytałem, że minuta żonglowania 3 piłeczkami zwiększa kreatywność o 300%, możesz to wypróbować

Opublikowano

Odpocznij od komputera, jak przyjdziesz ze szkoły to ucz się z lekcji na lekcję, wychodź na dwór wietrzyć mózg i powinno być dobrze. Po tym co napisałeś to chyba jesteś uzależniony xD

Opublikowano

Odpocznij od komputera, jak przyjdziesz ze szkoły to ucz się z lekcji na lekcję, wychodź na dwór wietrzyć mózg i powinno być dobrze. Po tym co napisałeś to chyba jesteś uzależniony xD

Nieeee.Nie jestem uzależniony.Tak naprawdę to na kompie siedzę tylko jak nie mam co robić , wole wgl pracować, robić coś innego jeżeli nie mam czego do roboty i się nudzę to wtedy siedzę na kompie.

Wiem wiem może ktoś powiedzieć ,że każdy uzależniony tak mówi "wcale nie jestem uzależniony itp".Ja to na 100 % wiem ,że nie jestem wiem ponieważ mnie nie ciągnie do komputera ,tak jak już pisałem ,że wole coś porobić jak mam do wyboru to albo komputer to wybieram inne zajęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...