Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co patrzeć przy kupnie zawodnika FUT

fire772

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś mi wytłumaczy na co mam patrzeć przy kupnie zawodników w fifie 15 UT? Bo np taki Fabregas ma wysoki overall 84, natomiast ma słabe poszczególne statystyki. Więc o co tutaj chodzi? Na co zwracać uwagę przy kupowaniu zawodników? Jeszcze takie pytanie po co są trenerzy, oni coś w ogóle dają?

Opublikowano

Przy wyliczaniu oceny ogólnej zawodników brane są pod uwagę jedynie umiejętności odpowiadające ich pozycji, np. u Fabregasa ovr 84 spowodowany jest głównie podaniami, które na pozycji pomocnika odgrywają główną rolę.

Jednak nie liczy się sama ocena ogólna, tylko poszczególne statystyki zawodnika.

Trenerzy od razu po zakupie dają bonusy zawodnikom, dlatego warto w nich zainwestować.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Statystyki też dużo nie dają :D Wiem po doświadczeniu, że niekiedy zawodnik ze statami 71 strzałów strzela lepiej niż zawodnik 83 strzałów. W 15 przede wszystkim liczy się szybkość (szczególnie obrońców, napastników i bocznych pomocników. Defensywny pomocnik powinien mieć dobrą obronę, przyzwoite podania i najlepiej szybkość. Środkowy pomocnik to przede wszystkim podania i drybling, ofensywny pomocnik to samo, tylko jeszcze strzały powinien mieć przyzwoite, napastnik to szybkość, drybling i strzały. Boczni pomocnicy to szybkość, podania a skrzydłowi szybkość, strzały i drybling :) Ja mniej więcej po takich statach staram się wybierać zawodników i gra mi sie bardzo dobrze.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

To jest chore . Masz powiedzmy Boatenga na CB i nie mozesz nikogo dogonić a przeciwnik dogoni ciebie zawsze nawet wolniejszym obrońcą ;/

blackmagix128.png
Opublikowano

tak to jest chore dlatego pytałem, żeby się dowiedzieć o co tutaj chodzi. Wiele razy jest tak, że ktoś ma tego samego napastnika co ja i jego obrona dogania mnie bez problemu, a ja jego swoją nie mogę

Opublikowano

@fire772

1.Zawodnik powinien mieć przede wszystkim jaknajwyższą kondycję.

2.Dodajmy mu odpowiedni styl gry - ja proponuję tak:

a. BR - rękawica

b. CLS, LO, ŚO, PO. CPS - kotwica

c. ŚPD - kręgosłup

d. ŚP, ŚPO - maestro

c. LP, LS, PP, PS - motorniczy

d. N. ŚN, LN, PN - jastrząb

3. Patrzymy na pracowitość zawodnika w "DANE ZAWODNIKA" i oczywiście czym wyższa tym lepsza (np. atak - wysoka, obrona - wysoka)

4. Gwiazdki sztuczek i gwiazdki słabszej nogi również w "DANE ZAWODNIKA"

5. Dopasowujemy zawodnika do naszego stylu gry. Jeśli lubimy grać:

a. ofensywnie - zawodnicy szybcy, dobre strzały, obrońcy tempo ponad 70, 5 gwiazdek słabszej nogi

b. dryblingiem + tiki-taka - zawodnicy szybcy, dobre podania oraz drybling 80+ i najlepiej 4+ gwiazdki sztuczek

c. na utrzymanie - zawodnicy silni, obrońcy 82+ obrona i 80+ główki, dobrze podający zawodnicy + możesz takich, którzy potrafią uderzyć z dystansu

6. Jak najwyżsi bramkarz i obrońcy

7. Nie sugerować się ceną, bo to może zmylić.

Jeśli potrzebujesz szczegółowych danych zawodnika w FIFIE to zapraszam tutaj: http://www.futhead.com/ - wpisujesz nazwisko i tyle

Jeśli chcesz zaplanować sobie budowę składu w FIFIE to zapraszam tutaj: http://www.futhead.com/15/squads/build/ - wybierasz formację, klikasz na pozycję i dobierasz dowolnych piłkarzy, a z prawej strony komputer liczy Ci średnią cenę składu na daną platformę.

Mam nadzieję, że Ci pomogłem :)

R6p2osg.jpg

Opublikowano

Przedewszystkim na Szybkość, Podania, Drybling, Psychika, gwiazdki nogi/sztuczek i najlepiej żeby nie był za niski.

mozesz zrobić koncepcyjny skład - jest coś takiego w fifie 15

55aR3G.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...