Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Rise Of Nations oraz dyskusja gry wojenne/strategiczne

Piteruum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z kumplami postanowilismy pograc w jakas strategie przeciwko sobie na multi.

Rise Of Nations , nie jest zbyt skomplikowane , wiec trafilo akurat na start na ta gre , mamy zamiar testowac tez inne gry.

+ Jest to ze mozna grac nawet w 8 osob.

Problem jest z tym ze nie mozemy dolaczyc do  gry na localu , a kiedys pamietam ze gralismy , nie wiem gdzie stoi problem.

Oczywiscie hamachi wlaczone, probowalem odblokowywac odpowiednie porty, wylaczalem antywirusa i zapore , nic nie pomaga.

Macie jakies pomysly?

Rise Of Nations Gold Edition.

Jak macie inne fajne gierki tego typu dawajcie nazwy , ew. jak by ktos chcial pograc zapraszam , ale najpierw najwazniejsze jest rozwiazanie problemu.

Pokoj do gry sie nie pojawia, po ip tez nie daje rady wyskakuje " Connection timed out ".

Nie mam zadnego pomyslu.

Opublikowano

niestety nie mam pojecia na temat twojego problemu, ale jako hardcorowy gracz rtsow musze zapodac kilka tytulow:

Age of empires 2

Starcraft Brood War

Starcraft 2

Warcraft 3

no i jeszcze Age of Mythology spoko.

Natomiast najbardziej polecam SC2/SC BW, lub AoE.

.

Opublikowano

Wiekszosc tytulow znam i bardziej gierki typu Age Of Empires  no i wiadomka , darmowe multi.

Zagraj sobie Hearts of iron 3 fajna gierka a muli ma z*******e.

Ponadto:

Company of heroes 2

Starcraft 2

Rise of nations: Rise of legends

Warlords battlecry 2

Age of mythology

Warcraft 3

Empire Earth 3

Command and conquer red alert 3

Command and conquer wojny o tyberium

Opublikowano

Dzięki , będzie co testować <3  , jednak narazie skupiam sie na wyeliminowaniu bledu, i jest ciezko  :D

Edit: Hearts Of Iron rzeczywiscie wyglada spoko takie gierki najlepsze , ale nam chodzi o prostsze gierki , gdzie tylko tylko rekrutacja wojska i walka :P jak Rise Of Nations.

Wersja gry jest ta sama.

Opublikowano

Użyj Game Ranger albo coś pozmieniaj w Hamachi. A można wiedzieć czy kolega mieszka daleko czy to jakiś sąsiad? Miałem podobny przypadek z Twierdzą Krzyżowiec, też nie chciało połączyć. Możliwe, że to coś z IP.

Jedyna gra, która mi działała to Company Of Heroes, na niej grałem z kuzynem mieszkającym 60 km ode mnie.

Opublikowano

Nie chcial by ktos zagrac w Rise Of Nations na multi? Oczywiscie ktos kto nie ma pojecia jak sie w kto gra ale zna podstawy RTS.

Dziekuje za pomoc GameRanger działa jak trzeba.

Opublikowano

Nie chcial by ktos zagrac w Rise Of Nations na multi? Oczywiscie ktos kto nie ma pojecia jak sie w kto gra ale zna podstawy RTS.

Dziekuje za pomoc GameRanger działa jak trzeba.

To dobrze, że Ci działa. Poza tym polecam Ci również Twierdzę Crusader II. Naprawdę dużo lepsza niż swoja pierwsza część i dodatkowo posiada MP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...