Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nexus Mod Manager i skyrim.

DJSmoku2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio sobie zainstalowałem Skyrima i chciałem sobie pograć na modach więc poprałem sobie "Nexus Mod Manager" wszystko zainstalowałem zgodnie z instrukcją, lecz gdy wczytuje zapis to wywala mi grę na pulpit i nic nie wyskakuje co zrobić?

ps. Dodam jeszcze, że nie instalowałem modów i przed instalacją "Nexus Mod Manager" było normalnie.

7729614441163031041951.png

Opublikowano

Cześć, ostatnio sobie zainstalowałem Skyrima i chciałem sobie pograć na modach więc poprałem sobie "Nexus Mod Manager" wszystko zainstalowałem zgodnie z instrukcją, lecz gdy wczytuje zapis to wywala mi grę na pulpit i nic nie wyskakuje co zrobić?

ps. Dodam jeszcze, że nie instalowałem modów i przed instalacją "Nexus Mod Manager" było normalnie.

Sam nexus nic nie psuje. Musisz mieć jakieś nowe skrypty w zapisie lub nowe pliki esp/esm. 

Opublikowano

Może masz coś źle skonfigurowane, albo coś w tym stylu?

Opublikowano

Sam nexus nic nie psuje. Musisz mieć jakieś nowe skrypty w zapisie lub nowe pliki esp/esm. 

Może masz coś źle skonfigurowane, albo coś w tym stylu?

Dobra, naprawiłem zainstalowałem znowu nexusa i jest ok, lecz teraz mam drugi problem, otóż gdy oglądam filmiki na yt o modach to koleś ma w menu taką opcje "Konfiguracja modów" jak ją dodać? :)

Opublikowano

Dobra, naprawiłem zainstalowałem znowu nexusa i jest ok, lecz teraz mam drugi problem, otóż gdy oglądam filmiki na yt o modach to koleś ma w menu taką opcje "Konfiguracja modów" jak ją dodać? :)

Którą masz wersję Nexusa, bo to zależy też od tego.

Opublikowano

@Scientist. Wersja jest najnowsza, to raczej nie zależy od nexusa ponieważ jest to opcja w menu gry ;)

W takim razie poszperaj i szukaj podobnych fraz i ewentualnych kwadracików z zaznaczaniem. Raczej znajdziesz, miałem podobny przypadek z innym mod loaderem.

Opublikowano

@Jano900 Mam jeszcze jeden problem... Ponieważ ten cały SKSE jest na wersje 1.9.32.0 a ja mam 1.1... (coś tam jeszcze) i jak biorę na steam aktualizacja to nie chce się pobrać ;c Nic nie wyskakuje... ściągnę tego patcha/update z neta? Bo nie chce mi się znowu pobierać całego skyrime(nie wiadomo czy się jeszcze zaktualizuje...) :)

@edit: i gdzie jest ten load order w nexusie? ;)

Opublikowano

@Jano900 Mam jeszcze jeden problem... Ponieważ ten cały SKSE jest na wersje 1.9.32.0 a ja mam 1.1... (coś tam jeszcze) i jak biorę na steam aktualizacja to nie chce się pobrać ;c Nic nie wyskakuje... ściągnę tego patcha/update z neta? Bo nie chce mi się znowu pobierać całego skyrime(nie wiadomo czy się jeszcze zaktualizuje...) :)

@edit: i gdzie jest ten load order w nexusie? ;)

Nie mam pojęcia co Ci się dzieje skoro steam nie chce pobrać aktualizacji. Znam się na modach a nie na problemach technicznych steama. A load order to zakładka "plugins". Tam ustawiasz kolejność odczytywania przez grę kolejnych pluginów. Zła kolejność - crash to desktop (ctd). Jak masz mało modów bez problemu możesz ustawiać to samodzielnie, ale jak masz więcej to prawie nie jest się w stanie tego ogarnąć. Ale są programy które odczytują zawartość pluginów i ustawiają je poprawnie. Zaczynam gadać od rzeczy ale teraz przynajmniej wiesz o co chodzi.

Opublikowano

@Jano900 Czyli tą opcję "Konfiguracja Modów" dodaje te SKSE tak?

Nie, bez skse nie zadziała Ci 3/4 modów. I teraz ogarniam o co ci chodzi. Wgraj SkyUI. Bez tego też daleko nie zajedziesz + konfiguracja modów jak naciśniesz esc. I chyba SkyUI wymaga skse.

Opublikowano

@Jano900 Już rozumiem, teraz tylko mam problem z tą wersją i skse, może mi pomóc znaleźć gdzieś patcha/update, żeby działał mi ten cały skse? :)

Patcha Ci nie dadzą, piraty są już spatchowane a oryginały mają steama.

Opublikowano

@Jano900 to ostatnie pytanie... Jeżeli kupię sobie dlc to będę mógł grać na starym save? :)

Oczywiście. Po prostu jak masz 10 lvl i zrobiony pierwszy quest u siwobrodych to przyjdą ci przylać kultyści i jakiś obrońca świtu zagada. Teoretycznie powinno to się zdarzyć do 5 minut po wczytaniu zapisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...