Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO spadki fps 40-170

danytrzeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mój komputer działa dobrze lecz w CS:GO i League Of Legends są spadki fps mam bardzo dużo miejsca dysku problem ten występuje w ten sposób czasami mam 40 ,50 lub 60 fps a czasami 150-170  a w lolu stałe 60 ale przy używaniu skilli czasami laguje :/ BF 3 chodzi płynnie tak jak i Call of duty modern warfare 3 więc nie wiem w czym jest problem :/

Specyfikacje Lapka :

RAM : 8GB

Procek: Intel® Core i7-3630QM CPU @ 2.40GHz 2.40GHz

Grafika: Nvidia Geforce GT 650M oraz Intel® HD graphics 4000 (używam geforca)

Win 7 64 bit

(używam podkładki chłodzącej więc raczej nie wina temperatury ale jeśli będzie trzeba to piszcie)

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Opublikowano

starrrryyy , na 30 fpsach da rade ugrać :D biję 2x akacze na 30 fpsach :D

Ja nie dam rady grać na 30 dlatego piszę na forum

Problemem jest tutaj twoja karta graficzna...zreszta to jest laptop wiec wszystko jest mobilne wiec ta karta jest do dupy.

Wcześniej było dobrze stałe 140-170 fps więc to nie problem karty

Opublikowano

Witam, mój komputer działa dobrze lecz w CS:GO i League Of Legends są spadki fps mam bardzo dużo miejsca dysku problem ten występuje w ten sposób czasami mam 40 ,50 lub 60 fps a czasami 150-170  a w lolu stałe 60 ale przy używaniu skilli czasami laguje :/ BF 3 chodzi płynnie tak jak i Call of duty modern warfare 3 więc nie wiem w czym jest problem :/

Specyfikacje Lapka :
RAM : 8GB
Procek: Intel® Core i7-3630QM CPU @ 2.40GHz 2.40GHz
Grafika: Nvidia Geforce GT 650M oraz Intel® HD graphics 4000 (używam geforca)
Win 7 64 bit
(używam podkładki chłodzącej więc raczej nie wina temperatury ale jeśli będzie trzeba to piszcie)

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

pobierz starsze sterowniki do grafy. Ja tak miałem w laptopie. CS i lol ( też :) ) chodził płynnie, a po "cichym" update ze strony amd miałem skoki fps.

a i wyczyść kompa ccleanerem

graphic.png

Opublikowano

Też tak miałem jakiś czas temu to pomógł limit fps np w cs'sie z 100-250 ustawiłem na 60/100 w bf'ie 4 z 200 na 45 i nic nie miesza

Opublikowano

Też tak miałem jakiś czas temu to pomógł limit fps np w cs'sie z 100-250 ustawiłem na 60/100 w bf'ie 4 z 200 na 45 i nic nie miesza

Mam ustawione na max 120 fps a i tak skaczą to nie jest tak ze mam 120 - 50 - 60 -80 -40 tylko jest opcja 1. 120 fps 2.100 fps 3. 40 lub 60

Opublikowano

Jest to problem z przegrzewaniem sie karty graficznej, sam posiadam 730M i po 20 minutach gry z 170 fps spada do 30-60.
Po pierwsze ustaw fps do Hz w matrycy(będzie sie mniej męczyła) Po drugie kup dobrą podkładkę chłodzącą(DOBRĄ, nie taką za 40zł)

Opublikowano

Procesor i7 , a procesor nie jest aż tak wykorzystywany w 100% to się też nie dziw .. spadki fps mogą być spowodowane też tym że synchronizacji pionowej nie wyłączyłeś w karcie i w grze.

i1sWQY0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...