Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wyrzucanie z serwera.

MajuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem, chodzi o wyrzucanie graczy z serwera.

'Player' lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe

Logi:

http://pastebin.com/r3kZUaiG

Serwer po włączeniu normalnie funkcjonuję, lecz po upływie jakiegoś czasu wyrzuca graczy właśnie w ten sposób.

Jakby to ująć serwer również dostaje jakby "laga", ale z poziomu konsoli mogę nim normalnie kontrolować.

Zdarza się to co jakiś czas, nie wiem co jest przyczyną więc zwracam się o pomoc do was.

Opublikowano

pluginy.png

Przed chwilą znowu to samo nagle wywaliło cały serwer: 'Player' lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe

Opublikowano

Najprawdopodobniej, to wina mapy dokładniej (chunków) to one powodują wywalanie z serwera graczy ;) Usuń mapę i zrób ją od nowa :) Lub, może być to wina nie kompatybilnych z serwerem pluginów/modów. 

Opublikowano

HardStyl3r nie posiadam essentiala, tylko spigota i jakby to było coś z tym pluginem to w logach byłoby jasno napisane.

Lord Assasin mam takie same podejrzenia, ale czym to może być spowodowane?
I jak czemuś takiemu zapobiec na przyszłość?

Niestety usunięcie mapy i wgranie nowej jest wykluczone, nie jestem w stanie tego zrobić, ponieważ na serwerze toczy się rozrywka, a jest to tryb wojny gildii.

Opublikowano

Uniknij jakiś trudnych mechanizmów z redstone lub jeżeli masz jakiś plugin na ruchliwe bloki. Same stoniarki zabierają te 2-3 fps ;] Martwe chunki to powód też czasami nie aktualnej wersji javy lub przypisanej małej ilości ramu. Jeżeli mam np. 1 gb a sama mapa bierze z tego około 75% to launcher nie wyrabia i powoduje ścięcia gry.

Myślę, że usunięcie zbędnej ilości nowych biomów i innych [...] pomoże.

Ostatnim sposobem jest napisane pluginu, żeby każdemu graczu co 10 sec wykonywała się komenda /;

Co do wywalania, polecam usunąć zbędne pluginy lub je zoptymalizować. Może nie są kompatybilne do wersji serwera.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Niestety są stoniarki typu odnawiający się stone, ale wątpie aby to była tego wina.

Ram też wykluczam ponieważ mamy go pod dostatkiem.

Raczej też wykluczam latanie po całej mapie i szukanie jakiś mechanizmów z redstone + usuwanie ich :/

Opublikowano

Error parametrów nie podam ponieważ to moja sprawa prywatna, ale wszystko jest pod kontrolą procesor, ram itp.

przychodzi mi na myśl że może to być problem z javą.

Opublikowano

Cześć. Po 1 zwracam się do MajuPL my ci chcemy pomóc a ty nam nie dajesz informacji :D

Zrób tak:

a) zmień nazwę folderu plugins na inną żeby serwer uruchomił się bez pluginów i wtedy zobacz jak serwer się zachowuje jak dobrze to zmień nazwę folderu na poprawną i zabierz z tamtąt pluginy i wrzucaj po jedym lub po kilka i wtedy znajdziesz problem. :D

PS: Ja tak zawsze robie

EDIT: tylko cb wywala czy innych też??

PS:

1.Umiesz pisać pluginy?? PISZ---> [email protected]

2.Masz pomysł ma nazwę serwera MC?? PISZ---> [email protected]

Opublikowano

Wszystkich wyrzuca,

Parametrów dedyka wole nie podawac, trzymam takie informacje w tajemnicy, to napewno nie wina słabych parametrów. Sprawdzalem ta metodę co napisales z pluginami, to nie jest tego problem, bardziej mi sie wydaje ze coś z dedykiem, dostalem informacje od dostawcy dedyka następujaca:

"Nie limituje Pan ruchu na swoim firewallu lub nie jest to połączenie gdzieś na zewnątrz serwera"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...