Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z account

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam postawiony serwer na vps z exone i wszystko niby działa ale mam problem z mysql a dokładnie z bazą account mianowicie gdy chce założyć konto w mysql to wywala mi taki błąd 721861415022019896583.jpeg

i nawet gdy wpisze w ta tabele jakąś wartość to wywali błąd z następną tabelą próbowałem podmienić to samo naprawić dalej to samo wie ktoś może dlaczego tak jest i jak naprawić to? Daje limit lików i + w profilu!

Sysser db

SYSERR: Nov  2 13:02:04 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='176.105.156.57')
SYSERR: Nov  2 11:54:41 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (query: SELECT id,login,vnum,count,socket0,socket1,socket2,mall,why FROM item_award WHERE taken_time IS NULL errno: 2002)
SYSERR: Nov  2 12:57:31 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (query: SELECT id,login,vnum,count,socket0,socket1,socket2,mall,why FROM item_award WHERE taken_time IS NULL errno: 2002)
SYSERR: Nov  2 12:57:31 :: ChildLoop: AsyncSQL: retrying

4069914545198581480131.png

Opublikowano

Musisz zedytować każdą kolumnę w tabeli account tak, żeby każda z nich miała taką wartość, jaka jest przy zakładaniu konta (początkowa, domyślna).

Mówiąc prościej: każda kolumna ma mieć taką wartość, jaka jest w oryginale.

Najlepiej będzie wgrać czyste pliki account. :)

Opublikowano

Musisz zedytować każdą kolumnę w tabeli account tak, żeby każda z nich miała taką wartość, jaka jest przy zakładaniu konta (początkowa, domyślna).

Mówiąc prościej: każda kolumna ma mieć taką wartość, jaka jest w oryginale.

Najlepiej będzie wgrać czyste pliki account. :)

wgrywałem czyste i dalej to samo jest :/

Opublikowano

Ustaw wartości domyślne dla tabel w account i będzie śmigać. :)

Tabela account wymaga uzupełnienia każdej kolumny, ale niestety nie wszędzie są ustawione wartości domyślne (które pobierane są, gdy wartość nie jest podana w zapytaniu). Serwer mysql bez wartości domyślnej nie wykona poprawnie zapytania i rekord nie zostanie dodany do tabeli.

Mam nadzieję że pomogłem.  <_<

Opublikowano

Niby  konto założyłem, ale nie mogę się zalogować stoi na zostaniesz połączony z serwerem

sysser db

SYSERR: Nov  3 16:03:17 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: LoadMonarchCandidacy:  DirectQuery failed(SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id)
SYSERR: Nov  3 16:03:28 :: Load:  DirectQuery failed(SELECT IP_FROM, IP_TO, COUNTRY_NAME FROM iptocountry)
SYSERR: Nov  3 16:03:55 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='176.105.156.57')

sysser auth

SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

przy odpalaniu serwera mam jeszcze takie coś w vps

http://screenshooter.net/100410908/pwuclit

Opublikowano

Niby  konto założyłem, ale nie mogę się zalogować stoi na zostaniesz połączony z serwerem

sysser db

SYSERR: Nov  3 16:03:17 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: LoadMonarchCandidacy:  DirectQuery failed(SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id)
SYSERR: Nov  3 16:03:28 :: Load:  DirectQuery failed(SELECT IP_FROM, IP_TO, COUNTRY_NAME FROM iptocountry)
SYSERR: Nov  3 16:03:55 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='176.105.156.57')

sysser auth

SYSERR: Nov  3 16:03:26 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

przy odpalaniu serwera mam jeszcze takie coś w vps

http://screenshooter.net/100410908/pwuclit

Pokaż procesy odpalone.

Komendą: ps

Opublikowano

odpalają się all auth db i game

Spróbuj wtedy wyłączyć firewalla.

/etc/rc.d/ipfw stop i zobacz czy za działa. :)

Opublikowano

Spróbuj wtedy wyłączyć firewalla.

/etc/rc.d/ipfw stop i zobacz czy za działa. :)

po wpisaniu komendy

Cannot 'stop' ipfw. Set firewall_enable to YES in /etc/rc.conf or use 'onestop' instead of 'stop'.

http://screenshooter.net/100410908/xsnaiut           http://screenshooter.net/100410908/ewhheax

tutaj jest ss tabeli account mógłby ktoś sprawdzić jak odznaczę to moge zalozyc ale stoi przy zostaniesz połączony z serwere ...

jak wpisze zle passy wywala ze zly login do konta lub haslo.

Opublikowano

po wpisaniu komendy

Cannot 'stop' ipfw. Set firewall_enable to YES in /etc/rc.conf or use 'onestop' instead of 'stop'.

http://screenshooter.net/100410908/xsnaiut           http://screenshooter.net/100410908/ewhheax

tutaj jest ss tabeli account mógłby ktoś sprawdzić jak odznaczę to moge zalozyc ale stoi przy zostaniesz połączony z serwere ...

jak wpisze zle passy wywala ze zly login do konta lub haslo.

Masz coś z logowaniem nie tak, jak by bazy nie łączyło.

Posprawdzaj błędy z autha w necie na pewno znajdziesz.

Opublikowano

Masz coś z logowaniem nie tak, jak by bazy nie łączyło.

Posprawdzaj błędy z autha w necie na pewno znajdziesz.

tylko sysser z auth czyste :/, myślę jednak że coś z tymi tabelami jest nie wiem bo jednak jak wpisze złe pasy konta pokaże że nieprawidłowa nazwa konta lub hasło jak wpiszę poprawne to stoi na zostaniesz połączony serwerem .

SS z komendy ps

http://screenshooter.net/100410908/tcitsqf

Opublikowano

tylko sysser z auth czyste :/, myślę jednak że coś z tymi tabelami jest nie wiem bo jednak jak wpisze złe pasy konta pokaże że nieprawidłowa nazwa konta lub hasło jak wpiszę poprawne to stoi na zostaniesz połączony serwerem .

Dobra to zrób tak ostatnia moja opcja.

cd /var/db/mysql/account

I wpisz tą komendę: myisamchk -r -f -v *MYI

I Sprawdź.

Opublikowano

Dobra to zrób tak ostatnia moja opcja.

cd /var/db/mysql/account

I wpisz tą komendę: myisamchk -r -f -v *MYI

I Sprawdź.

przy zakładaniu konta dalej ten sam błąd.

OKEY ROZWIĄZAŁEM TEN VPS JEST TAK SŁABY DLATEGO STAŁO MI NA ZOSTANIESZ POŁĄCZONY KONTA TEŻ MOGĘ JUŻ ROBIĆ ODZNACZYŁEM KILKA OPCJI I GITARA xD!

Opublikowano

Witam mam postawiony serwer na vps z exone i wszystko niby działa ale mam problem z mysql a dokładnie z bazą account mianowicie gdy chce założyć konto w mysql to wywala mi taki błąd 721861415022019896583.jpeg

i nawet gdy wpisze w ta tabele jakąś wartość to wywali błąd z następną tabelą próbowałem podmienić to samo naprawić dalej to samo wie ktoś może dlaczego tak jest i jak naprawić to? Daje limit lików i + w profilu!

Sysser db

SYSERR: Nov  2 13:02:04 :: __GetAdminInfo: __GetAdminInfo() ==> DirectQuery failed(SELECT mID,mAccount,mName,mContactIP,mServerIP,mAuthority FROM gmlist WHERE mServerIP='ALL' or mServerIP='176.105.156.57')
SYSERR: Nov  2 11:54:41 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (query: SELECT id,login,vnum,count,socket0,socket1,socket2,mall,why FROM item_award WHERE taken_time IS NULL errno: 2002)
SYSERR: Nov  2 12:57:31 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (query: SELECT id,login,vnum,count,socket0,socket1,socket2,mall,why FROM item_award WHERE taken_time IS NULL errno: 2002)
SYSERR: Nov  2 12:57:31 :: ChildLoop: AsyncSQL: retrying

1. jak przebiegła instalacja bazy na vps                                    ( bo tam czensto sa problemy z instalacja baz )

2. zobacz komendę chmod -R 777 /var/db/mysql/                     ( napisz mi czy serwer ja przyjął -moim zdaniem nie )

3. jaka wersja mysql 55 czy 56                                                  ( jesli 56 mogą być błędy postaw na 55 )

daj odpowiedzi na moje pytania

Opublikowano

1. jak przebiegła instalacja bazy na vps                                    ( bo tam czensto sa problemy z instalacja baz )

2. zobacz komendę chmod -R 777 /var/db/mysql/                     ( napisz mi czy serwer ja przyjął -moim zdaniem nie )

3. jaka wersja mysql 55 czy 56                                                  ( jesli 56 mogą być błędy postaw na 55 )

daj odpowiedzi na moje pytania

Rozwiązałem ten problem już pisałem wcześniej, miałem problem z postaciami ale także po chwili główkowania poradziłem sobie ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...