Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w znalezieniu błędu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pisze strone www na kółku informatycznym i wraz z nauczycielem zastanawiamy się gdzie mam błąd. Może wy mi pomożecie!!!

mama taki kawałek kodu <p align="center"> <font face="Comic Sans MS"> <font color="#FFFFFF"> <font size="7"> W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich
przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.</font> </p> </font> </font>

i nie wyświtela mi tego tekstu na stronie. Pomocy!!!!

Opublikowano

LoooL rada nie chodź na to kółko lub zmień nauczyciela! jaki masz kolor tła strony? Biały? To zmień mistrzu kolor czcionki na np. czarny bo 

<font color="#FFFFFF">

To kolor biały 

PS: Nie znam całego twojego kodu ale polecam używać CSS 

Cześć...

Opublikowano
<p align="center"> 
	<font face="Comic Sans MS"> 
		<font color="#FFFFFF"> 
			<font size="7"> 
				W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.
			</font> 
		</p> 
	</font> 
</font> 

Zacznijmy od tego, jeśli ty i twój nauczyciel nie widzicie tu błędu to znaczy, że... jak kolega @James1919 pisał, zmień nauczyciela...

Następnie, po co 3 znaczniki <font> ? Nie uczył was, że można kilka atrybutów w jeden znacznik dać?

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

3 tagi font jeszcze mozna wybaczyc, ale za uzywanie tej czcionki

Powinni conajmniej lamac palce, choc ja bym byl za obcinaniem  w nadgarstku lub wyzej ;)

Ogolnie zgadzam sie z przedmowcami - przeczytaj ze 2 tutoriale o html a od tej pory Ty bedziesz nauczycielem :P :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i pozwolić ludziom myśleć, że jesteś glupi, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

Opublikowano

LoooL rada nie chodź na to kółko lub zmień nauczyciela! jaki masz kolor tła strony? Biały? To zmień mistrzu kolor czcionki na np. czarny bo 

<font color="#FFFFFF">

To kolor biały 

PS: Nie znam całego twojego kodu ale polecam używać CSS 

Tło mamy obrazkowe :/ 

<p align="center"> 
		<font color="#FFFFFF"> 
			<font size="7"> 
				W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.
			</font> 
		</p> 
	</font> 
</font> 

Zacznijmy od tego, jeśli ty i twój nauczyciel nie widzicie tu błędu to znaczy, że... jak kolega @James1919 pisał, zmień nauczyciela...

Następnie, po co 3 znaczniki <font> ? Nie uczył was, że można kilka atrybutów w jeden znacznik dać?

Dobra dzięki, powiem nauczycielce że ma spadać 

Opublikowano

Tło mamy obrazkowe :/ 

Hmmm to dziwne skoro macie tło o innym kolorze niż biały bo mi działa normalnie jak zmienię kolor czcionki na czarny lub zmienię kolor tła. Ale spróbuj zmienić kolor czcionki tak dla testu 

Cześć...

Opublikowano

pisze strone www na kółku informatycznym i wraz z nauczycielem zastanawiamy się gdzie mam błąd. Może wy mi pomożecie!!!

mama taki kawałek kodu <p align="center"> <font face="Comic Sans MS"> <font color="#FFFFFF"> <font size="7"> W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich

przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.</font> </p> </font> </font>

i nie wyświtela mi tego tekstu na stronie. Pomocy!!!!

Wszystko jest poprawnie ale konstrukcja jak za jaskiniowców.

Znając życie na co dzień pewnie uczy chemii / j. polskiego

Bardzo źle:

<p align="center">
		<font color="#0000000">
			<font size="2"> 
				W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich
				przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.
			</font>
		</font>
	</font>
</p>

Źle:

<p align="center">
	<font face="Comic Sans MS" color="#000000" size="2">
		przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.
	</font>
</p>

Dobrze:

<p style="font-family: 'Comic Sans MS', cursive; font-size: 13px; color: #000000; text-align: center;">
</p>

Trzeba korzystać z CSS od samego początku a nie p******** się z jakimiś tagami html z ery pierwszych stron www.

Opublikowano

Serio. Bawi mnie to wszystko, a szczególnie ta kolejność znaczników. Niektórzy to chyba nauke html'a powinni zacząć od nauki xml'a. ;)

gamedevmania.com

Opublikowano

Serio. Bawi mnie to wszystko, a szczególnie ta kolejność znaczników. Niektórzy to chyba nauke html'a powinni zacząć od nauki xml'a. ;)

Hue hue prawda, aż oczy puchną  :)

Od siebie dodam iż definiowanie css w tagach jest tak samo bezsensowne co formatowanie treści strony za pomocą atrybutów. :)

Opublikowano

<div style="text-align:center; font-family: Comic Sans MS; color: #FFFFFF, font-size: 25px">

<p>W roku szkolnym 2013/2014 po raz kolejny uczniowie klas trzecich przystąpili do egzaminu gimnazjalnego. Oto przedstawienie wyników poszczególnych klas.</p>

</div>

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...