Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SunnySky

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Tak więc jako iż kończymy kolejny serwer SunnySky mogę ogłosić Zapowiedź naszego nowego serwera. Dla administratorów: Jest to zapowiedź serwera także nie mam jak dodać bannera skoro serwer jeszcze nie wystartował. Tak więc coś o serwerze. SunnySky istnieje już prawie 3 lata. Wcześniej było ModernCity które też musiało istnieć przez kilka lat. Ja dopiero dołączyłem do Administracji w pierwszej Edycji SkyBlock. A teraz tworzymy Nowy serwer ! Gdy serwer skończymy pojawi się już Oficjalny Temat z Reklamą serwera.

1pfbys.png

To nie jest zwykły serwer który można spotkać wszędzie. Jest to połączenie wielu serwerów typu: Hardcore, Survival, RPG, Elementy Realistyczności oraz dosyć ciekawe unowocześnienia. Na serwerze będzie można spotkać nowe potwory tzn. Zmodyfikowane które dają niesamowite efekty. Nowych potworów będzie około 40/50. Pojawiają się one w dzień jak i w nocy ale nie martwcie się w dzień będzie tak samo trudno. Zapewne myślicie sobie "a co może być takiego trudnego w dzień" odpowiem na to pytanie Jedzenie. Jedzenie w Minecraft jest bardzo ważną rzeczą a na tym serwerze może się to zmienić. Chcemy na przykład zabić naszą ukochaną krówkę ale od teraz zwierzątka nie będą takie miłe także niektóre mogą nam wybuchnąć. Zdobywanie jedzenia będzie trudniejsze niż wcześniej także nie zawsze wszystko się uda graczowi. Oczywiście o tym pomyśleliśmy i dodamy coś specjalnego. Idziemy z kumplem i kończy nam się jedzenie na szczęście będzie można wejść na barana kumplowi i możemy spokojnie ruszać dalej (Kolega nas tak jakby podwiezie) póki nie znajdziemy jakiegoś jedzenia. Świnki, krówki i kurczaki będą spawnić się trochę rzadziej. Jak wiadomo potrzeba drewna no i tutaj także pojawia się problem. Drzewa opadają także gdy na nas spadnie to nie zawsze wyjdziemy z tego cało. Elementy Hardcore ? Oczywiście. Potwory spawnią się w nocy bardzo często a w dzień można je spotkać trochę rzadziej niż w nocy ale są dosyć często spotykane. Oczywiście gdy będziemy mieć za ciężki ekwipunek to możemy wtedy utonąć w wodzie. Pomyśleliśmy o tym i dodaliśmy Plecaki. Oczywiście plecak trzeba stworzyć ze skóry a jak wiadomo krówki wybuchają i czasem nie wyrzucą przez to skóry. W wodzie pojawia się także potwór który atakuje gracza gdy znajduje się on w wodzie. Potwór atakuje także inne zwierzaki oraz resztę pływających stworzeń. Można go zabić. Teraz pojawiają się ogromne drzewa (2/3 gianty na sobie) a gdy je zetniemy opadają przepięknie dając super efekt. Można teraz sobie zbudować domek na drzewie ale nie zawsze jest to dobry pomysł. Gdyby jakimś sposobem wybuchł nam creeper pod drzewem to opadłoby razem z nami (Wiadomo połowa zniszczonego na dole drzewa musi opaść) Serwer nie laguje każdy plugin jest dobrany do innego. Nie wypisałem nawet połowy tego co ma znajdować się na serwerze. Spróbuję to jakoś opisać:

- Plecaki

- Krew

- Gdy uderzymy strzelamy w szkieleta z łuku nie zadajemy mu obrażeń.

- Opadające drzewa

- W miejscu naszej śmierci pojawia się skrzynka a na msg dostajemy kordy naszej śmierci.

- Dungeony spawnią się normalnie.

- Można będzie spotkać różne "zabytki"

- Tornado

- Wybuchające zwierzaki

- 40/50 nowych potworów respią się normalnie.

- Efekty od mobów

- Pułapki

- Gianty są normalnie

- Ogromne jaskinie

- Ogromne drzewa

- Masz głowę steva ? Już teraz będziesz mógł mieć inną głowę (Jaką chcesz)

- Pasek życia nad potworami oraz graczami

- Co 4 poziom kolejne serduszko

- Potwory noszą zbroje często

- Możemy oświecić jaskinie pochodnią którą trzymamy w ręce.

- Wieżyczki (Potrzeba sporo itemów do craftingu) (Obrona naszego domu lecz nie zawsze najlepsza)

- Zabawa Tetris na spawn (Dla chętnych)

- Co godzinę serwer losuje szczęśliwego gracza który dostanie jakiś item (Min. 4 graczy)

Tego wszystkiego jest więcej także na serwerze nie będzie nudno. Myślimy że wam się spodoba taki serwer tym bardziej iż nigdzie nie ma takiego samego.

Pozdrawiam.

Serwer ma wystartować w listopadzie sloty nie wiadomo dokładnie coś między 50-80 zobaczymy.

Strona Serwera

http://forum.sunnysky.pl/

@Edit Serwer jest na wersje Minecraft 1.8.

Zapomnialem dodac iz na serwerze mozna sie wymieniac itemami cos w stylu handlu lecz tutaj jest tylko wymiana.
Edit napisany przez alcatel m'pop English soft

!Update -

Pod komendą /smierc będziemy mieć kordy naszej śmierci ale pamiętajcie gdy w podróży tam zginiecie to kordy się ustawią na nową lokację waszej śmierci także radzę zapisywać !

!Update 2014-11-13

Dodano katastrofy Np: Tsunami, Meteoryty, Trzęsienie ziemi itd.. ;) Nie będą lagować serwera także nie trzeba się bać.

Opublikowano

Update: Nie będziemy jednak duchami na 10 sekund po śmierci. Zastąpimy to skrzynkami z naszymi itemami które się w tym miejscu zrespi(Uwaga ktoś inny może nam to ukraść) oraz komendą na to gdzie umarliśmy (Komenda poda nam Koordy)

Opublikowano

!Update -

Pod komendą /smierc będziemy mieć kordy naszej śmierci ale pamiętajcie gdy w podróży tam zginiecie to kordy się ustawią na nową lokację waszej śmierci także radzę zapisywać !

Opublikowano

Dodaliśmy namioty które są na 10 minut. Możemy je oczywiście "wyłączyć" Użycie namiotu raz na godzinę. Czyli jak wpiszemy /namiot to znowu możemy go zrespawnować. za godzinę (Ten namiot teraźniejszy się usunie po 10 minutach.)

Opublikowano

Dodano katastrofy Naprzykład: Tsunami, Meteoryty, Trzęsienie ziemi itd.. ;) Nie będą lagować serwera także nie trzeba się bać.

Opublikowano

Będą naturalne lecz nie będą zawsze występować tam gdzie jest akurat gracz. Będzie tornado itd.. Więc trzeba się schronić jak najlepiej i pomyśleć nad wszystkim :) Woda do nas nie dojdzie jeśli zrobimy jakieś wysokie ograniczenie przed wodą. Można powymyślać zabezpieczenia. Katastrofy nie będą zbytnio częste. Bardzo ładnie się prezentują także nie będzie od teraz na serwerze w 100% łatwo. Ma być tak aby się grało przyjemnie jak i długo a nie że w 1/2 dni diamentowa zbroja. Nie będzie dropu z rud ponieważ chcemy aby było po staremu. Mamy zabezpieczenie przed graczami z X-Ray oraz Innymi Czitami.

Pozdrawiam.

@Edit Katastrofy będą niszczyć ale lekko nie będzie sporych szkód.

!Update Od teraz będą spawnić się statki, domki i wiele więcej takowych budowli jako naturalne i ze skrzynek jest taka możliwość że coś dropnie w takich domkach lub statkach. Sporo jest takich budowli tzn. różnorakie ale trochę rzadkie. Chance:2.

Opublikowano

Polecam gorąco serwer :)

Grałem na nim ponad rok (od wersji 1.5.2) i nie mam sie do czego przyczepic.

Swietna Administracja

Swietne pluginy oraz mapy, szkoda tylko ze kajo odszedl. Ale mysle ze Dziobak i Huffix podolaja :D

Pozdrawiam Mezior (dawniej wasz kochany ceZi :))

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Polecam gorąco serwer :)

Grałem na nim ponad rok (od wersji 1.5.2) i nie mam sie do czego przyczepic.

Swietna Administracja

Swietne pluginy oraz mapy, szkoda tylko ze kajo odszedl. Ale mysle ze Dziobak i Huffix podolaja :D

Pozdrawiam Mezior (dawniej wasz kochany ceZi :))

Witaj Cezi. Kajo wrócił. Kajo z Igim budują mapę a Dziobak oraz ja robimy pluginy. Wszystko już skończone pozostała mapa. Dla Administratorów MPCFORUM. Gdy pojawi się Oficjalny temat Tego serwera proszę zamknąć ten temat (Dziwnie to napisałem.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...