Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę "~GM~"

SniahtnuoM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7964314149772861266265.jpeg

5485914130711531265565.png

Nazywam się Konrad. Znajomi wołają na mnie Duduś  :)

Mimo iż imię Konrad jest dość powszechne w Polsce, to nadal niektóre osoby mnie zadziwiają, pisząc je z błędem... np. Kondrad, lub Konrat..

Mam 16 lat. Mimo wieku jestem dojrzały, i zachowuję się poważnie, jeśli dana sytuacja tego wymaga. Mam również poczucie humoru, więc nie ma problemów z porozumiewaniem się ze mną.

Mieszkam w Wielkopolsce, a dokładniej w Poznaniu, i tutaj również się uczę.

Uczęszczam do szkoły gastronomicznej, o profilu: kucharz.

Lubię gotować, i jest to moją pasją, dlatego planuję kształcić się w tym kierunku, by w przyszłości móc pracować w jakiejś dobrej restauracji, lub nawet założyć swoją (takie moje małe marzenie) :)

*

*

*

*

*

R

E

K

L

A

M

A

*

*

*

*

5485914130711531265565.png

Nazywam się Konrad. Znajomi wołają na mnie Duduś  :)

Mimo iż imię Konrad jest dość powszechne w Polsce, to nadal niektóre osoby mnie zadziwiają, pisząc je z błędem... np. Kondrad, lub Konrat..

Mam 16 lat. Mimo wieku jestem dojrzały, i zachowuję się poważnie, jeśli dana sytuacja tego wymaga. Mam również poczucie humoru, więc nie ma problemów z porozumiewaniem się ze mną.

Mieszkam w Wielkopolsce, a dokładniej w Poznaniu, i tutaj również się uczę.

Uczęszczam do szkoły gastronomicznej, o profilu: kucharz.

Lubię gotować, i jest to moją pasją, dlatego planuję kształcić się w tym kierunku, by w przyszłości móc pracować w jakiejś dobrej restauracji, lub nawet założyć swoją (takie moje małe marzenie) :)

2680414130711541265565.png

Interesuję się koszykówką, muzyką, grafiką komputerową, terrarystyką, oraz oczywiście gotowaniem.

W wolnym czasie lubię obejrzeć jakiś dobry film, a w szczególności jakiś z pod szyldu Marvela, lub posłuchać muzyki.

Bez wahania mogę stwierdzić, że jestem uzależniony od słuchania rap'u ^^

Lubię także bawić się w programie Photoshop. Obróbka graficzna sprawia mi przyjemność, a przy okazji pomagam innym robiąc im np. sygnaturki. Jestem amatorem, lecz porównując moje teraźniejsze prace do tych, zrobionych jakiś czas temu, widzę progres... :D

Jeśli chodzi o terrarystykę, to posiadam jaszczurkę, która wabi się "Jaszczur" :)

Wiem, wiem... bardzo kreatywnie :D

Chciałbym poszerzyć moją hodowle, zakupując jeszcze jedną, lub dwie jaszczurki, lecz niestety nie zarabiam na tyle dużo, aby móc je utrzymać.

1836714130711541265565.png

W metina gram od paru dobrych lat. Zaczynałem od PL'a, kończąc na privach, i tak się błąkam od priva do priva, poznając nowych ludzi, i spędzając miło z nimi czas.

Przez ten okres, nabrałem trochę doświadczenia, i postanowiłem spróbować czegoś nowego.

Moją przygodę z byciem GM'em zacząłem na serwerach hamachi, lecz niestety padały one jak muchy.

Po jakimś czasie postanowiłem również zrobić swój serwer hamachi, na którym grałem ja, oraz moi znajomi. Nie był to serwer na zbyt wysoką skale, jak na hamachi przystało, lecz dzięki temu że podjąłem się stworzenia go, opanowałem używanie komend, oraz oswoiłem się z byciem GM'em.

Później próbowałem sił na dedyku. Był to dość obiecujący projekt, lecz niestety skończyło się na BETA-TESTACH.

Kontakt z Technikiem się urwał.

Przez czas trwania bety będąc na serwerze sprawdzałem drop, systemy ulepszeń, dungeony, oraz miałem kontakt z graczami. W razie jakiegoś problemu starałem się im pomóc, oraz wszelkie bugi przekazywałem do technika.

Starałem się również niedawno o posadę GM'a na pewnym serwerze easy, lecz niestety technik nie podszedł poważnie do sprawy i skończyło się na złożeniu podania.

To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenie.

Myślę, że śmiało można stwierdzić, że nie jestem zielony, jeśli chodzi o obowiązki GM'a  :)

8517914130711541265565.pngZacznę od tego, że jestem bardzo spokojną osobą. Niektórzy określają mnie, jako człowieka "przymulonego".

Sam nie wiem, czy traktować to jako wadę, czy zaletę. Wydaję mi się, że w opiece nad serwer z funkcji GM'a, bardziej by się to zaliczało do zalet  :D

Kolejną cechą którą posiadam, jest cierpliwość. Jestem bardzo cierpliwym człowiekiem, lecz jak każdy mam pewne granice.

Jestem również miły, kulturalny, oraz bezstronny, co z pewnością tak jak wyżej przedstawione cechy, powinno być wizytówką  dobrego GM'a.

Wszelkie konflikty staram się rozwiązywać w sposób opanowany, nie ważne czego i kogo dotyczą.

Grając w metina, często spotykałem się z sytuacją, kiedy jakiś gracz prosił mnie o pomoc, lub radę.

Oczywiście w miarę możliwości starałem się mu pomóc, ponieważ wychodzę z założenia, że to co dasz od siebie, wróci z podwojoną siła  :)

1784514130711541265565.png

Lubię próbować nowych rzeczy, oraz uważam że jestem odpowiednią osobą na to stanowisko.

Często grając na serwerach metin2 spotykałem się z tym, ze kontakt z GM'em był marny,

a czasami nawet występowała faworyzacja. Strasznie mnie irytuje to, że to gracze najbardziej na tym obrywają, oraz nie mają do kogo się zwrócić w razie problemu.

Jako GM, byłbym w miarę możliwości w kontakcie z graczami, oraz dawałbym z siebie 110%, tak, żeby gracze miło spędzali czas na serwerze.

Organizowanie różnego typu eventów, konkursów, umilanie czasu na serwerze, pilnowanie porządku, oraz karanie za niedozwolone oprogramowania, byłoby na porządku dziennym. Wszystko to oczywiście w całkowitym kontakcie z technikiem serwera, oraz po omówieniu szczegółów.

Czas, który mógłbym przekazać na zajmowanie się serwerem, to 3-6h dziennie. Wszystko zależy od mojego stanu psycho-fizycznego, oraz nagłych wypadków. Nieraz ta liczba godzin by była większa, a nieraz mniejsza.

Jak wiadomo mam życie prywatne, i rożne rzeczy mogą się wydarzyć.

9697114130711541265565.png

Można się ze mną skontaktować poprzez PW, lub też GG.

GG: 22534322

Myślę że to na tyle. Jeśli czegoś zapomniałem, to dopiszę.

Z góry przepraszam za błędy, jeśli takowe miały miejsce.

Mam nadzieje, że znajdzie się osoba, która pozytywnie rozpatrzy moje podanie, i będę mógł jej pomóc w zajmowaniu się serwerem  :)

Serdecznie pozdrawiam, Harvey Dent

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postanowiłem, że rozpiszę myślnikami na czym polegałaby moja opieka nad serwerem. Wiem, że część tych elementów, które tu się pojawią znajduje się w pełnym podaniu, lecz myślę, że pomoże to potencjalnemu zainteresowanemu podjąć decyzje co do mojej kandydatury na GM'a.

No to zaczynamy..

- Przede wszystkim kontakt z graczami. Na pewno znajdą się tacy, którzy będą mieli z czymś problem. Albo z poprawnym działaniem clienta, albo ogólnie z serwerem. W takim przypadku starałbym się pomóc w miarę możliwości, lub zgłosić zaistniałą sytuacje technikowi, który rozwiązałby problem. Do tego punktu zalicza się również zwalczanie ewentualnych bugów, które mogłyby wystąpić na serwerze. Po otrzymaniu informacji o błędzie, zgłosiłbym go technikowi. Gracze często są pomocni, i jeśliby wykryli owego buga, to by mi go zgłosili, a ja bym tą sprawę podał dalej do właściciela serwera. Myślę że pośredniczenie między graczami a technikiem też leży w zadaniu GM'a.

- Pilnowanie porządku na serwerze... Mam tu na myśli zwalczanie hackerów, spamerów promujących inne serwery, bądź też osób, działających na niekorzyść serwerowi, lub administracji bez jakichkolwiek powodów.

- Umilanie czasu graczom. Różnego typu eventy, konkursy, i zabawy to często najbardziej lubiana część gry. Nie byłoby problemu z ich organizacją. Szczerze przyznam, że przy organizowaniu tego typu zabawa, sam bym się dobrze bawił :)

Oczywiście, wszystko by było robione pod pełną kontrolą technika. Po ustaleniu daty, bądź też gdybym otrzymał od właściciela serwera "wolną rękę".

- Mógłbym przeprowadzać co jakiś czas na serwerze sondę, w której gracze sami by decydowali, co by chcieli ujrzeć na serwerze, bądź też co ich drażni. Wszystko oczywiście po wstępnym ustaleniu z technikiem. Myślę, że gracze by byli zadowolenie, gdyby też w pewnym sensie uczestniczyli w doborze nowych aktualizacji. Jak wiadomo serwer powinien być dla graczy, a nie dla administracji, więc miło by było gdyby też mieli jakieś prawo głosu.

- Mógłbym pomagać w wymyślaniu nowych elementów gry, takich jak misje, dungeony, systemy ulepszeń, lub też różne zabawy. Wszystko zależy od właściciela :)

Spędzając parę godzin dziennie na serwerze, nie miałbym problemu z wypełnieniem powyższych zadań, i dawałbym z siebie wszystko, aby gracze miło spędzali czas na serwerze.

Myślę że to na tyle. Mam nadzieje, że w jakiś sposób pomogłem potencjalnym zainteresowanym podjąć decyzje, co do mojej pomocy przy serwerze.

Niestety nie otrzymałem jeszcze żadnej oferty, lecz dalej będę próbował przekonać do siebie właścicieli serwerów, którzy szukają GM'a.

Warto dać mi szansę. Wiem, że takie moje gadanie wiele nie da, lecz samemu można się przekonać, że jestem odpowiednią osobą na to stanowisko.

Pozdrawiam, Harvey Dent.

http://www.mpcforum.pl/topic/1299481-zostane-gm/

Jaja sobie robisz? To praktycznie to samo. Jesteś spalony na starcie.

Opublikowano

Aha... czyli teraz imiona i inne fakty można zmieniać wraz z kontem na MPC. Twoja wiarygodność spadła do zera. :(

Opublikowano

Żenada. Wątpię żeby ktoś Ci dał szanse, skoro nawet "ogłoszenia" nie potrafisz napisać samodzielnie.

Praktycznie wszystko skopiowałeś z mojego tematu, jedynie zmieniłeś imię, wiek i miejsce zamieszkania.

Opublikowano

Oczywiście nie polecam ze względu na to że jest to skopiowane od @1361622928-U485574.pngHarveyDent

Powinno zostać wywalone do kosza za taką akcje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...