Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Łatwy sposób na launchera

N3VTr0N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna bawię się administrowaniem serwera z własnymi modami. Mody dogrywam po kilka.

Do tej pory używam scrackowanego MultiMC do którego dogrywam ręcznie mody w wersji klienckiej. Za każdym razem kiedy wgrywam moda na serwer modyfikuję klienta tak aby był zgodny i wszystko hula. 

I o ile dla samego siebie nie stanowi to problemu o tyle pojawi się on kiedy na serwerze zaczną grać ludzie. Za każdym razem będę musiał przygotować im launchera, którego zuploaduje i będą musieli go pobierać na nowo.

Moje pytanie to: czy jest jakiś sposób na zautomatyzowanie tego procesu? Czy jest jakiś launcher, który automatycznie sam pobiera brakujące mody? Jeśli tak to czy mogę wysyłać z serwera informację o lokalizacji tych modów do pobrania (aktualizacja klienta). Być może i takie pytania już były, ale wiecie sami ile schodzi na szukaniu rozwiązań, a być może ktoś już miał z tym styczność i mógłby mi to ułatwić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...