Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co to jest maxpermsize?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie co to jest : "-XX:MaxPermSize=128M" Mam serwer 64 gb ram i czy zwiększenie 128 na 64000 zmniejszyło by lagi ?

Jakbyście mogli wytłumaczcie co to jest, co daje itp.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

Jeszcze takie nie ogara nie widziałem! Aby zmniejszyć lagi wgraj plugin clearlagg i inne!

A nie ku**wa ram do kupujesz!

Gdyż to możebyć problem to VPS!

Pluginy żrą dużo ramu więc nie poczebne usuń a zamiń nie kture skryptami :)

Opublikowano

Ojj Zbucki :D jbc. to ja SlimxaQ To odpowiada za szybkosc ladowania sie chunkow jezeli dasz 64gb ramu to wyjebue server albo wgl nie sie wlaczy ale mozemy daj 16 gb ramu prawdopodobnie zmniejszylo by to prawdopodobienstwo na martwe chunki ;)

Ps. Do pluginowwww!!! xD:D

@ThePolskaMC to zes dowali :D skrypty yhmmm przy tej ilosci ramu pluginy sa lepsze nawet przy malej jego ilosci ramu pluginy i tak beda lepsze ;) Ps. Nie pisz nic jezeli sie. ie znasz to nie wina VPS'a tylko to wiadomosc z spigota ;D

Opublikowano

Ojj Zbucki :D jbc. to ja SlimxaQ To odpowiada za szybkosc ladowania sie chunkow jezeli dasz 64gb ramu to wyjebue server albo wgl nie sie wlaczy ale mozemy daj 16 gb ramu prawdopodobnie zmniejszylo by to prawdopodobienstwo na martwe chunki ;)

Ps. Do pluginowwww!!! xD:D

WTF?

że niby:

-XX:MaxPermSize=128M

odpowiada za ładowanie się chunków?

Ciekawe... czyli chunki to coś wbudowanego w Jave?

To jest pamięć używana do ładowania klass itd

Jak ma się bardzo dużo pluginów itd, to można sobie zwiększyć, ale dać to powyżej 512M raczej nie widzę sensu :P

A do tego od Javy 8 to już nie istnieje.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGotoFinal Ojj Bo się zdziwisz ^^ Ty masz trochę prawdy i ja.

nie masz żadnej racji, bo PermGen to coś wbudowanego w javę...

Więc to może co najwyżej wpływać na to jak działa sam server, w tym ładowanie chunków, ale na pewno nie jest z tym powiązane.

Więc na pewno nie 

odpowiada za szybkosc ladowania sie chunkow

+ samo wpływanie na chunki jest raczej mocno ograniczone, bo nie od tego jest ta pamięć. Chunki to zwykłe dane, zwykła pamięć -xmx, -xms

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...