Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie się karty graficznej.

BlackJJay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Kupiłem (rok temu) komputer (gotowca), i mam taki problem, że ten komputer spełnia wymagania do nowych gier, ale na nim nie działają.

Ostatnio pojawił się problem z przegrzewaniem się karty graficznej, nawet na takiej grze jak Hearthstone. Wina zasilacza czy coś więcej ?

Specyfikacja :

- Intel Core i7 2600 3,40 Ghz

- Nvidia GTX 550 ti (chyba '"noname")

- 8 GB RAM DDR3

- Zasilacz 450 W LiteON  ps-6451-5''

Ogólnie ten zestaw z Acera nazywa się "Predator G 3610"

Mam jeszcze drugie pytanie, mam z tyłu komputera wejście na D-SUB, ale nie działa.

To wejście jest z płyty głównej, to zintegrowana karta graficzna ?

Wejście jest zakryte (jak na zdjęciu) ale można to wyjąć.

Tutaj macie zdjęcie. (nie moje)

13028980090479710086.jpg

Opublikowano

Po pierwsze - zasilacz do zmiany. Po drugie wyczyść kartę i załóż nową pastę. Po trzecie - jak ci ma działać d-sub z integry jeśli masz wpiętą osobną kartę? Przestaw w biosie na integre i będzie działać.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Po pierwsze - zasilacz do zmiany. Po drugie wyczyść kartę i załóż nową pastę. Po trzecie - jak ci ma działać d-sub z integry jeśli masz wpiętą osobną kartę? Przestaw w biosie na integre i będzie działać.

Na moim laptopie jest ustawione że normalnie leci z integrowanej, a podczas grania włącza się druga karta, da się tu tak zrobić ?

Opublikowano

Na moim laptopie jest ustawione że normalnie leci z integrowanej, a podczas grania włącza się druga karta, ta się tu tak zrobić ?

Nie, nie da się. Albo masz sygnał z integry, albo z dedykowanej.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...