Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Okulary do komputera i nie tylko?

iVenoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnimi czasy bardzo dużo czasu spędzam przed komputerem, co wiąże się z możliwą wadą wzoru.

Byłem na badaniach, lecz wszystko było w porządku z czego się bardzo cieszę ;).

Mam do Was pytanie:

Czy pójść do optyka i poprosić o okulary?

Codziennie spędzam masę czasu przed ekranem, ponieważ uczęszczam do technikum informatycznego.

Piszcie, co o tym sądzicie, okulary do komputera, zwykłe, czy może ich brak? ;)

Bywalec
Opublikowano

Ja mam wadę na prawe oko -0.75, i nie potrafię siedzieć w okularach przed komputerem. zawsze je wtedy ściągam.

jeśli nie masz wady to po co Ci potrzebne okulary? Nie musisz się prosić okulisty o okulary. Idziesz do sklepu optycznego i tam kupujesz/robisz test.

Opublikowano

praktycznie każdy salon optyczny robi badania dobierając odpowiednie filtry przy okazji

jak masz w pobliżu salon   Vision Express to spytaj o odpowiednie okulary z powłoka AR Premium albo podobne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

IP niektórzy chyba o tym nie słyszeli.. U mnie w klasie znajoma tez ma okulary z filtrem których używa tylko do kompa. Na pewno coś pomagają. :)

Opublikowano

Ja mam wadę na prawe oko -0.75, i nie potrafię siedzieć w okularach przed komputerem. zawsze je wtedy ściągam.

jeśli nie masz wady to po co Ci potrzebne okulary? Nie musisz się prosić okulisty o okulary. Idziesz do sklepu optycznego i tam kupujesz/robisz test.

W szkole, do której uczęszczam kazali zakupić takie okulary ;).

praktycznie każdy salon optyczny robi badania dobierając odpowiednie filtry przy okazji

jak masz w pobliżu salon   Vision Express to spytaj o odpowiednie okulary z powłoka AR Premium albo podobne

Okey, jeśli będę to zapytam.

Jak nie masz wady wzroku i widzisz wszystko na monitorze to na jaką cholerę Ci okulary?

Mają być to okulary do komputera - ochronne.

skoro wszystko bylo w porzadku i nie masz wady wzroku, to nie.

te filtry to pierdolenie dla naiwnych

Dlaczego? Skoro coś takiego jest, to widocznie coś daje.

Opublikowano

Dlaczego? Skoro coś takiego jest, to widocznie coś daje.

no tutaj się mylisz, na tym polega marketing - wmówić ludziom, że czegoś potrzebują (chociaż wcale tak nie jest) i im to sprzedać

Opublikowano

no tutaj się mylisz, na tym polega marketing - wmówić ludziom, że czegoś potrzebują (chociaż wcale tak nie jest) i im to sprzedać

O tym też myślałem, no ale nie wiem... :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...