Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem oszukany - da się wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje ?

Balsam1916

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś na Steam-ie pisałem z człowiekiem, który miał mi sprzedać konto CS;GO (z którego rozmawiał w tym momencie ze mną). Umówiliśmy się, że wyśle 2 sms-y z czego po 1 sms-ie poda mi login i hasło, a po drugim poda mi kod, który przychodzi na mail jak ktoś chce się z nowego komputera zalogować. Mam jego login i hasło (działają), ale zostałem oszukany, bo nie dostałem kod z maila. Mam zapisaną rozmowę. Mogę próbować wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje ? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie, dałeś się nabrać po prostu. Od dzieci nigdy nic nie kupuj tylko od steam/allegro, 100% pewność że dostaniesz konto/cd-key gry CS:GO.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Nie, dałeś się nabrać po prostu. Od dzieci nigdy nic nie kupuj tylko od steam/allegro, 100% pewność że dostaniesz konto/cd-key gry CS:GO.

Czasem jestem latwowierny i az mi sie nie chcialo wierzyc, ze znajdzie sie ktos (w dodatku osoba tej samej narodowosci) ktora mnie bedzie chciala oszukac na nie cale 15 zl.. 

Opublikowano

Witaj w cebulandii. Na allegro też uwazaj i czytaj opisy bo kody mogą być nie aktywne ( za napisanie o tym małym druczkiem w opisie nie ma konsekwencji.)

21515.jpg

Opublikowano

Zostałeś oszukany przez gimbusa i tyle nic z tym nie zrobisz. Na allegro mój kolega kupił kod i co ? Wersja kolekcjonerska i tyle z kodu było

Opublikowano

Hmm sam nie wiem, zawsze możesz coś spróbować zrobić, napisać do steam-a a nuż się uda w co trochę wątpię. Ja nie raz zostałem oszukany jak byłem młodszy i teraz staram się być ostrożniejszy. Cały czas się uczymy na błędach ^^ Lepiej na takim błędzie niż na jakimś poważniejszym hehe. Ja nie jestem zwolennikiem kupowania na Steam-a bo steam wypożycza nam tylko gry, ale czasami jak mnie coś podkusi kupię coś taniego na allegro. Zawsze patrzę na komentarze. Muszą być koniecznie pozytywy, wtedy wiadomo większe szanse :3 Kupiłem już tak z 3-5 gier od kilku lat co mam steama i nie zostałem ani raz oszukany do tej pory. Transakcja w 100% przebiegła pomyślnie. Czasami też jak są jakieś  ciekawe oferty kupuje na hundlebundle . Daje kilka zł na cele charytatywne a oni dają gry na steamie. Była jakiś czas temu min. taka promocja z 6-7 gier typu Mirror Edge, Medal of Honor 2010, jakieś samochody itp. za kilka złoty to się opłaca ;)

Mam nadzieje że jakoś pomogłem i powodzenia :) Każdemu się zdarzy, nic w tym złego hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...