Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić, co po kolei ulepszać?

ViruS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam pytanie, co powinienem w moim komputerze ulepszyć? Co wymienić? Co kupić jako pierwsze, żeby zwiększyć wydajność komputera w grach tj.:

"Counter Strike: Global Offensive", "Battlefield" czy "Call of Duty"?

Moje podzespoły:

Procesor: AMD Athlon II X2 270 Processor 3,40 GHz

RAM: 1 kostka: 4GB Ram to chyba 1600Mhz

Zasilacz: Tracer 4Life 400W

Płyta główna: ASRock, nie mam pojęcia jaka, więc przeczytam co na niej pisze:

- ErP/EuP Ready

- X Fast USB

- X Fast RAM

- Support 8-Core CPU

- DDR3 1866

(więc wydaje mi się, że jest dobra skoro pisze, że obsługuje 8 rdzeni i ram 1866mhz.)

Karta Graficzna: nVidia GT630

+

Dodatkowo mam pytanie, dlaczego mojemu koledze, który ma słaby komputer, za czasów 9800GT itp, nie lagują, oraz chodzą płynnie gry tj. "Borderlands 2", "Call Of Duty: Black Ops 2",

a na moim komputerze nie da się w te gry grać, bo troszeczkę zacinają na najniższych wymaganiach ? Może jakieś podzespoły ze sobą nie są dobrze kompatybilne? Gdzieś przeczytałem, że AMD z nVidia GT nie są dobrze kompatybilne i przez to jest spadek fps, ale czy to prawda  ? Proszę o pomoc :)

lTN12zv.jpg

Uczeń
Opublikowano

Witajcie!

Mam pytanie, co powinienem w moim komputerze ulepszyć? Co wymienić? Co kupić jako pierwsze, żeby zwiększyć wydajność komputera w grach tj.:

"Counter Strike: Global Offensive", "Battlefield" czy "Call of Duty"?

Moje podzespoły:

Procesor: AMD Athlon II X2 270 Processor 3,40 GHz

RAM: 1 kostka: 4GB Ram to chyba 1600Mhz

Zasilacz: Tracer 4Life 400W

Płyta główna: ASRock, nie mam pojęcia jaka, więc przeczytam co na niej pisze:

- ErP/EuP Ready

- X Fast USB

- X Fast RAM

- Support 8-Core CPU

- DDR3 1866

(więc wydaje mi się, że jest dobra skoro pisze, że obsługuje 8 rdzeni i ram 1866mhz.)

Karta Graficzna: nVidia GT630

+

Dodatkowo mam pytanie, dlaczego mojemu koledze, który ma słaby komputer, za czasów 9800GT itp, nie lagują, oraz chodzą płynnie gry tj. "Borderlands 2", "Call Of Duty: Black Ops 2",

a na moim komputerze nie da się w te gry grać, bo troszeczkę zacinają na najniższych wymaganiach ? Może jakieś podzespoły ze sobą nie są dobrze kompatybilne? Gdzieś przeczytałem, że AMD z nVidia GT nie są dobrze kompatybilne i przez to jest spadek fps, ale czy to prawda  ? Proszę o pomoc :)

co do pytania to kolega ma poprostu lepsza karte graficzna + pewnie procesor od intela, nie oszukujmy się AMD ssie w grach.

Opublikowano

Budżet nie jest określony :).

Jak będę wiedział co powinienem kupić, to budżet nie będzie robił żadnego problemu, po prostu chcę wiedzieć co najlepiej wymienić na początku, żeby zwiększyć wydajność?

Czy zakupienie markowego zasilacza dużo zmieni, bo wiem że to szrot jakich mało.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Budżet nie jest określony :).

Jak będę wiedział co powinienem kupić, to budżet nie będzie robił żadnego problemu, po prostu chcę wiedzieć co najlepiej wymienić na początku, żeby zwiększyć wydajność?

Czy zakupienie markowego zasilacza dużo zmieni, bo wiem że to szrot jakich mało.

Zasilacz Ci nie podniesie wydajności. Markowy zasilacz nie sfajczy Ci za to sprzętu, tak jak to może nastąpić w przypadku Twojego szrotu.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zasilacz Ci nie podniesie wydajności. Markowy zasilacz nie sfajczy Ci za to sprzętu, tak jak to może nastąpić w przypadku Twojego szrotu.

Co prawda nie wielka jest na to szansa ale jest kilkunastu krotnie  większa niż w przypadku zasilacza markowego (budżetowego).

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

@Nitox

co sądzisz o innych podzespołach? Nadają się?

+ Nie sfajczę, 100%. Gram na tym zasilaczu dobre kilka lat xD

lTN12zv.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...