Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przytrzymanie przycisku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pytanie pewnie banalne. Chcę żeby skrypt wykonywał się dopóki trzymam przycisk. Nie chodzi mi o przycisk na klawiaturze tylko w oknie programu.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

można , za pomocą api gry/programu  ale najlepiej to nomadmemory

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale nie chodzi o jakiś obcy program, tylko o mój własny, np.naciskam na przycisk i przytrzymuję to zmienna ma stan wysoki, puszczam to ma stan niski.

Opublikowano

jak napisałem, najpierw znajdź sposób jakim wyciągniesz z aplikacji zmianę stanu i dopiero użyj w skrypcie

czyli cały twój program będzie się składał z wykrywania zmiany stanu przycisku w grze i po zmianie uruchomieniu twojego skryptu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

_IsPressed nie zrozumiałem, sry.

Jak przycisk wygląda tak samo za każdym razem to możesz spróbować ImageSearch wciśniętej wersji.

Opublikowano

Sorry, chyba źle to wytłumaczyłem.

Chodzi mi o mój własny program, jeden program. Nie chodzi o to, że jednym programem chcę wykrywać zmianę w drugim.

Bo normalnie daję Case $Button1, a ja chcę żeby zareagował przy naciśnięciu na button, następnie dopóki trzymam LPM na tym buttonie to nic się nie dzieje, a jak go puszczę to stanie się coś jeszcze.

Opublikowano

To użyj _GUICtrlButton_GetState z GuiButton.au3. Zwraca 0 jeśli okno jest nieaktywne i myszka nie wskazuje na przycisk, 8 jeśli jest aktywne i nie wskazuje, 520 jeśli podświetlony i 620 gdy kliknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...