Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatkowanie obrazu po wymianie karty graficznej

Fahlun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napotkałem mały problem.
Wyjąłem starego, poczciwego Radeona na rzecz Nvidii Geforce. Oczywiście co złe ze starej karty to usunięte, sterowniki zainstalowane. Niby wszystko cacy, ale można zauważyć klatkowanie obrazu. Nie jest tak wyraźne jak w czasie, kiedy nie ma się żadnych sterowników. Bardzo widoczne przy przewijaniu stron. Możliwe, że przez to także mam problemy z odtwarzaniem filmów w dużej rozdzielczości (nawet na niskiej jakości).
Sterowniki są poprawne i najnowsze, użyłem nawet wyszukiwania odpowiednich na stronie Nvidii.
Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, żeby ten problem naprawić.

Karta
       Nvidia GeForce 9500 GT
typ konwertera DAC: Integrated RAMDAC
Rozmiar pamięci: 1024 MB

Opublikowano

Napotkałem mały problem.

Wyjąłem starego, poczciwego Radeona na rzecz Nvidii Geforce. Oczywiście co złe ze starej karty to usunięte, sterowniki zainstalowane. Niby wszystko cacy, ale można zauważyć klatkowanie obrazu. Nie jest tak wyraźne jak w czasie, kiedy nie ma się żadnych sterowników. Bardzo widoczne przy przewijaniu stron. Możliwe, że przez to także mam problemy z odtwarzaniem filmów w dużej rozdzielczości (nawet na niskiej jakości).

Sterowniki są poprawne i najnowsze, użyłem nawet wyszukiwania odpowiednich na stronie Nvidii.

Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, żeby ten problem naprawić.

Karta

Nvidia GeForce 9500 GT

typ konwertera DAC: Integrated RAMDAC

Rozmiar pamięci: 1024 MB

Karta używana była ?

Opublikowano

Prawdopodobnie używana. Problem nie jest jakiś wielki, w grach nic nie widać, tylko troszkę mnie denerwuje "klatkowanie" (tak to mój znajomy nazwał - obraz dzieli się na prostokąty, które nie przewijają się płynnie, tylko mają minimalne opóźnienie).

Opublikowano

Prawdopodobnie używana. Problem nie jest jakiś wielki, w grach nic nie widać, tylko troszkę mnie denerwuje "klatkowanie" (tak to mój znajomy nazwał - obraz dzieli się na prostokąty, które nie przewijają się płynnie, tylko mają minimalne opóźnienie).

W jakiej grze ? Karta jest stara i w dodatku jedna z gorszych

Opublikowano

M.in. w World of Warcraft czy League of Legends jest ok. Wiem, że karta stara, ale muszę się przemęczyć ze starym gratem, troszkę mu wymieniłem środek, a karta była praktycznie za darmo po znajomości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...