Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy projekt serwera?

Qwant1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj..

Jako iż postanowiłem zacząć prace nad moim nowym serwerem, przyszło mi przejść przez parę istotnych decyzji.

Niestety nie ja decyduję o tym, która decyzja będzie się podobać bardziej graczom dlatego owe pytania kieruję do was..

Serwer zupełnie nowym "wynalazkiem" ze skillami, bogami wziętymi z różnych mitologi..

Postacie są wzorowane na postaciach z gry "Smite".

No dobra to przejdźmy do sedna nie ma to być "jakaś" reklama serwera, ani nawet zapowiedź ponieważ serwera jeszcze nie mam skończonego a bez sensu robić zapowiedź z wyprzedzeniem paru miesięcy/tygodni ja taki nie jestem reklamuję "coś" na co jestem "napalony" i mam to już praktycznie gotowe.

Pytania:

1 - Wolicie grać na wielkiej czy małej arenie ?

2 - Tworzyć mechanikę z gier MOBA (czyli miniony, wieże itp) czy dać sobie spokój i dobrze zrobić klasy ?

To wszystko tutaj mały ss, aby nie było, że was okłamuję i marnuję wasz i swój czas:

post-815658-0-98913400-1414923778_thumb.jpg

Opublikowano

Pomysł jest bardzo dobry :) Jeżeli mógłbym Ci w czymś pomóc to zrobię to bardzo chętnie. Mogę Ci w sumie pomóc opłacać i tworzyć cały serwer jako że jestem w tym doświadczony. Jak coś pisz na PW :3 .

PLEASE zgódź się xD

Aaa i lepsza jest mała arena :D

I sprecyzuj to drugie pytanie bo nie wiem o co Ci chodzi.

2115

Opublikowano

Małe info

serwerownia - hosting

sieć serwerów - kilka serwerów połączone w jeden.

Takie trudne?

@OfTopic

ja wole duże areny ;) ogólnie ciekawy pomysł :)

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Opublikowano

Według, mnie fajny pomysł szykujesz ;) Ale zastanawia, mnie czy nie będzie więcej bugów niż węgla w kopalni. Oczywiście, dla mnie najlepsza jest mała arena ale nieraz też duża :) Zrób serwer wejdziemy i ocenimy ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

1). I taka i taka.
2). Nie
I tak jest to pewnie skript ale powodzenia B)

Opublikowano

Według, mnie fajny pomysł szykujesz ;) Ale zastanawia, mnie czy nie będzie więcej bugów niż węgla w kopalni. Oczywiście, dla mnie najlepsza jest mała arena ale nieraz też duża :) Zrób serwer wejdziemy i ocenimy ;) Pozdrawiam.

Ja się Ciebie nie pytałem o opinię, zadałem pytania a mówienie, że zastanawia Cię iż będą bugi to jest bez sensu, nie grałeś nie wiesz.

1). I taka i taka.
2). Nie
I tak jest to pewnie skript ale powodzenia B)

Nie rozumiem za bardzo jaki masz problem z pluginem "Skript", ja osobiście posługuję się javą oraz tym właśnie pluginem i generalnie, zazwyczaj łącze skrypt z pluginem, który jest napisany przeze mnie, lecz to tylko w tedy kiedy nie da się "czegoś" zrobić w pluginie Skript.
Kod napisania niektórych skryptów jest bardzo podobny do javy, trzeba posługiwać się opcją loop times tak jak w javie opcją for, tablice w Skript także występuję.
Oczywiście nie mówię iż Skript jest lepszy, bo nie jest, ale nie rozumiem fenomenu teorii iż Skript "bardzo spowalnia serwer" i, że serwery z pluginem Skript są "gówniane" oraz beznadziejne.
Moim zdaniem liczy się pomysł, oryginalność i optymalizacja na serwerze.

Małe info
serwerownia - hosting
sieć serwerów - kilka serwerów połączone w jeden.
Takie trudne?
@OfTopic
ja wole duże areny ;) ogólnie ciekawy pomysł :)

Wybacz, lecz tak jak mówiłem to nie jest zapowiedź, ani tym bardziej reklama, prezentacja serwera.
To tylko drobne pytania, które mogą wpłynąć na losy serwera...

Przepraszam za double post sądziłem iż oba posty połączą się w 1 całość.

//Nie ma sprawy. Połączyłem Twoje posty, ale pamiętaj na przyszłość, aby edytować poprzedni post. ;) ~ LeeSinor

Opublikowano

Skript czy nie skript, byle serwer fajny i oryginalny, brak bugów itd.

Wielkość areny dostosuj do ilości slotów.

Zrób też więcej niż 2 areny.

Ogarnięta administracja i z 5 helperów żeby pilnowali graczy bo zdażało sie na niektórych serwerach że nikt nie reagował na cheaterów -.-

tyle :D

00440007007955004297.jpg

Opublikowano

1 - Najlepiej zrób i dużą i małą.

2 - Lepiej dać sobie spokój i wymyślić swój autorski pomysł, o wiele lepiej na tym wypadnie Twój serwer. :)

Powodzenia!

Opublikowano

Dzięki za aktywność w tym właśnie temacie, jednak mam jeszcze jedno pytanie, które mnie "nurtuje".

Otóż chciałbym zrobić system zdobywania poziomów klas, którymi się dłużej gra przy czym podnoszą się automatycznie statystyki danej klasy takie jak: szybkość ataku, obrażenia, szybkość zaklęcia.

Lecz nie wiem czy warto na taki serwer dodać taką "atrakcję", może lepiej zostawić tak jak jest i każda klasa jest dosyć równa, oczywiście mogę rozwiązać problem ze zbyt dużą przewagą większego poziomu nad mniejszego, no ale co wy o tym sądzicie ?

Proszę o ponowne powrócenie mojego starego tematu gdyż chyba administratorzy czy też moderatorzy nie zrozumieli przekazu owego tematu.

Albo po prostu proszę o zmianę na tematu na "Pytania dotyczące projektu nowego serwera."

Opublikowano

1. Male, bo nikt niebedzie chcial 5 minut isc do przeciwnika

2. Tak.

3. Tak, ale zeby nie bylo gigantycznej roznicy pomiedzy nowymi, a starymi graczami na serwerze

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...