Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele graczy się pyta czemu minecraft z forge nie działa. bo wyszła java 8 i pojawiły się problemy, bo nie jest kompatybilna z minecraftem.

Oto rozwiązanie: Trzeba zainstalować jave 8 update 11 bo to jedyna java 8 która jest kompatybilna z mc

Strona z downloadem javy 8 update 11:

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-javase8-2177648.html i zjedz niżej

Pobierz 

Java SE Runtime Environment 8u11

pod tym jest download: Jeśli masz 64 bit pobierz windows 64x z końcówką exe

Jeśli masz 32 bity pobierz: Windows x86 Online

I oczywiście wyłącz aktualizacje javy i odinstaluj nowsze.

Mam nadzieje że pomogłem.

Dla administracji: przenieść do poradniki to nie jest problem!

mca.png

Opublikowano

A co powiesz na to? Java 8 nie jest kompatybilna z forge i to jest dość dziwne. Java 7 update 65/67 jest jedyną kompatybilną javą z forge według mnie. Żadna java 8 nie zastąpi siódemek bo nie pasuje do mc. Mi na moim komputerze 8 nie działa i mam tylko jave 7. Mozliwe że to są jakieś bugi i działa to i to. 

Kappa.

Opublikowano

Coś, krótki kolego ten twój poradnik ;) 99% użytkowników, jeżeli by chciała ma tego pełno w internecie. Popraw, niektóre błędy ponieważ Java 8 nie jest kompatybilna z forge. Fajnie, by było jeżeli przynajmniej obrobiłbyś to graficznie Pozdrawiam :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...