Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciężkie czołgi - Radzieckie czy Amerykańskie?

japroja1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam ze chce miec sredni panc dobre przyjebanie i penetracje. Nie lubie strzelac serii, wole pojedyncze strzaly. Hp rowniez srednie.

Opublikowano

Są to dość podobne linie. Amerykańce od 7t mają nieprzebijalne wieże, a ruskie od 5t są bardzo przyjemne. Obie linie są proste i przydatne na CW, także bierz co chcesz.

Opublikowano

Są to dość podobne linie. Amerykańce od 7t mają nieprzebijalne wieże, a ruskie od 5t są bardzo przyjemne. Obie linie są proste i przydatne na CW, także bierz co chcesz.

Są weakspoty na tych wieżach, każdą da się przebić.Za to T29, M103 i E5 to są kozaki straszliwie - sam będę robił tą linie, teraz kończe linie do isa7  - mogę powiedzieć tyle, że Isy mają dobre jebnięcie, nawet spoko penki, dosyć dobrą mobilność, ale za to do isa7 często mi pada ammorack - w co 2-3 grze, wieżyczki niby są twarde a imo. to wielkie weakspoty - is3 ma niby 250mm a jak ktoś strzela nad działo to 6 tier sie wbije.

Gdybym miał drugi raz wybierać to szedłbym w linie do E5 albo do Is'a 4.

Opublikowano

Są weakspoty na tych wieżach, każdą da się przebić.Za to T29, M103 i E5 to są kozaki straszliwie - sam będę robił tą linie, teraz kończe linie do isa7  - mogę powiedzieć tyle, że Isy mają dobre jebnięcie, nawet spoko penki, dosyć dobrą mobilność, ale za to do isa7 często mi pada ammorack - w co 2-3 grze, wieżyczki niby są twarde a imo. to wielkie weakspoty - is3 ma niby 250mm a jak ktoś strzela nad działo to 6 tier sie wbije.

Gdybym miał drugi raz wybierać to szedłbym w linie do E5 albo do Is'a 4.

Grałem ostatnio IS'em-7 i nie miałem problemu z Ammorackiem.

IS-7 ma lepszy pancerz niż E5.

Opublikowano

Linia radzieckich HT jest moim zdaniem łatwiejsza do ogarnięcia. Mają lepszy pancerz i mocniejsze armaty (mówię o IS-3 na VIII bo 198mm na T32 to trochę za mało). Amerykańcami gra się głownie wieżą, bo kadłuby mają papierowe. Ja na początek wybrałbym radzieckie. Jeżeli jesteś zainteresowany linią do IS-4 to lepiej zrób najpierw do IS-7 bo bez BL-9 na ST-I dużo nie zrobisz z 175 mm penetracji.

Opublikowano

Grałem ostatnio IS'em-7 i nie miałem problemu z Ammorackiem.

IS-7 ma lepszy pancerz niż E5.

Napisałem "do isa 7", czytaj uważnie.

Linia radzieckich HT jest moim zdaniem łatwiejsza do ogarnięcia. Mają lepszy pancerz i mocniejsze armaty (mówię o IS-3 na VIII bo 198mm na T32 to trochę za mało). Amerykańcami gra się głownie wieżą, bo kadłuby mają papierowe. Ja na początek wybrałbym radzieckie. Jeżeli jesteś zainteresowany linią do IS-4 to lepiej zrób najpierw do IS-7 bo bez BL-9 na ST-I dużo nie zrobisz z 175 mm penetracji.

Robienie całej lini dla działa to jak dla mnie głupota, wolałbym już  zbierać wolny exp przez ten caly czas.

Opublikowano

Napisałem "do isa 7", czytaj uważnie.

Robienie całej lini dla działa to jak dla mnie głupota, wolałbym już  zbierać wolny exp przez ten caly czas.

A kto ci powiedział, że dla działa? Mówię, że zdecydowanie łatwiej jest najpierw zrobić linię do IS-7, a dopiero później do IS-4, gdyż ta pierwsza jest wg mnie łatwiejsza do ogarnięcia.

Opublikowano

A kto ci powiedział, że dla działa? Mówię, że zdecydowanie łatwiej jest najpierw zrobić linię do IS-7, a dopiero później do IS-4, gdyż ta pierwsza jest wg mnie łatwiejsza do ogarnięcia.

Tak to zrozumiałem.

Linią do is'a 4 wystarczy ogarnąć kątowanie i ciężko te dziadostwa przebić, za to linia do is'a 7 jest magiczna - kto co woli.Osobiście uważam za porażke totalna te padajace ammoracki - nie raz walnie mi 2 razy w ciagu bitwy i sie ładujesz 20s..

Opublikowano

Radzieckie, duza sila ognia, dobry pancerz od VIII tieru. Mobilnosc, przyjemna gra.

Amerykanskie - tez bardzo dobre czolgi, pancerz mocny, dobra penetracja, slabsza mobilnosc.

Polecam dla nowych radziecka linie.

Opublikowano

Tak to zrozumiałem.

Linią do is'a 4 wystarczy ogarnąć kątowanie i ciężko te dziadostwa przebić, za to linia do is'a 7 jest magiczna - kto co woli.Osobiście uważam za porażke totalna te padajace ammoracki - nie raz walnie mi 2 razy w ciagu bitwy i sie ładujesz 20s..

Są od tego perki lub po prostu nie wyjeżdżaj bokiem?

Opublikowano

Są od tego perki lub po prostu nie wyjeżdżaj bokiem?

Patrzcie jaki pan trzecie konto sie wyszczekany zrobił :)

Ogarnięty przeciwnik kiedy tylko nadarzy się okazje będzie walił isy po wiezy - ammorack prawie pewny.Ciężko o perki mając mało bitew zagranych - kończe drugi dopiero - na trzeci będę brał magazynowanie.

Zapomniałem, że ty na swoim koncie 2k wn8 i 1k bitew nie zrobiłeś nigdy błędu - kiedy nie widać przeciwnika który ci ładuje w bok wiezy :)

Opublikowano

Patrzcie jaki pan trzecie konto sie wyszczekany zrobił :)

Ogarnięty przeciwnik kiedy tylko nadarzy się okazje będzie walił isy po wiezy - ammorack prawie pewny.Ciężko o perki mając mało bitew zagranych - kończe drugi dopiero - na trzeci będę brał magazynowanie.

Zapomniałem, że ty na swoim koncie 2k wn8 i 1k bitew nie zrobiłeś nigdy błędu - kiedy nie widać przeciwnika który ci ładuje w bok wiezy :)

Co wam do tego które to jego konto?

Poza tym jak ma 2100 WN8 oznacza to, że gra lepiej od was.

Osobiście mam skończoną linię do T110E5, prawie skończoną do ISa-7 (mam ISa-8 i 100k expa na nim) i stoję w drugiej linii na KW-4.

Mogę powiedzieć tak: linia do T110E5 nie ma czołgów słabych. Ba, nie ma nawet czołgów dobrych. Każdy czołg z tej linii jest naprawdę genialnym czołgiem, który może namieszać wszędzie.

Linia do ISa-7... Każdy czołg jest na swój sposób dobry. Wszyscy hejtują ISa, a ja go uważam za najlepszy HT T7. ISa-3 wszyscy chwalą, a uważam, że jest sporo lepszych czołgów. Mobilność nie powala, działo jest kapryśne, a pancerza to to prawie nie ma jeżeli nie ogarnia się sidescrapu. IS-8 jest fajnym czołgiem i bardzo go lubię. Dobre działo, dobra mobilność, niezła wieża i 400m zasięgu widzenia. C:

Do KW-4...

T-150 jest czołgiem kozackim.

KW-3 jest... specyficzny. Nie lubiłem tego czołgu. Czołg do defa, nie jest już uniwersalny jak jego poprzednik.

KW-4 jest fajnym czołgiem. Dobra lufa, mobilność ujdzie, pancerz fajny.

Osobiście najbardziej polecam linię do T110E5.

Opublikowano

Co wam do tego które to jego konto?

Poza tym jak ma 2100 WN8 oznacza to, że gra lepiej od was.

Osobiście mam skończoną linię do T110E5, prawie skończoną do ISa-7 (mam ISa-8 i 100k expa na nim) i stoję w drugiej linii na KW-4.

Mogę powiedzieć tak: linia do T110E5 nie ma czołgów słabych. Ba, nie ma nawet czołgów dobrych. Każdy czołg z tej linii jest naprawdę genialnym czołgiem, który może namieszać wszędzie.

Linia do ISa-7... Każdy czołg jest na swój sposób dobry. Wszyscy hejtują ISa, a ja go uważam za najlepszy HT T7. ISa-3 wszyscy chwalą, a uważam, że jest sporo lepszych czołgów. Mobilność nie powala, działo jest kapryśne, a pancerza to to prawie nie ma jeżeli nie ogarnia się sidescrapu. IS-8 jest fajnym czołgiem i bardzo go lubię. Dobre działo, dobra mobilność, niezła wieża i 400m zasięgu widzenia. C:

Do KW-4...

T-150 jest czołgiem kozackim.

KW-3 jest... specyficzny. Nie lubiłem tego czołgu. Czołg do defa, nie jest już uniwersalny jak jego poprzednik.

KW-4 jest fajnym czołgiem. Dobra lufa, mobilność ujdzie, pancerz fajny.

Osobiście najbardziej polecam linię do T110E5.

90% graczy z mózgiem mają słabe Wn8 przez pierwsze ileś tam bitew które były tragiczne - założyłbym nowe konto też bym latał z niebieskim kolorkiem a mam dopiero 2k+ bitew.

Komentarze i gadka kyry to przerost formy nad treścią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...