Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z grafiką w grze - chyba wina kompa

rambotic990

Pytanie

Opublikowano

Witam. Umieszczam ten temat tutaj, ponieważ obstawiam, że jest to wina w jakikolwiek sposób mojej grafiki aczkolwiek nie wiem. Chciałem pograć sobie w coś starego. Wybrałem Harrego Pottera i Kamień filozoficzny. ( bez hejtów prosze mam sentyment do tej gry  ). Wszystko było git do czasu  misji z prof Sprout. Gdzie grafika zaczela mi szaleć. Myslałem, że może wina to jest wersji gry lecz to bez znaczenia. Usunąłem pobrałem inną wersje to samo i tak z 3 rożnymi. Wkońcu wziąłem jakąś bez spolszczenia lecz to samo więc wina musi siedzieć chyba po stronie kompa czy coś. Komp jest dość nowy tzn mam laptopa który zosta kupiony pod koniec czerwa 2014 roku nie ma nawet pół roku więc taka gra z palcem w d... śmigać powinna. Chciałem odpuścić sobie tą część i wziąłem się za Komnatę Tajemnic lecz też jest tak samo. Ale tym razem od początku. NIe wiem co jest grane. Prosze pilnie o jakieś rady pomoc ....

Dołączam do tego postu link do  fragmentu nagrywki z gry gdzie zobaczycie o co chodzi. Chodzi tu o te migotanie obrazu itp.

Nie załączyłem pliku ponieważ za duży rozmiar a za dużo zachodu było by z ucinaniem do tych 48 mb.

Nagrywka:

https://www.youtube.com/watch?v=REA8jpQqWms&feature=youtu.be

@rafor4  pilnie mi na tym zależy

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli reinstalacja sterowników nic nie dała to prawdopodobnie karta graficzna jest uszkodzona. Trzeba oddać na gwarancję, skoro laptop nowy to stawiam, że jest.

Opublikowano

Instalowałem sterowniki za pomocą programu Ma-Config.com - Start the detection doradził mi to kolega. Podczas instalacji migał ekrean pisało SPRAWDZANIE TEMPERATURY  po koncu pokazało że nieprawidłowo zainstalowano czy też niepowiodło się zrestartowałem kompa lecz w grze bez zmian. Nie wiem co zrobić podam niżej link do screena z menedzera urządzeń odnośnie mojej karty graficznej. Może z innego źródła pobrać ? Prosiłbym o podanie jakiegoś żebym sam nie wybrał źle.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bb3327c903d4a5a0.html

Jaki masz laptop? Poszukam sterowników. Chyba, że jestem ślepy, ale nie widziałem modelu.

Opublikowano

dodam  że dzieje się to tylko w grze harry potter i tylko w częsci kamień filozoficzny i komnata tajemnic zainstalowałem sobie więzień azkabanu i śmiga bez żadnych takich problemów

Opublikowano

Instalowałem sterowniki za pomocą programu Ma-Config.com - Start the detection doradził mi to kolega. Podczas instalacji migał ekrean pisało SPRAWDZANIE TEMPERATURY  po koncu pokazało że nieprawidłowo zainstalowano czy też niepowiodło się zrestartowałem kompa lecz w grze bez zmian. Nie wiem co zrobić podam niżej link do screena z menedzera urządzeń odnośnie mojej karty graficznej. Może z innego źródła pobrać ? Prosiłbym o podanie jakiegoś żebym sam nie wybrał źle.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bb3327c903d4a5a0.html

Opublikowano

A próbowałeś starszych sterowników do grafy? U mnie jest podobny problem z drugą częścią Gothica - pomaga mi wyłączenie i włączenie gry ponownie nawet kilka razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...