Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mod poazujący przewracane drzewa

juurek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dosyć nietypowe pytanie odnośnie moda o nazwie 'Fallen Trees And Destroyed Objects on Minimap' Dla niewtajemniczonych powiem że jest to mod który wykrywa,pokazuje niszczące rzeczy na minimap'ie co za tym idzie można przywidzieć mniej więcej sposób jazdy czołgów. 

Przedstawię to na filmie 

https://www.youtube.com/watch?v=JP0k1SLrWyc

Moje pytanie jest takie :

Czy jest taka możliwość aby stworzyć podobnego moda na podobnej zasadzie tylko żebym mógł widzieć przeciwników czołgi tak jak widzę swoich sojuszników. Pytanie może wydawać się głupie ale jestem po prostu ciekaw czy jest takie coś możliwe. Jeżeli ludziom z Rosji udało się stworzyć taki mod w którym widać niszczące się drzewa itp. To wydaję to się możliwe :P

Chciałbym się od doświadczonych w tym kierunku ludzi zapytać czy taki mod zajmuję dużo czasu aby go stworzyć,jakim programem jest najłatwiej napisać taki mod z tego co wiem to najprostszy jest 'phyton' ale moje doświadczenie w tym kierunku jest zerowe :)

Opublikowano

Juri, nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem ale sugerujesz że taki taki mod w którym widać jak poruszają się przeciwników czołgi istnieje?! Bo napisałeś 'Jest taki Mod.' Mógłbyś trochę rozwinąć swoją myśl  ^_^ Bo wiem ze istnieje mod w którym niszczą się obiekty na minimapie ale mi chodzi o poruszanie się przeciwników czołgi na minimapie żebym je widział cały czas,bez ich wykrywania itd.  :)

Opublikowano

Ten mod pokazuje powalone drzewa płoty i itd. nie pokazuje gdzie jest przcciwnik

No tak ale skoro widac gdzie sie cos przewala/niszczy a w okolicy nie ma czolgow z jego teamu to przecie wiadomo ze samo by sie nie rozwalilo wiec najpewniej w tamtych okolicach jest wróg
Opublikowano

Ale autorowi chodzi o to aby na podstawie tych danych o zniszczonych obiektach odkryć dokładną pozycję wroga.

Jest to niemożliwe, gdyż:

• Na podstawie tych danych nie da się dowiedzieć który czołg zniszczył dany obiekt
  • Nie da się też dowiedzieć, którym fragmentem czołgu dotknął obiektu
  • Nie ma aż tylu obiektów na mapie, aby danych starczyło na płynny ruch
  • Nie wiadomo z jaką prędkością i w jakim kierunku porusza się czołg
  • itp.
Opublikowano

Czyli mówiąc krótko jest to mało prawdopodobne aby stworzyć taki mod?! Bo rozumiem że dużo trzeba by zrobić aby serwer wysyłał dane z pozycjami przeciwnych czołgów dla danego clienta? Zapewne wydaję mi się na logiczne myślenie że musiałbym włamać się na ich serwer i tam dopiero po namieszać aby dany użytkownik,gracz mógłby takie coś widzieć! Zupełnie jak na zasadzie 'Obserwatora' Zapewnię ktoś z was jeżeli oglądał Ligi WGL to ci komentatorzy mają takiego Bota który widzi swoich i przeciwników czołgi prawda?  :)

Zobaczcie: https://www.youtube.com/watch?v=bw11j6giS5w  Spójrzcie na 26:42 minutę w mini mapę. Właśnie takie coś chciałbym mieć ale to tylko działa na Bitwie Treningowej :P     

Opublikowano

Mówiąc krótko jest to niemożliwe.

Czegoś takiego nie ma, a gdyby powstało to WG ostro by się za to wzięło i w krótkim czasie mod przestałby działać, a wszyscy użytkownicy dostaliby bana.

ESL jest prowadzone na specjalnych trybach czy tam treningówkach, właśnie po to aby komentatorzy mogli komentować. 

Opublikowano

Fireho, Dla naprawdę dobrego programisty może być to proste. Lecz gdyby to powstało tak jak mówisz taki gość by tego nie rozprzestrzenił w świat tylko taki mod zrobił tylko i wyłącznie na swój użytek. I taki gracz nie grałby wiesz... na hura!! Tylko grał z głową  ^_^ Już samo 'Fallen Trees And Destroyed Objects on Minimap'

które Rosjanie wydali nie daje praktycznie 100% pewności czy jest tam jakiś czołg lub tam przejeżdżał bo jest tam trochę bug'ów. Też wiemy że gra jest co miesiąc, dwa miesiące jest aktualizowana. Wiec dla mnie wydaję się to możliwe że dałoby się takiego moda zrobić na gry Standardowe  :P

Opublikowano

Fireho, Dla naprawdę dobrego programisty może być to proste. Lecz gdyby to powstało tak jak mówisz taki gość by tego nie rozprzestrzenił w świat tylko taki mod zrobił tylko i wyłącznie na swój użytek. I taki gracz nie grałby wiesz... na hura!! Tylko grał z głową  ^_^ Już samo 'Fallen Trees And Destroyed Objects on Minimap'

które Rosjanie wydali nie daje praktycznie 100% pewności czy jest tam jakiś czołg lub tam przejeżdżał bo jest tam trochę bug'ów. Też wiemy że gra jest co miesiąc, dwa miesiące jest aktualizowana. Wiec dla mnie wydaję się to możliwe że dałoby się takiego moda zrobić na gry Standardowe  :P

Dużo osób gra w tą grę co ma nieprzeciętne umiejętności w programowaniu u jakoś takiego moda nie ma.  

Opublikowano

kYRA. Może takiego moda nie ma lub też jest ale tam jak wcześniej mówiłem nikt o tym nic nie mówi bo wtedy ta gra nie miała by kompletnego sensu.  ^_^

Możliwe jest że jakaś garstka ludzi w tej grze która ma taki mod ale się tym nie chwali. To jest tak jakbyś się zapytał ludzi z klanu [FAME] czy używają cheat'ów czy może grają w plutonie i używają cheat'ów xD Za pewnie odpowiedzieli by ci że nie mają bo wtedy by spadła im reputacja prawda? :D

Opublikowano

Nie chodzi o umiejętności w programowaniu, chodzi o samą zasadę działania takiego moda. Taki mod nie może powstać, bo do twojego komputera nie są wysyłane dane o pozycji niewykrytych wrogów - tylko o wykrytych.

Mod na zniszczone obiekty ma tylko jednego buga, związanego z zasięgiem renderowania obiektów. Ale jak ktoś wie o co chodzi, to nie będzie miał problemu z odróżnieniem fałszywego alarmu od prawdziwego.

Opublikowano

Nie chodzi o umiejętności w programowaniu, chodzi o samą zasadę działania takiego moda. Taki mod nie może powstać, bo do twojego komputera nie są wysyłane dane o pozycji niewykrytych wrogów - tylko o wykrytych.

Mod na zniszczone obiekty ma tylko jednego buga, związanego z zasięgiem renderowania obiektów. Ale jak ktoś wie o co chodzi, to nie będzie miał problemu z odróżnieniem fałszywego alarmu od prawdziwego.

Zresztą teraz już sprawdzają "podobno" jakoś hahah :D

Dokładnie, tyle razy na esl idioci się nabrali na ten zasięg renderowania obiektów, że na palcach nie policzysz xD

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Fireho, mam w sumie już pewien plan odnośnie tego Obserwatora lecz można napotkać problemy a mianowicie kody binarne i inne szyfrowanie spróbuje wychwycić najpierw logi które są wysyłane od clineta do serwera i z powrotem. A później przechwycić Snifferem może coś mi się Uda. :P

Pardą w sumie to jedno i to samo haha  xD

Opublikowano

Może i ci się uda. W efekcie dostaniesz pozycję sojuszników oraz wykrytych wrogów, a niewykrytych nie znajdziesz ponieważ te informacje nie są nawet wysyłane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...